7 Temmuz 2006 Cuma

BAHAR PİLAVI


Bahar pilavı oldukça basit bir pilav, çünkü içinde Knor'un çiftlik sebzeli pilav harcı var.
Ben ekstra olarak konserve mısır da ilave ediyorum.
Hem basit, hem lezzetli, hemde görüntüsü güzel olan bir pilav ortaya çıkıyor.
Knor'un pilav harçlarını denediniz mi bilmiyorum ama ben en çok çiftlik sebzeli ve kaçkar olanı seviyorum.
Kaçkar pilavının tadı, iç pilav gibi oluyor.
Kuş üzümünü artırarak pişirirseniz daha lezzetli oluyor.
Patlıcanlı harç ise pirinci biraz kararttığı için pek tercih etmiyorum.
"Afiyetle Kalın"

BAHAR PİLAVI;
Malzemeler:

 2,5 su bardağı pilavlık pirinç,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 paket knor çiftlik sebzeli pilav harcı,
1 su bardağı konserve mısır,
1 tatlı kaşığı tuz.
BAHAR PİLAVI TARİFİ:
Pirinci nişastası kalmayıncaya kadar iyice yıkayın.
Tencereye sıvı yağ veya tereyağı koyun,pirinci karıştıra karıştıra koyun.
Pirincine göre uygun suyunu ilave edin.
Knor'un pilav harcını ve bir su bardağı konserve mısırı içine koyun.
Tuzunu dikkatli atın çünkü pilav harçlarında tuz var.
Bazen tuz bile atmanıza gerek kalmıyor.
Karıştırıp kağağını kapatın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın ağır ağır pişsin.
Piştikten sonra kapağını açıp havalandırarak demlendirin.
Servis yaparken kâseyle şekil vererek servis yapabilirsiniz..
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...