22 Nisan 2011 Cuma

BAKLA PANE

Baharın müjdecisi bakla diyoruz ama bu sene soğuk ve yağışlı havalar yüzünden baharın geldiğini tam olarak anlayamadık.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Bu tarifi yemek dergisinde gördüm ve fikir değişik geldiği için hemen denedim.
Pane için her zaman kullandığım maden sulu sosu hazırladım.
"Afiyetle Kalın"




Diğer bakla tariflerim;

Zeytinyağlı Bakla

Baklalı Fırın Makarna

Patates Sepetinde Bakla

İç Baklalı Enginar

*Güncelleme; 
Bu yazıyı hazırladığım günlerde çok fazla bakla tarifim yoktu.
Daha sonra hazırladığım bakla tariflerimin hepsini "Bakla Tarifleri" dosyasında bulabilirsiniz.
👇
Bakla Tarifleri

BAKLA PANE;
Malzemeler;
Yarım kilo bakla,
Pane için;
1 şişe maden suyu,
1 su bardağı un,
Tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
Servis için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
5-6 dal dereotu.
TARİFİ;
Baklanın kenarlarını koparıp, varsa kılçığını çıkarın.
Kaynayan suda hafif haşlayarak süzün.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Baklaları bu karışıma bulayarak, kızartın.
Kızarttığınız baklaları kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Dereotlu ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis papın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
İstanbul'da Lale Zamanı başladı.
Muhterem'le Geziye'de de Lale Zamanı başladı : )
İlk gezimiz Sultanahmet'e, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Sultanahmet'te Lale Zamanı 2011

8 yorum:

  1. Merhabalar, hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu bir lezzet olmuş.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. Muhterimcim hayırlı cumalar... Özlem bitti kavuştuk sanırım...
    Nefis çok değişik lezzet olmuş ellerine sağlık canım...
    Aman aman Sultanahmet ne güzel olmuş öyle resimlerden içim cıvıldadı bide orada olsam ne olurdu:)) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Baklayı bu şekli ile pişirmek çok değişik ve güzel olmuş...Ellerine sağlık arkadaşım...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. HERBİR ÇEŞİDİ AYRI GÜZELLİKTE GÖRÜNÜYOR HİÇ BAKLA YEMEDİM.SANIRIM ÇOK ÖNYARGILIYIM SEVMEM DİYEREK TADINA BAKMIŞ DEĞİLİM HENÜZ:(((AMA ÖYLE LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR Kİ BENİM ANNEM BOL DEREOTLU BEYAZ SULU YEMEĞİNİ YAPARDI:))BİLDİĞİM TEK ÇEŞİDİDE BU ZATEN..ELLERİBİZE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık ben de bugün bakalyla ilgili bir tarif verdim arkadaşım seninki de çok lezzetli sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Adsız20:57

    Baklayı hiç böyle denememiştim. Baklayı çok fazla yaptığımda söylenemez.Ama bu şekilde denemek isterim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım; çok severim,ellerin dert görmesin..öptüm...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...