4 Haziran 2009 Perşembe

SOMON BALIKLI ENGİNAR

muhteremle afiyetle
Önceki yazımda baharatlı somon tarifi vermiş, aynı somonlarla "somonlu enginar" pişirdiğimden bahsetmiştim.
Arayı fazla soğutmadan somonlu enginar tarifini vereyim, dedim.
Enginarlar halen tezgahlarda ama her geçen gün kılçıklaşmaya başladılar.
Enginar pişirmek için son günler.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"




SOMON BALIKLI ENGİNAR;
Malzemeler;
4 adet temizlenmiş çanak şeklinde enginar,
1 adet limon,
Tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı,
Yarım demet dereotu,
2 dilim somon balığı,
2 yemek kaşığı biberiye,
2 yemek kaşığı tane karabiber,
Tuz ve toz karabiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Enginarları limon sıktığınız kaynar suda haşlayın.
Somonları daha önce verdiğim tarifteki gibi pişirin.
Tarifi burada
Dereotunu incecik kıyın, pişirdiğiniz enginarları dereotuna bulayın.
Enginarları fırın tepsisine dizin.
Pişirdiğiniz somonları ufak parçalara bölün ve dereotu ekleyin.
Hazırladığınız somonları enginar çanaklarının içine yerleştirin.
Fırın tepsisine biraz tuz, zeytinyağı ve 1 bardak su ilave edin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında, pişirin.
Enginar ve somon baştan ayrı ayrı piştiği için çok fazla pişirmenize gerek yok.
Enginarları fırından çıkarmadan önce sıcakken kaşar rendesini ekleyin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Blog arkadaşlarımızdan Saliha(Disalce), Dilek(Yeşil Domates) için yazdığı doğum günü yazısında artık İnebolu'da oturmadığı için, İnebolu'dan öyle bir hasretle bahsetmiş ki, aklıma yazın Ağustos ayında çektiğim ama yayınlama fırsatı bulamadığım İnebolu resimleri geldi.
Okullar kapanınca ikiside memleketine gittiği için Ağustos'ta İnebolu'yu görmediklerini umarak resimleri ikisine ithaf ederek yayınladım.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-İnebolu-2008

12 yorum:

  1. ellerıne saglık ablacıgım gene super bır yemek gene muthıs bır sunum
    hep dıyorum sen yemekteyıze katılsan kesın 10000 senın:))

    YanıtlaSil
  2. merhaba güzel arkadaşım.sayende bir etkinlik hakkında bilgi edindim ve katıldım.bugun yasemin yayınlamış çok heyecanlandım ve mutlu oldum.bu benim için ilkti.o yüzden teşekkürler.ve ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Iki saglikli lezzet bir arada,ellerine saglik sevgili
    Muhterem,afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. Süper bir fikir.Hem somon hemde enginari seven biri olarak muhakkak denemeliyim.tesekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık çok güzel ve değişik bir tarif,nefiss görünüyor...sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım hiç bu şekilde enginar yemedim, ama görüntü süper, mutlaka lezzet de öyledir. Çok ta sağlıklı bir yemek olmuş, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun. Öpüyorum sevgilerimle.Ailecek selamlar...

    YanıtlaSil
  7. canım ablacım değişik bir tad olmuştur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglik canim.
    Harika olmus.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel hazırlanmış sunum tarifden cok dikkatimi çekti:))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir görüntü lezzette öyledir emeğine sağlık.lalelerle de hoş durmuş:))sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım harika görünüyor.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Adsız23:49

    Yaban Mersini
    slm..enginar ve balık birarada hiç denemedim,harika bir görüntü,lezzeti tahmin etmek zor değil.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...