28 Temmuz 2007 Cumartesi

MİLFÖYLÜ KAFES PİZZA


TATİLE ÇIKIYORUM.
Tatile çıkma sırası bana geldi, 10 günlüğüne tatile çıkıyorum.
Kendinize iyi bakın.

Bu tarifi mutfak meleği blogundan almıştım.
Kenarlarını çerçeve gibi dizdiğim için kafes örgüleri biraz seyrek oldu ama siz örgüleri daha sık yapıp,daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.
Çocukların severek yiyeceği,üstelik fazla uğraştırmayan bir tarif.
"Afiyetle Kalın"

*Muhteremle Geziye'de Boğaz turu ile ilgili bir video var.

MİLFÖYLÜ KAFES PİZZA;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
Salam,sosis,domates,kaşar dilimleri.
Üzerine sürmek için;Yumurta sarısı.
Yapılışı;
Milföylerin 5-6 yaprağını kafesin şeritlerini yapmak için ayırın.
Diğer milföyleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
Salam-sosis-domates ve kaşar dilimlerini üzerine dizin.
Kafes için milföyleri şeritler halinde kesip,milföylerin üzerine yerleştirin.
Şeritlerin üzerine de yumurta sarısı sürüp,ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. "Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...