11 Kasım 2011 Cuma

FIRINDA KREMALI, KIYMALI KABAK

Kabak hafif ve lezzetli sebze olmasının yanı sıra, pek çok pişirme seçeneği olan bir sebze.
Kabak ile hazırlanan tarifleri severek deniyorum.
Neyse ki bizim evde kabak sevmeyen yok : )

Diğer kabak tariflerim için, bakınız;

Fırında Kıymalı Kabak (Sandal Kebabı)


Etli Yayla Kabağı


Fırında Yufkalı Kabak Graten


Fırında Kremalı Kabak


Kabak Yemeği


Kabak Salatası

Çıtır Yufkalı Kabak Salatası



Kabak Çiçeği Dolması


Etli Yayla Kabağı Dolması


Zeytinyağlı Kabak-Sebze Dolması


Krep Usulü Kabak Mücver

"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KREMALI, KIYMALI KABAK;
Malzemeler;
1,5 kilo kabak,
1 küçük paket krema,
3 yemek kaşığı un,
1 demet dereotu yada kuru nane,
Tuz, kırmızı pul biber,
300 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Kabakları iyice yıkayın ve halka halka doğrayın.
Tuzunu, ununu, istediğiniz baharatları, 2-3 kaşık zeytinyağını, incecik doğradığınız dereotunu ekleyip, karıştırarak harmanlayın.
Not;
Kabakların 2-3 kaşık una bulanması, pişerken çıkan suyunu toplaması için çok işe yarıyor.
Fırın tepsisine hazırladığınız kabakları yerleştirin.
Ben tepsi olarak kare Borcam kullandım.
Kıymayı kavurmak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın, 2-3 kaşık sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı, tuzunu ve karabiberi ilave edin, kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
Kavrulan kıymayı tepside ki kabakların üzerine yayın.

Kabakların ve kıymanın üzerine 1 küçük kutu kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirin.

"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
    lık çok leziz ve besleyici öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. mmmm:)))
    nefiss görünüyor:)
    bir tabağı anında bitirmek geldi içimden..
    keşke kabağı bizimkilerde sevseydi...
    :(
    sadece kendim için kabak alırım ben pazarlardan...
    çok güzel olmuş muhterem ablacım...
    belki bizimkiler bu şekliyle severler...
    denenmeli inşallah...
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglık ve geçmiş bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. kurbanın ardından gerçekden hafif bir tarif. çiğ olarak yapılmasıda ayrı bir güzel.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık ,kabakla yapılacak bir alternatif daha :) nefis

    YanıtlaSil
  6. Oh ohhh ellerinize saglik.... Yiyenlere afiyet, sifa olsun insallah... Sevgilerimle güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  7. bizim evde de benden başka kabak seven yok ne yazık ki :)
    Ama bu durum benim kabak aşkımı engeller mi hayır, bu tarifi almama engel mi hayır:)))
    Ellerine sağlık, kremasız yapsam da olur galiba ben bazen yoğurtla mayonezi karıştırıp kabakta kullanıyorum oluyor;)

    YanıtlaSil
  8. ellerıne saglık,cok guzel görünüyor.Kabak çok seven bırı olarak deneyecegım.

    YanıtlaSil
  9. Krema da girince mutlaka güzel olmuştur. Ellerine sağlık, deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyor..kabak yemeklerinin her türlüsüne bayılırım..bunun üzerine az sarımsaklı yoğurt döküp yemek vardı şimdi:)) ellerine sağlık olsun ilk fırsatta deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  11. Kabak sever hemde çok severn biri olarak kesinlikle denemeliyim bu tarifi..
    Ellerine sağlık cnaım
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık harika bir yemek üstelik kolay da sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Ah nasıl güzeller !! Ben alıp gitsem bu lezzet yuklu tabaklari, küsen olurum ardımdan ?

    YanıtlaSil
  14. Günaydınlar, ne güzel bir yemek olmuş bu böyle patateslisini biliyordum ama nedense kabakla denemeyi hiç düşünmemişim. denemek yemek lazım eline sağlık. görüşmek üzere sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...