25 Haziran 2008 Çarşamba

CUPCAKE FESTİVALİ


CUPCAKE FESTİVALİ= ÇİKOLATA SOSLU CUPCAKE
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu cupcake (kapkek).
Etkinliğimizin ev sahibi Hayatın Tatları blogundan Zerrin'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Konumuza gelirsek, tepside-kalıpta-kapta farketmez, hepsi bildiğimiz kek.
Kap keklerin en sevdiğim tarafı, servisinin daha kolay olması.
Kekinizi şeker hamuru veya kuruyemişle süsleyerek yada bir sos dökerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Bu etkinlik için şeker hamuru ile süslenmiş kapkekler düşünüyordum ama eşim şeker hamurunu pek sevmediği için çikolata soslu hazırladım.
Kek hamurunu katı kıvamlı değil, daha akışkan yaptım.
Hamuru katı değil sıvı kıvamda olunca fırında pişme süresi daha da uzadı.
Kağıt kalıp yerine cam kaplarda pişirdim.
Kısık ayarda ağır ağır pişti ve kabardı.
Keki inanılmaz yumuşaklıkta, sünger gibi oldu.
"Afiyetle Kalın"


ÇİKOLATA SOSLU CUPCAKE;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1,5 su bardağı süt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3- 3,5 bardak un,
Sos için;
2,5 su bardağı süt,
1 tablet çikolata,
1 paket çikolatalı sos,
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt.


CUPCAKE TARİFİ;
Yumurtaları şeker ile çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı haldeki karışıma ekleyin.
Yumurtanın büyüklüğü, bardağın ebatları un miktarında değişiklik yapmanıza sebep olabilir.
Kek hamurumuzun kıvamı çok koyu değil, akışkan olacak.
Eğer cam kap kullanacaksanız, kapları yağlayın ve yarısına kadar kek hamuru doldurun.
Kapları fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız düşük ısıda ki fırında, kapağını açmadan pişirin.
Benim fırınım doğalgazlı, o yüzden çok uzun sürede yaklaşık 1,5 saatte pişti.
Elektirikli fırında bu süre daha kısa olacaktır.
Çikolatalı sos için, sütü ve çikolatalı sosu tencerede kaynatın ve içine 1 tablet çikolata ekleyin.
İyica karıştırarak çikolatayı eritin.
Çikolatalı sosu kap keklerin üzerine dökün.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın ve buzdolabı poşetine doldurun.
Poşetin dibine kürdanla bir delik açın, sıkarak çikolatalı sosun üzerinde şekiller yapın.
"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. eline sağlık cnm çok güzeller çok severim bende olsada yesem :):):)

    YanıtlaSil
  2. Adsız11:26

    kekin eski halini biliyordum ama bu çok orjinal fikir olmuş tadı güzeldi şimdi mütiş olmuş...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar muhteremim.....nihayet kavuştum sizlere....ineboluyu unutamıyorum.....denizi yeterdi ama kısmet insanı nerelere yolluyor....buralarda güzel ama anıları unutmak zor işte.....

    kupkekin nefis görünüyor....

    sendeki kumpiri görünce şaşırdım...kendiminkine benzettim...bu kadar benzer görüntü...pişti olmuşuz haberim yok......gerçi sen yapalı baya olmuş ama harika görünüyor....

    ellerine sağlık.....

    çok öpüyorum...görüşmek üzere....

    YanıtlaSil
  4. Bir ısırıkda ben alıyorum,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,size etkinlik için davetimi birakiyorum katilmaniz umidiyle,sevgiler.

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,


    MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.

    Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
    Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.

    Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.

    En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
    Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.

    Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Ohhh ellerine sağlık bir parça da ben alabilir miyim? Sanırım bu etkinlik en çok bana yaradı. Çünkü en çok cupcake siparişi alıyorum ve kitapları araştırak canım çıkıyordu değişik bir şeyler bulayım diye. Ama şimdi bir sürü tarifimiz olacak süpppeerrr!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  7. hayırlı,huzurlu cumalar...sevgiler canım

    YanıtlaSil
  8. dokturmmusunuz efendım gene super olmus ya bayıldım ben buna
    _____________
    yasasınnnn bu gun cumaaa
    mutlu cumalar
    mutlu tatiller

    YanıtlaSil
  9. PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
    YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://selmahlc.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

    etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

    anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
    sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
    eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
    yapmanız gereken şey;
    hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
    örnek:
    isim:perde pilavı
    yöre adı:siirt
    buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
    iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
    unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

    YanıtlaSil
  10. Adsız13:18

    Mutfakta yaratıcı olan insanlara ben sanatçı diyorum elinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...