30 Mart 2008 Pazar

İLKBAHAR PASTASI

şeker hamurlu pasta YAMAN ETKİNLİK,PASTAKOLİK=İLKBAHAR PASTASI
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu, pastalar.
Pastakolik etkinliğimizin ev sahibi; Pasta cafe blogundan Özlem Hanım'a kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Bu arada bu etkinliğin ismiyle Pastakolik adında bir grup oluşturuldu.
Sadece pasta ve pastaya benzeyen keklerden oluşan tariflerin yer aldığı bu kategoriyi bir çok blogda görebilir, ziyaret edebilirsiniz.


Gelelim benim etkinlik için hazırladığım İlkbahar pastasına.
Geçen ay pasta etkinliği açıklanınca, şeker hamuru aklıma geldi, şeker hamurundan bir pasta yaparım diye düşündüm.
Fakat şeker hamurundan bırakın pasta yapmayı, şeker hamuruna dokunmamıştım bile.
Şeker hamuru denince aklıma, pastaların üzerinde ki insanın dişini kıracak sertlikte ki güller geliyordu.
Neyse 1 paket beyaz şeker hamuru ve rengarenk gıda boyaları aldım.
Düne kadar elimi hamura sürmedim.
Baktım süre bitiyor, dün niyetlendim ama misafirim geldi.
Bugün etkinliğin son günüydü, ya hep-ya hiç diyerek mutfağa girdim.
Öğlen saat 13'te mutfağa girdim, 15.30'a kadar bu görmüş olduğunuz pasta ortaya çıktı.
Acemilikten pastayı kaplayacağım şeker hamurunu çok inceltmişim, kaplama yapıyorken bir iki yerinden açıldı.
Şeker hamurunu beyaz alıp, ihtiyacınıza göre renklendirmek bence daha pratik.
Bu arada şeker hamuru yenilmeyecek bir şey değilmiş, biz kokusunu ve tadını çok sevdik.

Pastanın tarifine gelirsek;
Hazır pasta tabanının içini portakal suyu ile ıslattım, krem şanti sürüp, file fındık serptim.
Üzerini kapatıp, krem şanti ile sıvadım.
Şeker hamurunu nişasta ile açıp (sakın fazla inceltmeyin) pastanın üzerini kapladım.
Kenarlarından artanları gıda boyası ile renklendirip, çiçek şekli vererek bu modeli çıkardım.
Yanlarda ki yaprakları ballı su ile tutturdum, ballı su ile figürler hemen yapışıyor.
Model olarak mutlaka çiçek yapacaktım ama başlarken pastanın modeli tam olarak aklımda yoktu.
İsmini de kızımın önerisi ile "İlkbahar Pastası" koyduk.
Sizde rengarenk hamurlarla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Bu pastada yarım paket şeker hamuru kullandım.
"Afiyet Olsun"

28 Mart 2008 Cuma

FINDIKLI MUFFİN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 = FINDIKLI MUFFİN
19. çay etkinliğimizin ev sahipliğini Yemek Güncesi blogundan Yeliz Hanım yapıyor.
Etkinliğe fındıklı muffin yada diğer adı ile fındıklı top kek ile katılıyorum.
Bu kekin içinde öğütülmüş fındık, üzerinde çikolatalı sosun üzerine serpilmiş file fındık var.
Ben görüntüsü haşmetli olsun diye, Paşabahçe'nin krem karamel kalıpları ile pişirdim.
Kalabalık misafir guruplarında, kağıt kek kalıpları yada daha küçük kek kalıpları ile pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
You Tube nihayet açıldı ve bende hazırladığım videoyu yükledim.
Gülhane Parkı'nda lale zamanı 2. bölümü için ve hazırladığım videoyu izlemek için,
FINDIKLI MUFFİN;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1-1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı çekilmiş fındık.
Üzeri için;
2 çay bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
1 su bardağı file fındık.
Yapılışı;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Çekilmiş fındıkları ekleyip, karıştırın.
Kek kalıplarınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.
Silikon veya kağıt kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzdan kek kalıplarına yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına, bir tepsinin içinde ki kek kalıplarını yerleştirin.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan kekleri pişirin.
Sosu için, sos ve sütü küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın, fırından çıkan ve biraz soğuttuğumuz keklerin üzerine önce hazırladığımız bu sostan daha sonra file fındıktan serpip, servis yapıyoruz.
"Afiyet Olsun"

23 Mart 2008 Pazar

ANADOLU ÇORBASI


YE # 32 ÇORBA TARİFLERİ=ANADOLU ÇORBASI
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu; Çorba tarifleri.
Ev sahibimiz; Lama Mutfakta blogundan sevgili Lama.
Arkadaşımız yeni anne oldu, bunca işinin arasında etkinliğin ev sahipliğini yapmayı ertelemedi.
Kolay gelsin Lamacım, İnşallah Zeynep bir kaç gün uslu bir kız olur, sende rahat rahat düzenlemeleri yaparsın : )
Gelelim çorba tarifimize;
Bu çorbanın adı, Anadolu çorbası ama ben ona "Allah ne verdiyse, evde ne varsa" çorbası da diyorum.
Çünkü içinde yok yok ama hepsinden azar azar.
Malzemeler az görünebilir ama pişince şiştiklerini unutmayın, fazla malzeme ile lapa gibi bir çorbanız olur.
İçindekilerden bahsedecek olursak, mercimek-pirinç-bulgur-erişte-tarhana, baharat olarakta nane-kırmızı biber-kekik ve salça.
Oldukça doyurucu ve besleyici bir çorba.
"Afiyetle Kalın"

ANADOLU ÇORBASI;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı pirinç,
1 yemek kaşığı bulgur,
2 yemek kaşığı erişte,
2 yemek kaşığı tarhana,
1 küçük boy soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tane et suyu tableti,
yarım çay bardağı zeytinyağ.
Baharatlar;
1 tatlı kaşığı nane,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı kekik,
tuz.
Yapılışı;
Zeytinyağının içine rendelediğiniz soğanı ekleyin ve kavurun.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip,bir kaç dakika daha kavurun.
Hemen hemen 5-6 su bardağı su ilave edin,et suyu tabletini de suyun içine atıp,kaynatın.
Mercimek-pirinç-bulgur ve erişteyi kaynayan suya ilave edin.
Tarhanayı soğuk suyla önce çözdürüp,sonra kaynayan suya ekleyin.
İçinde ki et suyu tabletinin tuzunu dikkate alarak tuzunu ilave edin.
Çorba kaynayıp,içinde ki bakliyat pişince ayrı bir tavada zeytinyağı,nane,kırmızı biber ve kekiği kızdırıp çorbanın üzerine ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

21 Mart 2008 Cuma

NERGİSLEME ve BAHAR BAYRAMI

Bugün 21 Mart bahar bayramı,bir diğer adı ile Nevruz.
Nevruz kutlamak gibi bir âdetimiz yok ama geçen pazar günü Zaman Gazetesinde çıkan
Sayın Nevin Halıcı'nın "Nevruz" başlıklı yazısı ve "Nergisleme" nin tarifi çok hoşuma gitti.
Mutlaka bu yazıyı paylaşmalı ve bu tarifi yapmalıyım diye düşündüm.
Bahsettiğim yazının bir kaç paragrafından alıntı yaptım.

"Nevruz,Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde diğer bölgelerden daha canlı şekilde kutlanır. Siirt’te şubatın ilk pazartesi günü başlayan bahar kutlamaları, mayıs ayına kadar devam eder. Çoğu yerde beyaz giyilmesi ve yenilmesi gerektiğine inanılır... "
Nergisleme'nin ne anlama geldiğide yazıda açıklanmış;
"Baharın müjdecisi olan nergis çiçekleri yüksek kayalıklardan toplanır ve kır sofralarını süsler. Ancak tepelere tırmanamayanlar için çare mi yok, aynı renklere sahip bir yumurta salatası olan nergisleme yapılır ve nergis çiçekleri sofraya taşınmış olur.
Anadolu inanışlarına göre, Nevruz’da nergisleme yapmak beyaz renkli yiyecek yeme âdetini sağlayacak; top yumurtayı soymakla, bir yıl dertlerden soyulmamız sağlanacak; beyaz giymekle üzerimize bir yıl mutluluk yağacak."
Yazının tamamını burada


Nergis çiçeğini merak edenler olur düşüncesi ile geçen yıl Çamlıca'da çektiğim Nergis resmini yayınlıyorum.
Dün Google 'a girdiniz mi?
"Baharın ilk günü" logosu ile Google'da baharın gelişini es geçmemişti.

Gelelim tarifimize;
NERGİSLEME;
Malzemeler;
3 Adet katı haşlanmış yumurta,
1 su bardağı ince doğranmış taze soğan,
yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz,
Nane yaprakları,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
yeterince tuz.
Yapılışı;
İnce doğranmış taze soğan ve maydanozu servis tabağına yerleştirin.
Üzerine katı haşlayıp,soğuttuktan sonra ikiye böldüğünüz yumurtaları ve nane yapraklarını yerleştirin.
Tuz,zeytinyağ ve kırmızı biberi serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

Bahar gelirde müjdecisi olan sebzelerden bahsedilmez mi?
Bakla-sultani bezelye-enginar-semizotu-hodan-vs. gibi baharın müjdecisi sebzeler bu günlerde tezgahlarda ki yerlerini aldılar.

Alıp, pişirmek için acele edin, bazısının ömrü sadece 1 ay!








*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bahardan ve çiçeklerden bahsetmişken Gülhane Parkı'nı laleler ve çiçeklerle görmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Gülhane Parkı'nda lale zamanı.
"Afiyetle Kalın"

19 Mart 2008 Çarşamba

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN




MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN!

Mevlid,Arapça doğum zamanı demektir.Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.

Çünkü bu gece,dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.

İslamiyette bu gece,Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.


*Muhterem'le Geziye güncellendi.

Sultanahmet'te lale zamanı 2. bölüm için bakınız ; Muhterem'le Geziye.

18 Mart 2008 Salı

SOSLU LAHANA SARMASI

Kış sebzeleri arasında en çok beyaz lahanayı severim.
En basitinden kapuskaya bile bayılırım.
Lahanayla değişik yemekler ortaya çıkarabilirsiniz.
Lahana Bohçası gibi, birde yufka yerine lahana kullanarak yapılan lahana böreği var ki müthiş olur, bakınız; Lahana Böreği
Lahana dolmasını ise yapmayan ev hanımı, sevmeyen insan yok gibidir.
Dolmayı beyaz olarak da servis yapabilirsiniz, üzerine salçalı sos gezdirerekte servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

SOSLU LAHANA SARMASI;
Malzemeler;
1 orta boy sarmalık beyaz lahana,
İç malzemesi;
Yarım kilo yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş,kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz,isteğe bağlı baharat.
Pişirmek için;
Yarım su bardağı zeytinyağı,tuz.
Sos için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı biber salçası.
Yapılışı;
Lahananın ortasında ki koçanı bıçakla oyarak çıkarın.
Dış yapraklarını fazla ufalamadan çıkarın.
Kaynayan suda çıkardığınız lahana yapraklarını bir kaç dakika haşlayın.
İç malzemesini hazırlayıp,yoğurun.
Haşladığınız lahana yapraklarını uygun büyüklükte kesip,içine iç malzemesi yerleştirerek sarın.
Altı geniş bir tencerenin dibine lahana parçaları yerleştirip,üzerine sardığınız lahanaları yerleştirin.
Tuzunu-yağını ve dolmaların üzerini biraz aşacak kadar su ilave edip,kısık ateşte pişirin.
Sos için;
Küçük bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 kaşık biber salçasını kavurup,2 kaşık su ekleyip,bir kaç dakika pişirin.
Dolmaların üzerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lale mevsimi gelmek üzere ama ben daha geçen yıl çektiğim lale resimlerini bile yayınlayamadım.
Yeni sezonun laleri açmadan geçen yılın lalelerini görmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhteremle Geziye-Sultanahmet'te Lale zamanı

16 Mart 2008 Pazar

FIRINDA SEBZELİ SOMON


Balık, kış aylarında Pazar günü yenebilecek aile yemekleri arasında üst sıralarda yer alır.
Hava bugün İstanbul'da çok güzeldi, ailece gezip eve geldiğiniz zaman akşam yemeğinde balık ve bol salata ile günü tamamlayabilirsiniz.
Bu balık tarifini vermek için bundan uygun gün olamazdı herhalde : )
Bu tarifte ki balıkta büyük olduğu için, üstelik fırında piştiği için hiç uğraştırmıyor.
Balık yemesemde, fazla kılçığının olmaması, pişirirken çok uğraştırmaması sebebi ile büyük balıklar her zaman tercihimdir.
Çupra pişirmek için en çok tercih ettiğim balık.
Somonunda ithal olanı tabakta epey göz dolduruyor.
Boyutundan da anlayacağınız gibi somonumuz ithal Norveç somonu.
Geçen yıl yerli somon tarifi vermiştim, yerli ile ithal arasında ki farkı görebilmeniz için bakınız;
Izgarada yerli somon.


Bu somonu sebzeli pişirmeye karar verdim, patatesi-arpacık soğanı-maydanoz-dereotunu temizleyip, doğrayıp Borcam'a yerleştirdim.
Özellikle kızım tarafından patatesler en çok rağbet gören sebze oldu.
Yağ konusunda söyleyebileceğim en önemli şey, somon balığı yağlı bir balık olduğu için sakın fazla yağ eklemeyin, bütün tepsi için 2-3 kaşık yeterli oluyor.
"Afiyetle Kalın"


FIRINDA SEBZELİ SOMON;
Malzemeler;
4 dilim somon,
Arpacık soğan,
4-5 adet domates,
4 orta boy patates,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşığı kuru biberiye,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ ve tuz.
Yapılışı;
Somon dilimlerini yıkayıp, Borcam'a dizin.
Patatesleri, arpacık soğanlarını soyun.
Dereotu ve maydanozu incecik kıyın.
Patatesleri iri kalacak şekilde en fazla dörde bölerek somonların arasına yerleştirin.
Arpacık soğanları, dörde böldüğünüz domatesleri, doğradığınız maydanoz ve dereotunu tepsiye yerleştirin.
Tuzunu, biberiyesini ve 2-3 kaşık zeytinyağını ilave edin.
Önceden ısıtılmış fırında tepsinin üzerini kapatmadan balıklar kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

14 Mart 2008 Cuma

ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 18
Çay saati etkinliğimizin 18.sini Kadının Mutfağı blogundan Ayşegül Hanım yapıyor.
Etkinliğe "elmalı örgü milföy" tarifi ile katılıyorum.
Hatırlarsanız daha önce "örgülü milföy börek" tarifini vermiştim.
Bu da onun tatlı olan hâli,elmalı kurabiye gibi ama hamuru milföyden oluşuyor.
Pudra şekeri-elma-ceviz ve tarçın mis gibi kokusu ve tadıyla çayınıza eşlik edecek.
"Afiyetle Kalın"

ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
İç malzemesi;
2 adet elma,
1 çay bardağı ceviz içi,
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tarçın.
Üzeri için;1 yumurta sarısı,
Piştikten sonra serpmek için 1 su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı;
Elmanın kabuklarını soyup,rendeleyin.
Rendelenmiş elmaya iri kıyılmış ceviz içini,şekeri ve tarçını ekleyin.
Ben çiğden hazırlıyorum,isterseniz bu iç malzemesini biraz kavurarakta kullanabilirsiniz.
Buzunu çözdürdüğünüz milföy yaprağını çam ağacının yaprakları gibi kesin.
İçine hazırladığınız elmalı içi yerleştirin.
Başında ki ve sonunda ki parçayı içine katlayın,kestiğiniz kenarları saç örgüsü yapar gibi bir sağdan,bir soldan alarak iç malzemesinin üzerine kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yada hafif yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpin.
"Afiyet Olsun"

13 Mart 2008 Perşembe

KAHVALTI MASASI

Dün sabah annem, abim, yengem ve yeğenlerim bana kahvaltıya geldiler.
Kahvaltı menümüz klasik kahvaltılıklardan patates-biber kızartması, peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş domates, bal-kaymak-reçel-marmelattan oluştu.
Birde Ispanaklı Börek hazırladım.

Tatlı olarak Kabak Tatlısı yaptım.

"Afiyetle Kalın"

10 Mart 2008 Pazartesi

ARPACIK SOĞANLI MANTAR SOTE


Akşam yemeğine misafiriniz var, çorba-ana yemek tamam, pilavın yanına et-tavuk-köfte grubundan birini hazırladınız.
Peki pilav tabağında et-tavuk-köfte grubundan birisinin yanında böyle bir garnitüre ne dersiniz?
Tabağınızı daha şık gösterip, yemeğinize lezzet katacağından hiç şüpheniz olmasın.
Notlar;
Arpacık soğanların beyaz olanlarını tercih edin,
Mantarın kararmaması için limon suyu kullanabilirsiniz,
Maydanozu ocağı kapattıktan sonra ilave edin ki kararmayıp, yeşil görünsünler.
Bu tarifi misafiriniz olmadan kendinize de yapabilirsiniz : )
"Afiyetle Kalın"


ARPACIK SOĞANLI MANTAR SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo yemeklik kültür mantarı,
2 su bardağı beyaz arpacık soğan,
Yarım demet incecik doğranmış,maydanoz,
Zeytinyağ ve tuz.
Yapılışı;
Arpacık soğanların kabuklarını soyun(bu iş umduğunuzdan daha çok vakit alabilir),
Mantarları yıkayın ve kuru bir peçetenin üzerine bütün suyunun gitmesi için yayın.
Tencerede zeytinyağını kızdırın ve mantarları ilave edip,kavurmaya başlayın.
Arpacık soğanları da tencereye ilave edip,pişirin.
Maydanozları incecik kıyın,mantar ve soğanlar piştikten sonra ocağı kapatıp,maydanozları ilave edin.
Hazırladığınız bu garnitürü et-tavuk-köfte ile pilavın yanında servis yapabilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

8 Mart 2008 Cumartesi

GOFRET ÇİÇEKLİ TOP KEK

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 17
Etkinliğimizin 17.sinin ev sahipliğini sefertası blogunun sahibi olan Belgin Hanım yapıyor.
Bu tarif hem etkinlik için hemde dünya kadınlar gününüz için.
Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.
Gelelim tarifimize, keklerin üzerinde gördüğünüz çiçekler gofretten yapılıyor.
Eminönü'nda ki pasta malzemeleri satan dükkanlarda var.
Yaprakları annemin doğum gününde yaptığım pastada da kullandım.
Farklı modellerde çiçek bulmakta mümkün.
1 pakette 50 çiçek-100 yaprak var, fiyatı =11 YTL.
Bu tarifin menüsünde yer aldığı çay masasının resimleri BURADA
"Afiyetle Kalın"

GOFRET ÇİÇEKLİ TOP KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı damla çikolata,
3-3,5 bardak un.
Üzeri için;
1 poşet krem şanti,
1 bardak süt,
Gofret çiçek ve yapraklar.

GOFRET ÇİÇEKLİ TOP KEK TARİFİ;
Oda ısısı sıcaklığında ki yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
İçine süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
1 çay bardağı damla çikolatayı ilave edip, karıştırın.
Kek kalıbınızı (ben Paşabahçe'nin krem karamel kalıplarını kullandım) margarinle iyice yağlayıp, un serpin.
Kek hamurunu, kalıplara boşaltıp, önceden ısıttığınız fırında, düşük ısıda ağır ağır pişirin.
Pişip, fırından çıkan ve soğuyan keklerin üzerine 1 bardak soğuk sütle çırptığınız krem şantiyi sıkın.
Üzerine gofret çiçekleri yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

5 Mart 2008 Çarşamba

ÇUBUKLU KÖFTE

Çocuğunuzun iştahı yok mu?
Ona yemek yedirmek hele et türü bir şeyler yedirmek çok mu zor?
O zaman bu tabaktakiler tam size göre.
Tarif ahım şahım bir şey değil,sadece köfteyi dondurma çubuğu gibi çubuklara geçiririp pişiriyorsunuz.
Üstelik fırında piştiği için,yağda kızarmış köfteden daha hafif ve sağlıklı oluyor.
Nuh'un Ankara Makarnası alfabenin harflerinden oluşan makarna modeli çıkarmış,ondan pişiriyorsunuz.
Birde kurabiye kalıplarıyla domates gibi sebzelerden şekil çıkartıyorsunuz.
Bu arada bu yazıya bakıp,çocuklarımın iştahsız olduklarını ve çaresizlikten bu tür tarifler çıkardığımı sanıyorsanız,yanılıyorsunuz.
Çok şükür oğlumda ve kızımda hiç iştah problemi olmadı.
Ne verdiysem yediler,oyun yapmama bile gerek kalmadı.
Oğlum daha bebekken biberonunu sımsıkı tutup, mamasını iştahla yerdi.
Çok şükür şimdi de hiç yemek ve sebze seçmiyorlar.
Çubukları nereden bulabilirsiniz?
Çubukları markette görüp,tatlı veya dondurma gibi bir tarifte kullanmak için aldım ama hiç üzerinde ne yazdığına bakmadım.
Çubukları köftede kullanıp,elimde ki çubuklar bitince gerisini almaya gittim.
İlk işim paketin üzerinde ne yazdığına bakmak oldu,paketin üzerinde çay karıştırıcı yazıyordu : )
Büyük marketlerde aramanıza gerek yok,ben küçük bir semt marketinde bile bulabiliyorum.
"Afiyetle Kalın"


ÇUBUKLU KÖFTE;
Malzemeler;
500 gram köftelik kıyma,
1 paket köfte harcı,
1 adet yumurta,
1 adet rendelenmiş soğan,
yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
10-15 adet ahşap çubuk.
Yapılışı;
Köftelik kıymanın içine rendelediğiniz soğanı,ince kıyılmış maydanozu,yumurtayı ve köfte harcını ekleyin,köfte harcı kullandığımız için 1-1.5 çay bardağı su ekleyip,iyice yoğurun.
Köfteye elinizle poğaça gibi şekil verip, çubuğu ortasına yerleştirin ve çubuğun çevresini köfte ile iyice kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız çubuklu köfteleri dizip, önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.

 "Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
18 Şubat'ta İstanbul'a yağan karda Sultanahmet ve Gülhane Parkı'nda çektiğim resimlerin Gülhane Parkı bölümlerini görebilirsiniz.
Bembeyaz karın Gülhane Parkı'nda ortaya çıkardığı kartpostal güzelliğinde ki görüntüler için
Not;
Bu arada bembeyaz Sultanahmet ve Gülhane Parkı resimleri ve çocukluğumun unutulmaz "İpek Yolu" belgeselinin müziği eşliğinde bir video klip hazırladım.
Müziği duyunca mutlaka hatırlayacaksınız.