25 Ocak 2009 Pazar

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ

YE# 41 PORTAKALLI TARİFLER
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Portakal.
Etkinliğimizin ev sahibi ise neredeyse çoğumuzun blog ve site açmasına vesile olan
Portakal Ağacı sitesinden sevgili Hatice.
Bu etkinlik için hazırlanan tüm tarifler burada
Şahsen ben, 2006 yılında Hatice'nin sitesinde "sizde blog sahibi olabilirsiniz" yazısında ki yönlendirmeden sonra blogumu açmıştım.
Ben blogumu açtığımda ye# 12 düzenleniyordu, acemi olduğum için ilk etkinliklere katılmadım.
Ye# 14 ile başladığım etkinliği sürekli takip ediyorum.
Etkinliğimizin konusuna gelirsek;
Portakal kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez meyvası.
Meyva olarak tükettiğimiz gibi harika kokusunu ve aromasını tatlı ve keklerimizde, kase olarak servislerimizde, hatta tuzlu yemeklerimizde bile sofralarımızda kendisine sürekli yer bulur.
Etkinlik için portakallı bir muhallebi hazırladım ve servis içinde sepet şeklinde kestiğim portakalları kullandım.
Portakal ile hazırladığım diğer tarifler için bakınız;

Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta

Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Kızartma Kurabiye

Portakalda Kereviz Salatası

Portakalda Kabak Tatlısı

Portakallı-Çikolata Soslu Muhallebi

"Afiyetle Kalın"

PORTAKAL SEPETİNDE MUHALLEBİ;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı un,
Yarım su bardağı nişasta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 su bardağı süt.
Sepet için;
4 adet portakal,
1 çay bardağı toz Antep fıstığı.
Yapılışı;
Margarini eritin, içine unu ekleyip, biraz kavurun.
Ilık olan ve içinde nişastayı erittiğiniz sütü azar azar ekleyip, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Topaklanma olduysa mikser veya blender yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Henüz sıvı halde ki karışıma portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Şeker ve vanilyayı da ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapın.
Portakalları sepet şeklinde kesin, içlerini boşaltın.
Hazırladığınız muhallebiyi portakal sepetlerinin içine yerleştirin.
Kenarlarını toz antep fıstığı ile kaplayın.
Tabakta istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. Adsız00:14

    ELLERİNE SAĞLIK CANIM. SUNUM HARİKA. SEVGİLER
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. canim ne guzellik bu bole yimege kiyamamki ben bunu :) superrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  3. canımmm çok şık bir tatlı sepeti olmuş.ellerine saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. tam bir görsel şölen olmuş canım,eline ve emeğine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Cok harika olmus canim,bende mutlaka muhallebiyi bu sekilde hazirlamak isterim.Cok hos görünüyor,ellerine saglik canim.Etkinlik icin de güzel bir secim olmus.Sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik renkli ve ne hos görünümlü bir sunum olmus böyle bayildim dogrusu,eminim lezzetinede diyecek yoktur,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Muhteremcigim nefis olmus canim cok şık gorunuyor.

    ellerine saglik.

    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  8. Enfess bir muhallebi bu kadar şık sunulabilir.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  9. Portakallı muhallebi özellikle yaz aylarında süper oluyor.Soğuk soğuk dolaptan çıkınca ferahlatıyor valla beni.
    Ellerine sağlık çok şık görünüyor portakal sepetin.

    YanıtlaSil
  10. portakal mevsiminde olduğumuz için şanslıyız...herşeye kullanabiliriz..ben kerevize bile kullanıyorum...yaşasın portakal...senin tariflerinde çok güzel...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Muhterem'cim tam davet sofralarına yakışır bir görüntü, bayıldım inan..Ellerine sağlık..
    Çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  12. Muhteremciğim bu ne şık ne hoş bir görüntü, ben olsam kıyıp da yedirtmezdim kimseye:-)))eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...