28 Şubat 2008 Perşembe

KİVİLİ TART

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16=KİVİLİ TART
Her hafta düzenlenen ve çay saatine uygun tariflere yer verilen etkinliğin
16.sına papatya68 blogunun sahibi Aynur Hanım ev sahipliği yapıyor.
Bu etkinliğe katılmayı hep istemiş ama geç kalmışımdır.
Bundan önce sadece bir tanesine katıldım,diğerlerini kaçırdım.
Herhalde öbür etkinliklerin ayda 1 olmasının verdiği rehavete alışmışım.

Bu etkinliğe Kivili tart tarifi ile katılıyorum.
Daha önce yaptığım tartlarda hep muhallebi kullandım, ilk defa bu tartta krem şanti kullandım.
Birde tart piştikten sonra kalıptan çıkarmakta zorlandığımdan bahsetmiştim, sağolsun Lale bana yağlı kağıdı uzun şeritler halinde tart kalıbının dibine + şeklinde yerleştirmemi tavsiye etti.
Bu tartta bu yöntemi uyguladım ve tart çok kolaylıkla kalıptan servis tabağına transfer oldu,sizde servis tabağına alıyorken sorun yaşıyorsanız, tavsiye ederim.
Vereceğim ölçüler yuvarlak Borcam ölçüsüne göredir.
Ben daha küçük olan tart kalıbıma uygulayıp,artan hamurla da tartölet yaptım.


KİVİLİ TART;
Malzemeler;
Tart hamuru Malzemesi;
4,5 su bardağı un,
250 gram margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 adet yumurta,
İç malzemesi;
2 poşet krem şanti,
2 bardak soğuk süt.
Üzeri için;
3-4 adet kivi,
1 adet mandalina,
1 paket dr.Oetker tart jölesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini yoğurup,tartın hamurunu hazırlayın.
Tart kalıbınızı yağlayıp,yağlı kağıttan iki adet şerit kesin ve tart kalıbının veya Borcam'ın dibine + şeklinde yağlı kağıdı yerleştirin(bakınız üstte ki resim)
Tart kalıbına hamuru kalıbın kenarlarını da kaplayarak yerleştirin.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamuru,kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Orta ısılı fırında hemen hemen 35 dakika pişirin.
Pişen ve soğuyan tart hamurunu yağlı kağıtların birer ucundan tutarak kalıptan çıkarıp,servis tabağına yerleştirin.
Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın,pişen tart hamurunun üzerine krem şantiyi yerleştirin.
Üzerine soyup doğradığınız kivileri ve mandalinayı dizin.
Tart jölesini üzerinde ki tarife göre pişirip,karıştırarak soğutun.
Jöleyi meyvaların her tarafını kaplayacak şekilde tartın üzerine dökün.

"Afiyet Olsun"

25 Şubat 2008 Pazartesi

ETLİ PAZI SARMASI


Bugünlerde pazı en güzel şekline bürünmüş halde, tezgahlarda arz-ı endam ediyor.
Yaprakları o kadar güzel ve büyük ki,"beni al, beni sar" diye bağırıyor, sanki : )
Geçen hafta pazı aldım, yapraklarını sardım, saplarınıda kavurarak yumurtalı pişirdim.
Dün pazarda dolaşıyorken bir baktım yine çok güzel tam sarmalık pazı, tezgahlarda ki yerini almış.
Bu sefer yemeğini yada yumurtalısını yaparım diye aldım ama dayanamayıp, yine saracakmışım gibi geliyor.
Eğer sarmasını yapacaksanız artan saplarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Bir de o güzelim büyük yapraklarla pazılı fırın makarna yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

ETLİ PAZI SARMASI;
Malzemeler;
2 bağ geniş yapraklı pazı,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş,kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,tuz,
İsteğe bağlı baharat özellikle kırmızı pul biberi tavsiye ederim.
Pişirmek için;
Tuz ve yarım su bardağı zeytinyağ.
Yapılışı;
Pazıların saplarını koparıp, yapraklarını yıkayın.
Kaynamış suya batırıp, çıkarın.
Pazı yapraklarını sakın kaynatmayın, çok narin olan yapraklar sarılmaz hâle gelebilir.
İç malzemesini çiğden hazırlayıp, iyice yoğurun.
Kaynamış suya batırıp çıkardığınız yaprakları, büyükse keserek 2 yada 3 adet sarılacak parça çıkarın.
Hazırladığınız iç malzemesini yapraklara yerleştirip, sarın.
Geniş dibi olan (pilav veya karnıyarık tenceresi gibi) bir tencereye sardığınız yaprakları dizin.
Üzerine tuz ve yarım su bardağı zeytinyağını dökün.
Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatmadan önce sarmaları sıkı tutması için, sarmaların üzerine bir tabak yerleştirin.
Ağır ateşte pişirin, sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen Pazartesi İstanbul'a yağan yoğun karın Sultanahmet ve civarında nasıl göründüğünü görmek ister misiniz? bakınız;
Muhterem'le Geziye-Sultanahmet'te Kar Zamanı

21 Şubat 2008 Perşembe

GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ


Sonunda balık pişirmek için de güveç aldım.
Ben balık yemiyorum ama yiyenler sevinsin.
Yağda pişmiş-kızarmış balık sevmeyen eşime bu güveçler feda olsun : )
Gezi sayfam Muhterem'le Geziye'nin ayakta kalmasını sağlayan gezilere eşimle birlikte çıkıyoruz.
Sağ olsun gitmek istediğim her yere beni götürüyor.
Ben ona bir güveç alıp, balık pişirmişim çok mu?
Bu yazdıklarımı okusa "gitmek istediğin, bir yer mi var?" diye soracak.
Yağ yaktığımı zannedecek ama değil.
Pazar günü karlı havada benim için Sultanahmet gezisine çıktığı için yazıyorum bunu, yani çıkarım yok : )
O günkü fırtına da beni kırmadı ve geziye çıktık ama tam anlamıyla donduk.
Bütün günün resimleri ve macerayı anlatan "İstanbul'a Kar Yağdı" başlıklı yazımı Muhterem'le Geziye sayfasında görebilirsiniz.
Yazı ve resimlerle yetinmeyip, elimde ki video çekimleri ve resimlerle, Görevimiz Tehlike müziği eşliğinde bir de video klip hazırladım.



GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ;
Malzemeler;
2 Adet büyük boy çipura,
3 adet domates,
4 adet sivri biber,
4 adet soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
Defne yaprağı,tuz,2-3 kaşık zeytinyağı.
İsteğe bağlı;bir kaç diş sarımsak.
Yapılışı;
Çipuraları balıkçıda temizletip, üzerine bıçakla bir kesik attırın.
Güveç yoksa fırına dayanaklı tepsi yada Borcam'la pişirebilirsiniz.
Sebzeleri iri doğrayıp, güvecin içine yerleştirin.
Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, sebzelerin üzerine yerleştirin.
Defne yaprağını da yerleştirdikten sonra tuz serpin.
Balıkları yıkayıp, süzün.
Tuzunu ekleyip, sebzelerin üzerine balıkları yerleştirin.
Güveç başına 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında, sebzeleri yanmasın diye üzerini folyo ile kapatarak pişirin.
Pişmesine 15-20 dakika kala, balıkların üzerinde ki folyoyu alarak kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhteremle Geziye güncellendi.
Pazar günü yağan kardan sonra Sultanahmet civarını ve Gülhane Parkı'nı merak ediyorsanız, bakınız, Muhterem'le Geziye-İstanbul'a Kar Yağdı




18 Şubat 2008 Pazartesi

YALANCI İSKENDER

YE # 31 BAYAT EKMEKLER=YALANCI İSKENDER
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Bayat ekmekler.
Ev Sahibimiz;Soframız sitesinden Hale Hanım.
Tarifimin adı;Yalancı İskender.
Bu tarifi bayat ekmeğim olduğu zaman da hazırlıyorum, taze pide kullanarakta hazırlıyorum.
Daha önce de hazırladığım ve yayınladığım tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifi yayınlamak için bugün son gün ama benim aklımdan tamamen çıktığı için, az önce yazıyı yazmaya başladım, Allah'tan tarifimi daha önce hazırlamıştım : )
Kaç gündür aklın nerde? diye soracak olursanız, tabi ki "aklım, karda" derim.
Günlerdir beklediğim "yağar yağmaz kendimi Sultanahmet'e atacağım" dediğim kar nihayet yağdı ve ben hem dün, hemde bugün Sultanahmet-Gülhane-Sirkeci dolanıp duruyorum.
Sizin için harika resimler ve videolar çektim.
En kısa zamanda hepsini yayınlayacağım.

*Resim Medium boyutundadır,üzerine tıklayıp,büyütün.
Üstteki resim bugün çektiğim resimlerden sadece 1 tanesi, en kısa zamanda bu resimlerin devamını sizlerle paylaşacağım.
"Afiyetle Kalın"

Artık tarife geçeyim : )

YALANCI İSKENDER;
Malzemeler:
6-7 dilim bayat ekmek
1 paket hazır döner
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Büyük servis tabağına (mümkünse kayık tabak) bayat ekmekleri veya pideleri küçük kareler halinde doğrayın.
Dönerleri tavaya alın 2 kaşık sıvı yağ ve 1 su bardağı suyla 3-4 dakika pişirin.
Çıkan et suyunu ekmeklerin üzerine dökerek ıslanmasını sağlayın, üzerine 4 yemek kaşığı yoğurdu çırparak dökün.
Sıcak dönerleri yoğurdun üzerine yerleştirin.
2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı salçayı kavurup, etlerin üzerine dökün.
3 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp servis yapacağınız zaman etlerin üzerine gezdirin.

"Afiyet Olsun"

14 Şubat 2008 Perşembe

İRMİKLİ,VİŞNE MUHALLEBİLİ TATLI

YAMAN ETKİNLİK=AŞIK EDEN TARİFLER
Yaman Etkinliklerimizin bu ay ki konusu; Aşık Eden Tarifler.
Ev Sahibimiz; Kuşun Mutfağı
Son katılma tarihi 20 Şubat ama bu tür bir tarifi sevgililer gününde yayınlamak bana çok uygun geldi.
Bu etkinlik için ne yapacağımı bilmiyordum, bildiğim tek şey yapacağım tarifin kalp şeklinde olacağıydı.
Dün tatlı yapmaya karar verince yıllardır uyguladığım klasik irmik tatlısını yaptım.
Pişen irmiği kalp şeklinde bir kalıba boşaltıp, üzerine de vişne suyuyla pişirdiğim muhallebiyi yaydım.
Buzdolabında bekleyince kalıbın şeklini alıp, kolayca kalıptan çıktılar.
Üzerini de minik kalp süslerden yerleştirip, kenarına krem şanti sıktım.
Şantilerin üzerine de vişneli muhallebinin rengine birebir uyum sağlayan nar taneleri yerleştirdim.
İrmikli tatlı ile krem şantinin tatlı tadını, vişnenin hafif ekşi tadı bastırıyor.
Bu arada bu tatlının içinde hiç yağ ve gıda boyası yok.
"Afiyetle Kalın"


İRMİKLİ-VİŞNE MUHALLEBİLİ TATLI;
Malzemeler;
İrmikli tatlı için;
1 litre süt,
14 kaşık irmik,
14 kaşık toz şeker,
2 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabuğu.
Vişneli muhallebi için;
1 litre vişne suyu,
6 kaşık tepeleme nişasta,
1 paket vanilya,
Üstü için;
1 poşet krem şanti,
Şanti için;1 bardak soğuk süt,
Nar taneleri,
Minik kalp süsler.


TARİFİ;
1 litre sütün içine irmik-şeker-vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip, muhallebi gibi pişirin.
Ayrı bir tencere de 1 Litre vişne suyunun içine nişasta ve vanilyayı ekleyip, muhallebi kıvamında pişirin.
Kalp şeklinde ki bir kalıbı ıslatın ve irmikli muhallebiyi kalıba dökün.
Üzerine sürekli karıştırarak soğuttuğunuz vişneli muhallebiyi yayın.
Kalp şeklinde ki kalıbı buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Soğuyan kalıbı servis tabağına geçirin.
Üzerine minik kalplerden yerleştirip, kenarlarına hazırladığınız krem şantiden sıkın.
Krem şantilerin tam ortasına nar taneleri yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 Şubat 2008 Salı

MUZLU RULO PASTA


Bu pastanın tarifini Disal'den aldım.
Benim pasta Saliha'nın ki gibi modern görünüşlü değil, klasik usulde oldu ama bu pastada gördüğüm hindistan cevizini kakaoya bulama fikri çok hoşuma gitti ve kivili pasta da bu fikri kullandım.
Pastayı Ekim ayının sonuna doğru yapmıştım ama yayınlamaya bir türlü fırsat bulamadım.
Kızımın arkadaşı bize gelecekti, Hilal'in doğum gününe de 3-4 gün vardı.
Hilal "anne bize bugün pasta yaparsan, doğum günümde pasta istemem" demişti.
Bende arkadaşı geldiği gün bu pastayı yaptım.
Tabi kızım doğum gününde duygu sömürüsü : ) yapıp, o günde fındıklı pasta yaptırdı.
"Afiyetle Kalın"

MUZLU RULO PASTA;
Malzemeler
;
Kek için;
4 adet yumurta,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu,
Kremaİçin;

1 paket vanilyalı puding,
1 poşet krem şanti,
puding için 2-3 bardak süt,
İçi için;2 adet muz.
Üstü için
;
1 poşet krem şanti,
1 adet muz,
1 su bardağı hindistan cevizi.
TARİFİ;

Pudingi tarife göre pişirip, krem şantiyi toz halinde içine ekleyin.
Kek için;
Yumurtanın beyazını, sarısından ayırarak iyice kar haline gelene kadar çırpın.
Yumurtanın sarısı ile şekeri ayrı bir kapta çırpın.
Kabartma tozu ve unu ilave edin.
En son yumurtanın beyazını ilave edip, yavaşça alttan üstte doğru karıştırın.


Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru dökün.
Düşük dereceli ısıda ki fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

 
Piştikten sonra fırından çıkarıp kağıt ile beraber rulo yapın.
Biraz bekletin sonra ruloyu açın.
İçine hazırladığınız kremayı sürün.
Sarmaya başlayacağınız noktada muz yerleştirip, yuvarlayın.
Kenarlarını ve dışını krem şanti ile sıvayın ve hindistan cevizi serpin.
1 tane muzu ince dilimler halinde kesip, üzerine dizin.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
El işi-boyama-nakış-kurdele işi-kırkyama-mefruşat v.s sevenler, İsmek 2007 Feshane sergisinin resimleri bugünden başlayarak 4-5 bölüm halinde sizlerle olacak.
İlk bölüm için bakınız; Muhteremle Geziye-İsmek Feshane Sergisi 2007

11 Şubat 2008 Pazartesi

BÖBREK YAHNİSİ

Sakatat sever misiniz?
Çoğunuzun "Hayııır" dediğini duyar gibiyim.
Bende karaciğer (o da Arnavut ciğeri olursa), kekikli tavuk ciğeri ve yürek dışında sakatat sevmem.
Eşim sakatatı çok sever,her türlüsünü yer.
Balık konusunda olduğu gibi onun için pişirip,ben yemiyorum.
Bu böbrekcik, (cik diyorum çünkü bu yıl kurbanda 7 ortaktık ve kişi başına düşen böbrek miktarı bu kadardı) kurban bayramında ki kurbanımızdan.
İlk böbrek pişirişimi hatırlıyorum da,o ne kokuydu öyle, mutfakta hatta evde duramayacak kadar kötü kokuyordu.
Acemilik tabi, ben nerden bileyim böbreğin 1-2 gün suyun içinde ama sık sık suyu değiştirilerek tutulduğunu.
Taze gelen böbreği hemen bir kat yıkayıp,pişirmiştim.
Kanı süzen ve idrar üreten bir organ olduğunu düşünürsek hemen pişirmek pek iyi bir fikir değilmiş : (
Artık pişirmeden 2 gün önce buzdolabında 1 kase suyun içinde tutup, sık sık suyunu değiştiriyorum.
Sanki yine aynı kokuyu duyarmışım gibi bol bol soğan-biber-domates ve kekik ekliyorum.
Tam resmi çekeceğim zaman pişmiş soğan-biber ve domatesten böbreklerin seçilmediğini farkettim.
Bende tabağa domatesten bir adacık yapıp, pişmiş böbrekleri onun üzerine yerleştirdim.
Allah'tan eşim kolesterol konusunda hassas, yılda bir-iki kez bu tür sakatat yemeğe razı oluyor.
"Afiyetle Kalın"

BÖBREK YAHNİSİ;
Malzemeler;
1 çift dana böbreği,
3 adet domates,
3 adet soğan,
3 adet sivri biber,
2 yemek kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber-tuz-zeytinyağ.
Yapılışı;
Böbrekleri doğrayıp,bir kasenin içinde suya koyun ve sık sık suyunu değiştirerek mümkünse 1 gün suda bekletin.
Pişireceğiniz zaman tencereye 3-4 kaşık zeytinyağı dökün.
Üzerine suyunu süzdüğünüz böbrekleri ekleyin ve kavurun.
Domates-biber ve soğanı doğrayıp,böbreklere ekleyin.
Kendi damak tadınıza uygun baharatları ve tuzunu ekleyin.
Ağır ateşte pişirin,sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

8 Şubat 2008 Cuma

ÖRGÜLÜ MİLFÖY BÖREK

peynirli milföy
Milföy hamuru buzluktan eksik edilmeyecek bir lezzet.
Tadının güzelliği yanında, vakit darlığında misafir için kurtarıcı bir ürün.
Tatlısı-tuzlusu hatta mantısı bile yapılıyor.
Bu örgü şeklinde ki milföyü ablamdan öğrendim.
Efe'nin doğum günü için bize toplandığımızda, tavuklu milföy pişirecektim.
Ablam da "ben yeni bir şekil öğrendim onu yapayım" dedi ve milföylerin birazı ile hemen bu böreklerden  hazırladı.
Bu şekli o gün ablamdan öğrendim, daha sonra da sık sık yaptım.
Birde içine elmalı-tarçınlı-cevizli bir iç hazırlayıp, piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek tatlısını hazırlıyorum.
Elmalı-tarçınlı milföyün tarifi 👉BURADA
Bu tariflerin mönüsünde yer aldığı çay masasının resimleri de 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


ÖRGÜLÜ MİLFÖY BÖREK;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
Beyaz peynir,maydanoz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.
Çörekotu.


ÖRGÜLÜ MİLFÖY BÖREK TARİFİ;
Buzunu çözdürdüğünüz milföy yaprağını çam ağacının yaprakları gibi kesin.

 
İçine maydanozlu peynir yada ağız tadınıza uygun (patates-sosis-ıspanak gibi)bir iç yerleştirin.

Başında ki ve sonunda ki parçayı içine katlayın, kestiğiniz kenarları saç örgüsü yapar gibi bir sağdan,bir soldan alarak iç malzemesinin üzerine kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada hafif yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

4 Şubat 2008 Pazartesi

FUTBOL SAHASI ŞEKLİNDE PASTA

25 Ocak'ta abimin oğlu Enes'in doğum günüydü.
Efe'ye çiftlik şeklinde pasta yaptığım zaman Enes'e de doğum günü pastasını yapacağım sözünü vermiştim.


Enes, babası ve abisi gibi sıkı bir Galatasaray taraftarı, onun için futbolcuların formasının rengi ve kenarlarda ki güllerin rengi sarı kırmızı.
Pastayı hazırlarken çiftlik pastayı yaptığım gibi hazırladım.
Sadece üzerinin aksesuarları farklı oldu, antep fıstığını da iri çekilmiş değil toz halinde kullandım ve içini muzlu-çikolata taneli değil, muzlu-cevizli hazırladım.

erkek çocuk için doğum günü pastası
Futbolla hiç ilgim olmadığı için gazetenin spor sayfasında ki futbol sahası grafik ve resimlerine bakarak çizgilerini çizdim.
Bu büyüklükte bir pastayı taşımak hiç kolay olmadı.
Üzerine kapattığım gazete pastaya yapışmasın diye, köşelerine şiş köfte yaparken kullandığım çöp şişlerden batırıp, üzerini gazete kağıdı ile örttüm.
Allah'tan aramız fazla uzak değil, yürüyerek pastayı annemlere ulaştırdım.

NOTLAR;
Pasta için dikdörtgen Borcam kullandım.
Çiftlik pasta da kullandığım kek malzeme ölçülerini kullandım.
Pişen keki klasik yöntemle, iple ortadan ikiye ayırdım.
İçine muz dilimleri ve dövülmüş ceviz yerleştirdim.
İçine krem şanti, üst kaplamasına pasta kreması kullandım.
Futbol sahasının çimleri için çekilmiş, toz halinde yeşil antep fıstığı kullandım.
Şeker hamurundan yapılmış gülleri ve futbol sahası malzemelerini Eminönü'nde pastacılık malzemeleri satan Yüksel Pasta Malzemeleri dükkanından aldım.
Pasta büyük ölçülerde olduğu için çiftlik pastasında ki gibi fırın tepsisinin alt tarafını alüminyum folyo ile kapladım ve pastayı üzerine yerleştirdim.
Kek piştikten sonra rahat çalışabilmek için keki ters çevirdiğim Borcam'ın üzerinde süsledim.
Böyle yapınca kenarlarını daha kolay kaplayıp, fıstıkları daha kolay yapıştırabiliyorum.
Servis tepsisine aktarırken pasta büyük olduğu için kızımla birlikte ikişer spatula kullanarak aktardık.
Servis tepsisine yerleştirdikten sonra kenarlarına pasta kreması sıktım.
Köşe başlarına güller yerleştirdim.
Krem şanti sıkacağının ince uçlu duyu ile saha çizgilerini yaptım.
En güzel kısmı üzerinde ki aksesuarları yerleştirmek.
"Afiyetle Kalın"

futbol sahası pastası

FUTBOL SAHASI ŞEKLİNDE PASTA;
Malzemeler;
Kek için;

6 Adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya,
3,5 - 4 bardak un,
Portakal kabuğu rendesi.
İçi için;
2 poşet krem şanti,
Krem şanti için 2 bardak süt,
3 adet büyük boy muz,
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
Keki ıslatmak için 1 çay bardağı portakal suyu.
Üstü için;
1 paket pasta kreması,
Pasta kreması için 1 bardak süt,50 gram margarin.
Toz halinde çekilmiş antep fıstığı.

galatasaraylı futbol pastası
FUTBOL SAHASI PASTASI TARİFİ;
Yumurtaların beyazlarını ayırıp, şekerle köpürünceye kadar çırpın.
Diğer bir kapta yumurta sarılarını, yağı, sütü, karıştırın.
Eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra fazla söndürmeden ve çırpmadan yumurta beyazlarını ekleyip, yavaş yavaş karıştırın.
Dikdörtgen Borcam'ı margarinle yağlayıp, un serpin.
Hazırladığınız kek hamurunu tepsiye döküp, ısınmış ama kızgın olmayan fırında, kapağını açmadan düşük ayarda pişirin.
Keki piştiği kapta soğutup, parçalamadan çıkarın.
Kenarlarını bir parmak kesip, düzleyin.
Naylon iplikle yukarıdan aşağıya doğru keserek ikiye ayırın.
Kestiğiniz kekin yarısına portakal suyunun yarısını döküp ıslatın.
Soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi üzerine yayın.
Üzerine halka halka doğradığınız muzları dizin.
Çekilmiş ceviz içini serpin.
Kekin diğer yarısını da portakal suyu ile ıslatıp, diğerinin üzerine kapatın.
Kalan krem şantiyle kenarlarını sıvayın.
Yemek kaşığının tersini mala gibi kullanarak kenarlarını sıvayabilirsiniz.
Pasta kremasını, soğuk süt ve 50 gram margarin ile çırpın.
Pastanın üzerini ve kenarlarını pasta kreması ile kaplayın.
Üzerine ve kenarlarına çekilmiş antep fıstığı serpin.
Pastayı spatula ile servis yapacağınız tepsiye aktarın.
Dikkat;
Bu işlemi pasta büyük olduğu için iki kişi ve 4 spatula ile yapmanızı tavsiye ederim.
Kenar kısımlarına krem şanti sıkın, üzerine saha çizgilerini çizip, futbolcuları dizin.
*Pastanın kekinin ve içinin yapılış aşamaları çiftlik pasta tarfinde var, isterseniz orada ki resimlere bakabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"