5 Mayıs 2008 Pazartesi

BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI


Avlanma yasağı başladı,bu tarifle bende bu sezonun son balık tarifini veriyorum.
Bu tarifte gördüğünüz kolyoz balığı.
Baştan söyleyeyim, kolyoz balığında muazzam kılçık var.
Bazı balıkların kılçığı canınızı sıkmaz, mesela hamsiyi bütün yiyenlere çok rastladım ama kolyozun kılçığı hem çok büyük, hemde çok sert.
Geçen yıl pişirdiğim zaman bu ayrıntı aklımda kalmış.
Eşim bu balıkla eve geldiği zaman "kolyoz çok kılçıklı olur" dedim, balık yemeyen birinden böyle bir uyarı gelince şaşırdı.
Tabi kendiside yedikçe bana hak verdi, bu kılçık meselesini unutmazsa sanırım bir daha kolyoz balığı almaz.
Balığı nasıl pişirebilirim diye düşünüp, fırında ama baharatla tatlandırılmış olarak pişirmeyi
uygun buldum.
Baharat olarak; Tuzot-kekik-pul biber-biberiye kullandım.
Balığın yanında Bulgur pilavı ve sumaklı soğan salatası servis yaptım.
Diğer kolyoz tarifim için bakınız; Kolyoz Pilaki.
"Afiyetle Kalın"




BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI;
Malzemeler;
Yarım kilo kolyoz balığı,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kekik.
Yapılışı;
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve diğer baharatları karıştırarak Kolyoz balığını bu karışıma bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında,kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lalelerle bezenmiş Çamlıca Tepesi resimleri ve yazısı için bakınız;
Muhterem'le Geziye; Çamlıca Tepesi 2008

6 yorum:

  1. canim ellerine saglik harika gorunuyor balik ozledim simdik :D oglusumda hic yemiyor baligi :( ne kadar faydali halbuki yine harika yerler cekmissin bayildim goruntulere sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Baliktan cok laleleri cok sevdim,ne güzel yerler harika ötesi.Amaaa biligi da yabana atmamak gerek nefis görünüyor ellerine saglik canim.

    sevgilerimle,bende bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Adsız16:34

    Kılçık oldumu işte, balığın yemesi zor oluyor, ama yine de görüntü muhteşem. Laleler de çok hoş, mevsim zaten çok güzel, şu an sahiller rengarenk çiçeklerle dolu, çok güzeller.
    Beni En güzel salata yarışmasında desteklermisin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. yine değişik yine güzel bir tabak..ellerine sağlık cnm..denizden babam çıksa yerimde:)..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. selamlar ne kadar hoş bir site emeginize saglık-hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. yorum yazdım kim oldugumu yazmayı unuttum-bekjlerim
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...