5 Şubat 2010 Cuma

PANCARLI YUMURTA DOLMASI

Pancarlı yumurta dolması tarifi, geçen ay Lezzet dergisinde yayınlandı.
Tarifin resmini gördüğüm zaman en başta rengine vuruldum.
Nefis bir rengi vardı.
Geçen hafta tarifi denedim.
Tarifte yumurtanın sarıları ve mayonez haşlanmış pancara eklenip, püre yapılıyordu.
Tarifi aynen uyguladım, fakat rengi dergideki gibi olmadı.
Sanırım dergideki resimde sadece pancar kullanılmış.
Bir daha bu salatayı içine hiç bir malzeme katmadan sadece pancar turşusu püresi ile hazırlayacağım.
Eminim dergide ki gibi canlı rengi elde edeceğim.
Yumurtaların altına roka yaprakları dizerek sağa sola devrilmelerini engelleyebilirsiniz.
Tadı nasıldı? diye soracak olursanız, güzeldi.
Pazar günü kahvaltı misafirlerime hazırladım.
Kahvaltı resimleri burada

"Afiyetle Kalın"

PANCARLI YUMURTA DOLMASI;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
1 adet pancar,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez,
Tuz, karabiber.
Roka yaprakları.
Tarifi;
Yumurtaları, içine tuz eklediğiniz suda katı olacak şekilde haşlayın.
Haşlanan yumurtaları keserek ikiye ayırın.
Yumurta sarılarını çıkarın.
Pancarın dış kabuğunu soyun ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanmış pancarı, yumurta sarılarını, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi rondo da püre haline getirin.
Hazırladığınız pancarlı püreyi krema sıkma şırıngasına doldurun.
Servis tabağına yıkadığınız roka yapraklarını yerleştirin.
Yumurta beyazlarını roka yapraklarının üzerine dizin.
Şırıngada ki püreyi yumurta beyazlarının ortasına sıkın.
Üzerini dereotu veya maydanoz yaparakları ile süsleyebilirsiniz.
Artan sosu ekmeğin üzerine sürerek yiyebilir, kanepe hazırlayabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. HIMM NEFİS OLMUŞ KAHVALTI SOFRASINDA YER VERMEK GEREK NOT ETTİM MUHTEREMCİM EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM
    ELLERİNE SAĞLIK
    AFİYET BAL OLSUN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. Canım harikasın ellerine sağlık.Su
    num her zamanki gibi harika kocaman
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. rengi gerçekten çok güzel.çok da şık görünüyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Wawww harika gözüküyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  5. Süpeeer olmus.
    Ellerine saglik.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. bende vuruldum renklerine ellerine saglik canim

    o güzel dileklerin icinde cok tesekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Canım çok güzel görünüyor,yumurtayı severim<herşeye yakışır.ellerine sağlık,sevgi ve saygılarrr.

    YanıtlaSil
  8. Muhteremcim süper olmus.Eline saglik.
    Yemek dergilerindeki bazi yemeklerin renklerinin veya görüntüsünün cok farkli oldugu kesin.Onlar biraz hile yapiyorlar sen kafana takma.....
    Ben bir program izlemistim agzim acik kaldi.Kahvenin köpüklü olmasi ve resimede böyle cikmasi icin bilasik sabunu kullandiklarini veya minik dogranmis sebzelerinin tavada cevirirken tane tane olmasi icin tamamen tahta kullandiklrini bunu bezelye havuc patates gibi sekillendirdiklerini görünce sasirdim.Tabi bunun gibi daha neler..

    Sen renge aldanma seninkinin tadi eminim daha güzel olmustur...

    YanıtlaSil
  9. Ben görüntüye bayıldım nefiss olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sunum da harika :)

    YanıtlaSil
  11. Bu renk cümbüsünün dikkat cekmemesi mümkün degil tabii ki,
    ellerine saglik.
    Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. RENGIDE GÖRÜNTÜSÜDE HARIKA OLMUS ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  13. Çok değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık Muhterem...

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar güzel olmuş bunlar:) fikir de çok güzelmiş elinize sağlık Muhterem hanım..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...