29 Ağustos 2009 Cumartesi

MEYVELİ-BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK

YE#48 MEST OF ME-MEST OLDUĞUMUZ YEMEKLER
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu, bizi mest eden yemekler.
Tatlı-tuzlu-içeçek-yiyecek fark etmiyor, yeter ki sizi mest eden bir tarif olsun.
Ev sahibimiz; Maydonoz blogunun sahibi olan arkadaşımız.
Bu etkinlik için aklımdan beni mest eden pek çok tarif geçti ama Ramazan ayında olmamızın verdiği etkiden mi nedir bilmem, tatlı ağır bastı.
Bu tarifteki kek için hazır meyve şekeri, limon kabuğu rendesi, kuru kayısı ve taze şeftali kullandım, şeftalinin sert olması için nektari cinsi kullandım.
Soslar çıkalı kekleri neredeyse sossuz hazırlamaz oldum.
Kullandığım sos beyazda, çikolatalı sosta olabiliyor.
Beyaz sosun üzerine bazen eritilmiş çikolata, meyveli sos, çilek yada vişne reçelinden 1-2 kaşık döküyorum.
"Afiyetle Kalın"


MEYVELİ-BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı meyve şekerlemesi,
6-7 adet kuru kayısı,
2 adet sert nektarin cinsi şeftali,
1 limonun rendelenmiş kabukları.
Sos için;
2 çay bardağı süt,
1 paket Dr.Oetker beyaz çikolatalı sos,
TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Meyve şekerlemesini yıkayıp, hamura ekleyin.
Kuru kayısıları zar büyüklüğünde doğrayıp, ekleyin.
Nektarin şeftaliyi soyup, küçük küçük doğrayıp, ekleyin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin.
Eklenen meyveler ile hamurunuz cıvıklaştıysa bir-iki kaşık daha un ekleyebilirsiniz.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp,hafif unlayın.
Silikon kek kalıbı kullanıyorsanız buna gerek yok.
Kek hamurunuzu kek kalıbının yarısını biraz geçecek kadar doldurun.
Önceden ısıttığınız ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırına, bir tepsinin içine kek kalıbını yerleştiriyoruz.
Düşük ısıda kapağını hiç açmadan keki pişirin.
Pişip, pişmediğini anlamak için;
Keke kuru bir kürdan batırıp, kürdan kuru çıktıysa kekin piştiğini anlayabilirsiniz.
Sosu için, sos ve sütü küçük bir tencerede pişirin.
Karıştırarak biraz soğumasını sağlayın,fırından çıkan ve soğuyan kekin üzerine önce hazırladığımız bu sostan daha sonra erimiş çikolata yada meyveli reçel dökerek,servis yapıyoruz.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Gezi sayfamda bu sefer değişik bir konu var.
Geçen yıl ablam ve eniştemin kapılarının önünden kaçırılan köpekleri Jessy ile ilgili kayıp yazısı yazmıştım.
Jessy'nin akıbetini merak edenler için bir yazı yazmaya karar verdim.
Ne yazık ki Jessy hâla bulunamadı.
Onun yerine henüz bebekken alınan, bugünlerde kocaman olan Cudi ile ilgili bol resimli bir yazı hazırladım.
Bakınız; Muhteremle Geziye- Jessy'nin yerine Cudi

28 Ağustos 2009 Cuma

BOL MALZEMELİ BAYAT PİDE PİZZASI

Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için pek çok yöntem var.
Bu yöntemi geçen yıl öğrenmiştim.
Sayfamda tarifini vermiştim ama verdiğim tarif sadece tereyağ ve kaşar peynirden oluşan sade bir tarifti.
Bu tarifte bayat pideyi şarküteri ürünleri ile fırınlıyorsunuz ve sıcak sıcak tükettiğinizde pidenin bayat olduğunu bile anlamıyorsunuz.
Resimleri sahurda çektiğim için biraz karanlık çıktı.
"Afiyetle Kalın"

BOL MALZEMELİ BAYAT PİDE PİZZASI; Malzemesi;
1 adet bayat pide,
Tereyağ,
Domates, biber, salam, sucuk, sosis, pastırma, kaşar peynir.
Yapılışı;
Bayat pidenizin üzerine tereyağ sürün.


Domatesin kabukları soyun ve küçük doğrayıp, pidenin üzerine yerleştirin.
Biberlerinde tohumlarını temizleyip, ince ince doğrayıp, pidenin üzerine serpin.


Şarküteri ürünlerini de pidenin üzerine yerleştirin.


Son olarak kaşar peynirini de rendeleyip, pidenin üzerine serpiştirin.


Önceden ısıtılmış, orta dereceli ısıda ki fırında şarküteri ürünleri pişip, kaşar peynir eriyinceye kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

KREATİV BLOGGER ÖDÜLÜ

Lemanice blogunun sahibi olan arkadaşım beni Kreativ Blogger Ödülüne layık görmüş.
Çok teşekkür ediyorum.
Benimde 7 arkadaş seçmem gerekiyormuş ama sanırım bu ödülü almayan arkadaşım kalmamıştır.
Pek çok Blog yazarının bu ödülü hak ettiğine inanıyorum.
Hepimiz sayfalarımızı güncel tutmak için yepyeni fikirler üretip, sayfalarımızda yayınlıyoruz.
Onun için bu ödülü emek hırsızlığı yapmadan kendi çabasıyla sayfalarını güncelleyen bütün blog yazarlarına gönderiyorum.
"Afiyetle Kalın"

27 Ağustos 2009 Perşembe

İFTAR YEMEĞİ 2009-2

 
Bu iftar masası öğleden sonra haberi gelen 2 kişilik misafire hazırlandı.
Misafirim böreği ve tatlıyı çok seviyordu, o yüzden menüye iki sevdiği ürünüde hazırladım.
Masa örtüsünü akşam saatlerinde resim çekeceğimi unutarak koyu renk seçmişim, birde üstüne beyaz runner sermediğim için iyice karanlık çıktı.
Resimlerin kusuruna bakmayın, akşam ve yanlış örtü seçimi yüzünden karanlık oldu.
İFTAR MASASI MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.



Kıvırcık Salata

YEMEKLER;

Ezo Gelin Çorbası


Tatlı olarak; Sütlaç

"Afiyetle Kalın"

25 Ağustos 2009 Salı

İFTAR YEMEĞİ 2009

Bu yıl aile içinde ilk iftar davetini ben aldım.
Annem Abana'dan henüz dönmediği için ne yazık ki katılamadı.
4 kardeş, eşlerimiz ve çocuklarımızla Cumartesi günü bir araya geldik.
Ramazan sıcaklara geldiği için çok ağır yemekler yapmamaya veya az çeşit yapmaya karar verdik.
Fakat herkes bütün gün oruç tuttuğu için "acaba az mı olur?" diye düşünerek az yapmayı başaramadım.
Normal yemeklerden farklı olarak mönüde bir tek sebze yemeği yoktu.
Yaz aylarında ki vazgeçilmez salatam yoğurtlu semizotu yine masada ki yerini aldı.
Bu arada;
Çay davetleri neysede ben yemek masalarının resmini çok zor çekiyorum, sanırım diğer iftar masalarımın resmini çekemeyeceğim : (
"Afiyetle Kalın"
İFTAR YEMEĞİ MÖNÜSÜ;  
Masadakiler;

Yoğurtlu Semizotu Salatası


Mantarlı Gül Böreği


Göbek Salata

Yemekler;

Kırmızı Mercimek Çorbası


Pirinç Pilavı


Et Kavurması


Vişne Kompostosu - Kola - Fanta

Tatlı Olarak;

Hazır Baklava Yufkasından Sütlü Nuriye

24 Ağustos 2009 Pazartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN SÜTLÜ NURİYE

Muhterem'le Afiyetle Sütlü Nuriye ailemizin en sevdiği şerbetli tatlıdır.
Şerbetli tatlıları ağır bulduğu için yemeyen kızım bile bu tatlıyı severek yer.
Geçen Cumartesi günü bu Ramazan'ın ilk iftar misafirlerini ağırladım.
Bu yıl bir değişiklik yaparak güllaç yerine hazır baklava yufkası kullanarak Sütlü Nuriye yapmaya karar verdim.
Hazır baklava yufkasını geçen yıldan beri kullanıyorum.
Genellikle "Hastel" marka hazır baklava yufkası kullanıyordum.
Bu sefer BİM'de görüp aldığım, hazır baklava yufkasını kullandım.
Benim şansıma paketmi kötü çıktı bilmiyorum ama hiç memnun kalmadım.
Yufkalar parça parça dökülüyordu ve bazısı birbirine yapışmıştı, çok zor ayırdım.
Sarma yada şöbiyet tarzı bir tatlı yapmayı düşünseydim, bu yufkalarla yapamayacaktım.
Sütlü Nuriye'de baklava gibi tepsiye bütün dizildiği için parça parça olanları iç kısmına yerleştirdim.
Sütlü Nuriye'yi baklavadan ayıran özellikleri;
Şerbetinde süt bulunması ve fındık ile hazırlanması.
İhtilal zamanında tereyağ yerine margarin kullanılmış ama ben yine tereyağ kullandım.
Öğütülmüş fındık değil, file (dilimlenmiş) fındık ile hazırladım.
Tatlı soğuk, şerbet ılık olacak şekilde şerbetini vermelisiniz.
İkisi de sıcak olursa tatlınız hamur olur!
Bu arada sütü şerbete ocağı kapattıktan sonra ekliyorsunuz, sütü kaynatmıyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"

21 Ağustos 2009 Cuma

FASULYE PİYAZI

piyaz HAYIRLI RAMAZANLAR
Rabbim Ramazan ayını ağız tadı ile sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi hepimize nasip etsin.
Bol bereketli sofralar, hayırlı iftarlar nasip etsin.
"Afiyetle Kalın"
Fasulye Piyazı Dün bahsettiğim Tamek Gıda'nın göndermiş olduğu paketin içinden, hazır gıda olan fasulye ve barbunya pilaki de çıktı.
Hazır gıda almak gibi bir alışkanlığım olmadığı için, ilk defa hazır pilaki kullanmış oldum.
Barbunya pilakiyi kutusunu açıp, hemen servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise piyaz yapmaya karar verdim.
Fasulyelerin görüntüsü oldukça güzel, dağılma yada hamurlaşma yok.
İçinde havuç, soğan ve maydanoz var.
Piyaz yapmak için sadece haşlanmış yumurta, sumaklı soğan ve biraz daha maydanoz ekledim.
Bu tarifi yapmak için konserve fasulye pilakiniz yoksa 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye kullanabilirsiniz.

piyaz FASULYE PİYAZI;
Malzemeler;
1 kutu Tamek fasulye pilaki yada 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
1 adet küp küp doğranmış-haşlanmış havuç,
3 adet katı haşlanmış yumurta,
6-7 dal ince kıyılmış maydanoz,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı sumak,
Kuru fasulyeyi kendiniz haşladıysanız;
Zeytinyağı ve tuz.
Yapılışı;
Kuru fasulyeleri veya Tamek pilakiyi büyük bir kaseye boşaltın.
İçine incecik doğranmış maydanozları, haşlanmış havuçları, piyazlık doğrayıp-sumakla ovduğunuz soğanları ekleyip, karıştırın.
Yağ, tuz ve başka baharatları ağız tadınıza uygun olarak ekleyin.
Hazırladığınız piyazı servis tabağına alın ve katı haşlayıp, dilimlediğiniz yumurta ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"

20 Ağustos 2009 Perşembe

TAMEK YEMEK YARIŞMASI ve HEDİYE PAKETİ

Tamek Gıda bugünlerde "Tamek Geleneksel Yemek Yarışması" ile adını sık sık duyuruyor.
Tamek'ten blogu olan pek çok arkadaşım gibi banada, içinde Tamek ürünleri ve yarışma davetiyesi olan koli, dün adresime geldi.
Kolinin içinden sık sık kullandığım mısır-bezelye-salça-ketçap-mayonez gibi ürünlerin yanı sıra, pek almadığımız hazır yemek olan barbunya ve fasulye pilaki'de çıktı.
İlk önce onları tükettik, görüntüsünün ve lezzetinin çok güzel olduğunu belirtmek isterim.
Barbunya pilakiyi olduğu gibi servis yaptım.
Fasulye pilakiyi ise haşlanmış yumurta ve sumaklı soğan ile piyaz olarak servis yaptım.
Piyazın ve Tamek'ten gelen bu ürünlerle yapacağım tariflerin resimlerini buradan yayınlayacağım.
Tamek Gıda ve İletişim Ekibine teşekkür ediyorum.

Yarışmaya gelirsek;
Yarışmaya katılmak için özetle; 18 yaşını doldurmuş olmanız, vereceğiniz tarifte en az 1 adet Tamek ürünü kullanmış olmanız gerekiyor.
Katılım Şartları hakkında ayrıntılı bilgi burada

Halk oylaması 20 Eylül'de bitiyor.

Katılan herkese başarılar!...

18 Ağustos 2009 Salı

KEMALPAŞALI MUHALLEBİ

Bu tatlıyı 2007 yılında Yemeklik blogunun sahibi olan arkadaşım Hatice'de gördüm.
Muhallebi ile kemalpaşayı bir tarifte kullanma fikri çok hoşuma gitmişti.
Son günlerde bu tatlıyı sık sık hazırlıyorum.
İlk yaptığımda kup olarak hazırladım ve kemalpaşanın şerbetinide muhallebiye ekledim.
Şerbet o şekilde biraz fazla geldi.
Artık küçük sufle kaplarında ve kemalpaşanın şerbetini süzerek yerleştiriyorum ve üzerine de çikolatalı sos döküyorum.
Daha güzel oluyor.
Kemalpaşa, çikolatalı sosun altında kaldığı için, misafirler birden o toparlak bölümün altında ne olduğunu anlayamıyorlar.
Muhallebiyi hazır değil, bol limon kabuğu rendeleyerek kendim pişiriyorum.
Kemalpaşa pişirirken hiç fire vermeden, dağılmadan piştiği için "gegeler" markasını kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
KEMALPAŞALI MUHALLEBİ;
Malzemeler;
Yarım paket kemalpaşa,
Kemalpaşayı pişirmek için;
2 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.
Üzerine;
Tarçın,
1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos,
2 su bardağı süt,
Hindistan cevizi.
Yapılışı;
Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın.
Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın.
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin.
1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin.
Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bentler Mesire Yeri'nde geçen ay gittiğimiz piknikle ilgili yazıyı görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Bentler'de Piknik

15 Ağustos 2009 Cumartesi

ERİKLİ KEK


Bugünlerde kırmızı erikleri tezgahlarda bol bol bulabilirsiniz.
Meyva olarak tüketebileceğiniz gibi kompostosunu hazırlayabilir, sütlü tatlılarda ve keklerde de kullanabilirsiniz.
Beyaz bir kekin içinde kırmızı rengi ile nefis bir görüntü ortaya çıkıyor.
Kek piştikten sonra servis yaparken, üzerine meyvalı sos dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

ERİKLİ KEK;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
3- 3,5 bardak un,
5-6 adet kırmızı erik,
Sos için;
Dr. Oetker meyvalı sos.
TARİFİ;
Yumurtaları şeker ile çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyip,karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı haldeki karışıma ekleyin.
Yumurtanın büyüklüğü, bardağın ebatları un miktarını arttırmanıza sebep olabilir.
Kek hamurumuzun kıvamı çok koyu değil, akışkan olacak.
Erikleri yıkayıp, kurulayın.
Çekirdeklerini çıkararak doğrayın.
Hazırladığınız kek hamurunun içine erikleri ekleyerek karıştırın.
Kek kalıbınızı yada tepsinizi margarin ile yağlayın, ve daha kolay çıkması için un serpin.
Kek hamurunu kalıba dökün.
Önceden ısıttığınız düşük ısıda ki fırında,kapağını açmadan pişirin.
Benim fırınım doğalgazlı, o yüzden çok uzun sürede yaklaşık 1 saatte pişti.
Elektirikli fırında bu süre daha kısa olacaktır.
Kek piştikten sonra kalıpla pişirdiyseniz, kalıbın içinde biraz dinlendirin.
Daha sonra üzerinde ki tarife göre pişirip, soğuttuğunuz meyvalı sos ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 Ağustos 2009 Salı

TON BALIKLI SALATA


Balığı çok seven eşim, yazın balıktan uzak kalmamak için konserve ton balığına bile razı oluyor.
Bazen ton balığını bu şekilde hazırlayarak hem salatayı, hemde balık sunumunu aradan çıkarmış oluyorum.
Daha teferruatlı, daha güzel ton balığı salatası hazırlayabilirsiniz.
Bu en basit hali olan, bol yeşillikli salatanın üzerinde ton balığı yerleştirerek hazırlanan bir salata oldu.
"Afiyetle Kalın"

TON BALIKLI SALATA;
Malzemeler;
1 adet mor kıvırcık (lollo rosso)
1 demet roka,
Çeyrek göbek salata (atom)
3-4 adet taze soğan,
1 adet ton balığı konservesi,
1 adet limonun suyu,
tuz, zeytinyağı.
Yapılışı;
Yeşillikleri bol su ile yıkayıp, süzün.
Taze soğanı temizleyip, doğrayın.
Yıkadığınız yeşillikleri isterseniz doğrayarak, isterseniz elinizle büyük parçalar halinde kopararak servis tabağına yerleştirin.
Üzerine yağını süzdüğünüz ton balığını yerleştirin.
Biraz tuz ve zeytinyağı ve bol limon ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Belgrad Ormanında ki Neşet Suyu Mesire yeri ile ilgili yazıyı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Belgrad Ormanı Neşet Suyu Mesire Yeri

7 Ağustos 2009 Cuma

KAHVALTI MASASI-1

Misafirlerinizin damak tadı, yada yaşam biçimi kesinlikle hazırlayacağınız mönüyü belirliyor.
Bu masayı Pazar kahvaltısı için eşimin abisi ve ailesi için hazırladım.
Abimiz sağlıklı yaşamı sonuna kadar savunan, masasında sebzeyi ve beyaz eti eksik etmeyen birisidir.
Kahvaltı masasında bile yeşillikten ve sebzeden vazgeçmez.
Şarküteri ürünlerine (salam-sosis-sucuk gibi) karşıdır, onun için masada şarküteri ürünleri yok.
Benim ailemde ise durum farklıdır, benim abim ve eniştelerim kahvaltıda şarküteri ürünlerini severler. Ayrıca abim yürek kızartması nı çok sever.
Birde hanımların bir araya geldiği kahvaltı masaları vardır ki, mönü kahvaltıya mı ait, gün mönüsüne mi ait bilemezsiniz.
Sadece hanımlardan oluşan bir kahvaltı misafir grubuma bahsettiğim tarzda bir kahvaltı masası hazırladım.
Bakınız; Kahvaltı Masası-3

Abimiz sağlıklı yemekleri tercih eder ama ben yinede hamur işi-börek-tatlı yapmadan durmam.
Fakat o gün bize geleceklerini sabah öğrendiğim için o tür şeyleri hazırlamaya fırsat bulamadım.
Mönü şehriyeli kuzu kulağı salatası dışında klasik kahvaltı yiyeceklerinden oluştu.

Kahvaltı Mönüsü;
Şehriyeli Kuzu Kulağı Salatası
Baharatlı Yumurta Salatası
Patates-Biber Kızartması
Domates-Salatalık
Zeytin çeşitleri
Beyaz Peynir
Bal-Kaymak-Çilek Reçeli.

Şehriyeli Kuzu Kulağı Salatası

Baharatlı Yumurta Salatası

Patates-Biber Kızartması

"Afiyetle Kalın"

5 Ağustos 2009 Çarşamba

ŞEFTALİ PÜRELİ MUHALLEBİ

Mübarek Berat Kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Berat Kandilinin anlamı ile ilgili yazıyı okumak için, tıklayın.

Mevsimin getirdiği en güzel meyvelerden biri olan şeftali ile hazırladığım bu tatlıyı ilk yapışımda hazır sakızlı muhallebi kullandım.
Fakat sakız kokusu o kadar keskindi ki damla sakızı çok seven ben bile yemeğe tahammül edemedim.
O günden sonra bir daha hazır sakızlı muhallebi evimize girmedi.
Artık bu tatlıyı kendi yaptığım muhallebi ile hazırlıyorum.
Şeftaliye pişirme işlemi yapmıyorum.
Ya rendeden yada rondodan geçirip, tarçın ve çok az pudra şekeri ekleyip, muhallebinin üzerine paylaştırıyorum.
"Afiyetle Kalın"
ŞEFTALİ PÜRELİ MUHALLEBİ;
Malzemeler;
4 adet şeftali,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya.
Yapılışı;
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine püre için biraz yer ayırarak muhallebi yerleştirin.
Şeftalilerin kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın.
Rondoya yerleştirerek içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin.
Rondoda püreyi iyice çırpın.
Hazırladığınız kuptaki muhallebinin üzerine püreleri yerleştirin.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"

3 Ağustos 2009 Pazartesi

TAVUKLU BAMYA

Bamyalar kartlaşıp, çekirdekleşmeden sık sık bamya pişirip, değişik tarifler deniyorum.
Bu tarifide geçenlerde yayınladığım Bamya Kızartması tarifinin olduğu Lezzet dergisinde görüp, pişirdim.
Tavukları bamyalarla birlikte pişirmek yerine ayrıca pişirip, içine ekliyorsunuz.
Ben tavukları teflon pilav tenceresinde kendi suyu ve yağı içinde pişirdim.
Deriside çok güzel kızardı ama bizim aile deri yemediği için servis sırasında tavuğun derilerini soydum.
"Afiyetle Kalın"

TAVUKLU BAMYA;
Malzemeler;
4 adet tavuk kalça,
Yarım kilo bamya,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım limon,
Tuz-zeytinyağı.
Yapılışı;
Bamyaların külahını portakal soyarmış gibi soyun.
Tencereye 3-4 kaşık zeytinyağı damlatın ve küçük doğradığınız soğanları yağda kavurun.
Pişen soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin.
Temizlediğiniz ve yıkadığınız bamyaları kavrulan soğanların üzerine ekleyip, tuzunu ve üzerini geçmeyecek kadar suyunu ve limon suyunu ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Tavuk kalçaları ocağın üzerinde ütüleyip, yıkayın.
Kapaklı dibi geniş bir tencereye tavukları yerleştirip, tuzunu serpin.
1 çay bardağı su ekleyin, tavuk suyunu salıp, çeksin.
Tavuğu pişerken çıkan kendi yağında önlü arkalı kızartın.
Pişen bamyanın içine kızartmış olduğunuz tavukları yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"