05 Mayıs 2008

BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI


Avlanma yasağı başladı,bu tarifle bende bu sezonun son balık tarifini veriyorum.
Bu tarifte gördüğünüz kolyoz balığı.
Baştan söyleyeyim, kolyoz balığında muazzam kılçık var.
Bazı balıkların kılçığı canınızı sıkmaz, mesela hamsiyi bütün yiyenlere çok rastladım ama kolyozun kılçığı hem çok büyük, hemde çok sert.
Geçen yıl pişirdiğim zaman bu ayrıntı aklımda kalmış.
Eşim bu balıkla eve geldiği zaman "kolyoz çok kılçıklı olur" dedim, balık yemeyen birinden böyle bir uyarı gelince şaşırdı.
Tabi kendiside yedikçe bana hak verdi, bu kılçık meselesini unutmazsa sanırım bir daha kolyoz balığı almaz.
Balığı nasıl pişirebilirim diye düşünüp, fırında ama baharatla tatlandırılmış olarak pişirmeyi
uygun buldum.
Baharat olarak; Tuzot-kekik-pul biber-biberiye kullandım.
Balığın yanında Bulgur pilavı ve sumaklı soğan salatası servis yaptım.
Diğer kolyoz tarifim için bakınız; Kolyoz Pilaki.
"Afiyetle Kalın"




BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI;
Malzemeler;
Yarım kilo kolyoz balığı,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kekik.
Yapılışı;
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve diğer baharatları karıştırarak Kolyoz balığını bu karışıma bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında,kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lalelerle bezenmiş Çamlıca Tepesi resimleri ve yazısı için bakınız;
Muhterem'le Geziye; Çamlıca Tepesi 2008

8 yorum:

  1. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

    http://porselendemlik.blogcu.com

    http://selmahlc.blogcu.com

    http://birdemliksohbet.blogspot.com

    http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

    yapmanız gereken şey;

    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

    örnek:

    isim:dutmaç çorbası

    yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

    YanıtlaSil
  3. canim ellerine saglik harika gorunuyor balik ozledim simdik :D oglusumda hic yemiyor baligi :( ne kadar faydali halbuki yine harika yerler cekmissin bayildim goruntulere sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Baliktan cok laleleri cok sevdim,ne güzel yerler harika ötesi.Amaaa biligi da yabana atmamak gerek nefis görünüyor ellerine saglik canim.

    sevgilerimle,bende bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Kılçık oldumu işte, balığın yemesi zor oluyor, ama yine de görüntü muhteşem. Laleler de çok hoş, mevsim zaten çok güzel, şu an sahiller rengarenk çiçeklerle dolu, çok güzeller.
    Beni En güzel salata yarışmasında desteklermisin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. yine değişik yine güzel bir tabak..ellerine sağlık cnm..denizden babam çıksa yerimde:)..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. selamlar ne kadar hoş bir site emeginize saglık-hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  8. yorum yazdım kim oldugumu yazmayı unuttum-bekjlerim
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...