29 Eylül 2011 Perşembe

PARFE

Bu havada ne parfesi diyebilirsiniz ama eminim önümüzde ki haftalarda havalar tekrar ısınacak.
Laf aramızda havalar iyice soğumadan soğuk tarifleri bitirmeye çalışıyorum 😊
Bir kaç tanede içecek tarifim var haberiniz olsun 😏
Parfeyi bu yaz oğlumun yanında Kastamonu'da kaldığımız zaman yapmıştım.
Oğluşla birlikte yemiştik, tarifi vermek bugünlere kaldı.

28 Eylül 2011 Çarşamba

BAMYA DİZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Son elveda!
Bugünlerde pazar tezgahlarında ki bamyanın üzerinde bu cümle yazıyor.
Bende bamya ortadan kalkmadan eşime ve kızıma son bir kez daha bamya pişirdim.
Tabii daha önce pişirmediğim şekilde pişirip, resmini çektim ki bloguma da faydası olsun.
Bamya dizmesi çok şık bir yemek fakat biraz el oyalayıcı, zaten bamyanın külahını çıkarmak için epey uğraşıp, üstüne birde dizme işi çıkınca 1 saatten fazla vaktimi aldığını belirtmeliyim.
Fakat sızma zeytinyağının etkisi ile o kadar lezzetli olmuştu ki ben bile 2-3 kaşık yedim
"Afiyetle Kalın"

22 Eylül 2011 Perşembe

ŞEFTALİLİ MİLKSHAKE

Muhterem'le Afiyetle
Sıcak havalar bitmeden soğuk içecek tariflerini verelim.
Daha önce kakaolu milkshake tarifi vermiştim.
Şimdi şeftalili daha sonra da muzlu milkshake tarifi vereceğim.
"Afiyetle Kalın"

19 Eylül 2011 Pazartesi

DOMATESTEN LALE

2011-2012 Blog sezonu hepimize hayırlı, uğurlu olsun.
Bloglar ve sitelerin pek çoğu okulların tatile girmesi ile birlikte bir rehavete girer.
Ya tatile çıkılır, ya da yaz sıcaklarından bloglar düzenli olarak güncellenmez.
Evde olup ta blogunu güncelleyenler de az sayıda ki yorumla, düşen izleyici sayısı ile "acaba kaç kişiye ulaşıyorum" diye umutsuzluğa kapılır.
Yazın herkesin kendine göre tatil takvimi var.
Fakat Türkiye nüfusunun önemli bir çoğunluğunu oluşturan çocuklu ailelerin tatili okullar açılınca bitiyor.
Herkes evine dönüyor.
Bugünlerde pek çok blog yazarı dönüşünü müjdeleyen yazılarla aramıza dönecekler.
Bloglar şenlenecek, ortalık hareketlenecek.
Açıkçası okulların açılmasını 4 gözle bekliyordum, yazın bunu kimse görmez diyerek yayınlamayı ertelediğim pek çok tarifimi yayınlayıp,
artık daha çok kişiye ulaşabilirim : )
"Afiyetle Kalın"

17 Eylül 2011 Cumartesi

KIZILCIK MARMELATI


Kızılcık Şerbeti'nin tarifini verdiğim zaman kızılcığın yarısı ile marmelat yaptığımı yazmıştım.
Marmelat tarifini Yemek Günlüğüm sitesinden aldım.
Bu arada bizim oralarda Kızılcık daha çok Kiren adı ile bilinir.
Pazarda satılırken bazen Kiren yazdıklarını görüyorum.
Kiren ile Kızılcık aynı meyve olduğu için bulduğunuz zaman hemen alın.
Bu çok faydalı meyve ile isterseniz tarhana, isterseniz şerbet, yada böyle bir marmelat hazırlayın.
Kızılcık Marmelatını bu yıl Kastamonu'da reçel ve marmelatları ile meşhur İzbeli Çiftliği'nde de yedim, rengi ve tadı ile nefisti.
Gezi sayfam için İzbeli Çiftliği ile ilgili hazırladığım ayrıntılı yazı ve resimleri buradan  görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

13 Eylül 2011 Salı

BLUEBERRY'Lİ KEK

Muhteremle afiyetle
Likapa, Mavi Yemiş, Blueberry olarak bilinen bu meyvenin tazesini henüz görmedim.
Genellikle kuru olarak satılan Blueberry ile bu yaz hem kek hemde parfe hazırladım.
Tarifte damla çikolata kullandım, kuru blueberry ile güzel bir görüntü oluşturdu.
Blueberry hakkında ayrıntılı bilgi burada
Berry ailesinin diğer üyesi olan Cranberry ile daha önce kek hazırlamıştım.
Bakınız; Yaban Mersinli Kek
"Afiyetle Kalın"


9 Eylül 2011 Cuma

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Bir ismi de "Patlıcan Balığı" olan bu tarifi bu yaz sık sık hazırladım.
İsminde kızartma geçsede aslında çok fazla yağ kullanılmıyor.
Tavada ağır ağır pişirilerek hazırlanıyor.
Sarımsaklı yoğurt yanına çok yakışıyor.
Kullanacağınız patlıcanları küçük boyda seçerseniz hem daha kolay pişer, hemde sunumu daha şık olur.
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

7 Eylül 2011 Çarşamba

KAKAOLU MİLKSHAKE

Muhterem'le Afiyetle
Dondurma, süt ve buz parçaları ile hazırlanan milkshake yaz aylarında en çok tercih edilen içeceklerin başında yer alıyor.
Çilek-muz-şeftali gibi kolayca püresi yapılabilen meyvelerle de milkshake hazırlayabilirsiniz.
Meyveli milkshakelerde süt yerine meyve suyu kullanabilirsiniz.
Kakaolu milkshake için kakaolu ve vanilyalı dondurma kullandım.
Üzerini süslemek için ayrıca krem şanti yada karamel kullanmadım, onun yerine çikolata kullandım.
Sizde üzerini isterseniz çikolata-krem şanti-karamel ile süsleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

2 Eylül 2011 Cuma

PATATESLİ SEMİZOTU SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bir Ramazan ayını daha geride bıraktık.
Ramazan'ın bitimi ile birlikte sanki sıcaklıklar yeniden geri döndü.
Hava geçen haftalara bakarak daha sıcak ve nemli.
Ramazan'da hiç sıkıntısız içtiğimiz çorbayı bugünlerde gözümüz görmüyor.
Yine yoğurtlu hafif salatalara dönüş yaptık.
Semizotu yaz aylarının en sevilen sebzelerinden birisidir.
Eskiden sadece yemeğini yaptığım semizotunu son yıllarda daha çok salata olarak hazırlıyorum.
Klasik semizotu salatasında yoğurt ve salatalık varken bu tarifte işin içine haşlanmış patateste giriyor.
Semizotu ile hazırladığım diğer tariflerim  👉BURADA
Patates ile hazırladığım diğer salata tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"