22 Ağustos 2008 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KEK

Top kekler servis kolaylığı sebebi ile sık sık tercih ettiğim bir kek türü.
Top kek pişirmek için krem karamel kalıplarını kullanıyorum.
Son dönemlerde silikon kek kalıpları ile de pişirmeye başladım.
Silikon kek kalıpları da oldukça kullanışlı oluyor.
Keklerin üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir yada sade olarak tüketebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
1 çay bardağı damla çikolata.
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri çırpın.
Süt, yağ, hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Eleyerek kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek karıştırın.
Eğer krem karamel kalıpları ile pişirecekseniz kalıpları margarin ile yağlayıp, un serpin.
Kalıpları fırın tepsisine dizin.
Kalıplara 2 yemek kaşığı hazırladığınız kek hamuru karışımından koyun.
Önceden ısıtılmış orta dereceli ısıda ki fırında pişirin.
Kekler pişip, çıkınca üzerine sütle çırptığınız krem şantiyi sıkın ve damla çikolata serpin.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...