18 Ocak 2007 Perşembe

MANİSA KEBABI

Bugünkü tarifi yine Lezzet dergisinden öğrenmiştim.
1997 yılı Nisan sayısında bu tarif verilmişti.
Bu yemeği bir gün önceden kalan etli bezelye yemeğinizle de hazırlayabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken tek şey, kreplerin ince ve büyük pişirilmesi.
Kalın oldukların da size direniyorlar ve bohça gibi kapanmıyorlar.
Bazı yerlerde fırına verirken üzerine kaşar yerleştirdiklerini gördüm, bu tamamen size kalmış bir şey, isterseniz kaşar, isterseniz domates dilimi yerleştirin.
Birde ben iç malzemesine küçük mantarlardan ekledim.
"Afiyetle Kalın"




MANİSA KEBABI;
Malzemesi;

İç malzemesi;
300 gram kuzu kuşbaşı,
2 orta boy havuç,
2 orta boy patates,
1 su bardağı bezelye,
1 su bardağı küçük boy kültür mantarı,
2 orta boy kuru soğan,
1 adet domates,
1 çay bardağı sıvı yağ,
4 adet sivri biber,
4 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz.
Krep Malzemesi;
4 çay bardağı un,
1 yumurta,
1 su bardağı süt,
1 dal maydanoz,
1 dal dereotu,
1 çay kaşığı tuz.
MANİSA KEBABI TARİFİ;
İç malzemesini etleri kavurarak pişirmeye başlayın.
Etler kavrulunca sebzelerini, baharatını ve tuzunu ekleyin.
Pişen içi mutlaka süzün.
Krep malzemelerini çırpın.
Teflon tavada isterseniz yağsız, isterseniz 1 yemek kaşığı yağ ile ince bir tabaka dökerek, önlü arkalı pişirin.
Hazırladığınız krepleri, bir kase içerisine oturtarak içine süzdüğünüz etli içten yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın.
Bohçaları ters çevirerek fırın tepsisine dizin.
Üzerine yuvarlak kesilmiş domates yerleştirip, sıcak fırında 10 dakika pişirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...