19 Mayıs 2010 Çarşamba

KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI

Kemikli etle pişirilen bu karalahana sarmasını kızkardeşim Tuğba hazırladı.
Biz karalahanayı klasik bir şekilde pişiriyoruz.
Kızkardeşim Trabzon'lu bir aileye gelin gitti, bu şekilde pişirmeyi de eşinin ailesinden öğrendi.
Geçen kış, Tuğba'ya misafirliğe gittiğimizde bize karalahanayı bu şekilde hazırladı.
Kemikli et ve halis muhlis Trabzon tereyağı ile nefis bir sarma olmuştu.
Ellerine sağlık canım : )
"Afiyetle Kalın"

KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI;
Malzemeler;
5-6 parça kemikli kaburga eti,
2 bağ karalahana,
İç malzemesi;
250 gram satır kıyması,
3 adet büyük boy kuru soğan,
2 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı bulgur,
2 adet domates rendesi,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
Üzeri için,
ayrıca 3-4 parça tereyağ.

KEMİKLİ ETLİ, KARALAHANA SARMASI TARİFİ;
Karalahanaların saplarını koparıp, yıkayın ve haşlayın.
İç malzemelerini karıştırın, domates rendesinin etkisi ile sulu bir iç harcı olacak.
Lahanaları biraz tombul olacak şekilde sarın.
Tencerenin dibine yıkadığınız kemikli etleri yerleştirin.
Dolmaları kemiklerin üzerine sıkı sıkı değil, gelişi güzel yerleştirin.
Tencerenin içine 1 su bardağı su ilave edin.
Sarmaların üzerine de 3-4 parça tereyağ ekleyin.
Kısık ateşte su eksilinceye kadar ağır ağır pişirin.
Tekrar 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 su bardağı su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
*Tuğba sarmanın suyunun 3 kerede, suyu bittikçe eklenmesi gerektiğini söyledi.
Pişen sarmaları sıcak sıcak kemikli eti ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. Canım kız kardeşinin ellerine sağ
    lık tam Karadeniz usulü pişirmiş.A
    fiyet olsun çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Kara lahana sarmasını hiç yemedim bilmiyorum. Görüntüsü harika ellerinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Şekerciğim,kara lahana çok sevdiğim sarma çeşitidir,ellerine sağlık,sevgi ile öpüyorum.......

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık ben hiç karalahan dolması yemedim ama bizdede karabakla dolması bu şekilde etli sarılır. o etin suyu yağı en sevdiğim yeridir. Ekmeği banıra bandıra yemek o suya harika. ağzım sulandıı..

    YanıtlaSil
  5. Canim nefis bir lezlet afiyet ler olsun .Emeklerine saglik hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  6. çok severim canım, nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bir karadenizli olarak karalahana ile yapılan herşeyi severim. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  8. Hatice09:00

    Tuğbanın ellerine sağlık.bende Trabzonluyum bizde bu şekilde pişiririz.
    Halis muhlis Trabzon tereyağı demişsiniz ya ağzımın suyu aktı.

    YanıtlaSil
  9. Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz.
    Nefis tarifiniz ve fotoğrafınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Muhterem hanım baş sağlığı dilekleriiniz için çok teşekkürler SİZLER SAĞ OLUN sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Karalahana sarmasını çok severim..Kemikli etle hiç denememiştim, eminim çok lezzet katmıştır.
    Kardeşinin ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...