22 Aralık 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

yemeğiEvdekilerin yemek seçmemesi bir ev hanımı için bulunmaz bir nimettir.
Çok şükür bizimkiler yemek seçmezler, hemen hemen her sebzeyi yerler.
Pırasa ise seveni az olduğu için pek çok eve girmez.
Bizde daha çok zeytinyağlısı ve yumurtalısı tüketilir.
Zeytinyağlı pırasayı kayınvalidemden öğrenmiştim, bizde pırasa hep kıymalı ve salçalı pişerdi o yüzden zeytinyağlı pırasa ile tanışmam evlendikten sonra oldu.
Arada sırada da kuzu eti ile pişiririm.
Yumuşacık kuzu eti ile pırasa nefis oluyor.
"Afiyetle Kalın"

leek

Pırasa ile hazırladığım diğer tariflerim için, bakınız;

Pırasalı Gözleme

Yumurtalı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Etli Pırasa Sarması

recipe
ZEYTİNYAĞLI PIRASA;
Malzemeler;
1 kilo pırasa,
2 adet orta boy havuç,
2 yemek kaşığı pirinç,
Tuz, zeytinyağı,
Servis için;
Limon.
Not;
Zeytinyağlıların vazgeçilmezi olan kesme şekeri ben pırasa da kullanmıyorum, o yüzden malzeme listesinde yok.
ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ;
Pırasanın ilk katını soyup, atın.
Baş kısmını kesin, yıkayın.
Yaprakların iç kısmı çamurlu olabiliyor, o bölgedeki çamurları ayrıca dikkatli yıkayın.
Pırasaları isterseniz halkalar halinde, isterseniz bu tarifte olduğu gibi verev biçimde kesin.
Havuçları da pırasalar gibi doğrayın.
Tencereye pırasaları, havucu, pirinci, tuzu ve zeytinyağını bir seferde çiğden yerleştirin.
1 su bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Piştikten sonra soğutup, limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. Ben de ben de isterim şöyle bol limonlu aman efendim ne güzel olur ellerine sağlık canım..
    Oğlum bol pirinçli seviyor diye ben pirinçini biraz fazla ekliyorum artık pırasalı pilav gibi bi şey oluyor :))

    YanıtlaSil
  2. ablacım ellerin dert görmesin..
    pırasalaı penne makarna gibi ne güzel doğramışsın..
    bizimkilere çokmaz seviyor ama allahtan nişanlım çok seviyor:) biz genelde sosis doğrar gibi doruyoruz bu şekilde çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım..
    öpüyorum sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. Bizim evimizde de her türlü sebze, yemek ayirim yapilmaksizin yenir, pirasayi genellikle bu tarz tüketiriz, bazen de omlet yaparak... Ama sarma hic denemedim... Simdi simde gördüm tarifini... Ilk firsatta onu deneyecegim... Sevgilerimle, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. tam kış yemeği.görüntü harika.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Muhteremciğim çok zetinyağlı pırasa pişirdim ve yedim ama hiç tabakta bu kadar şık duranını görmedim ne güzel sunmuşsun maşaallah ellerine sağlık
    sağlıcakla

    YanıtlaSil
  7. Pırasayı zeytinyağlı da, etli de çok severim. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Her yeni yıl başka bir güzel.. 2011 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  9. çok severimmm pırasayı..nefiss görünüyor..ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  10. sen böyle güzel süslüyorsun yemekleri..tabi siznkiler bayılıyor...bende bayıldım..ellerine sağlık....görüntüsüne tabiki..(soğanın akrabası olunca ben yiyemiyorum):)

    YanıtlaSil
  11. ekşi ekşi nasıl lezzetli olur

    YanıtlaSil
  12. Adsız14:16

    Zeytinyağlı pırasayı çiğden değil kavurarak yaparım hep...şimdi bu tarifteki gibi deneyeceğim...size sormak istediğim şey,bu şekilde pırasa,havuç ve pirinç yeterince yumuşuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hiç şüpheniz olmasın bu şekilde hepsi eşit şekilde pişiyor ve yumuşuyor.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...