30 Ocak 2012 Pazartesi

KAVRULMUŞ PAZI EŞLİĞİNDE LEVREK

Levrek balığı ile daha önce çorba tarifi vermiştim, bu sefer klasik bir şekilde mısır unu ile tavada pişirdim.
Yanında bol soğan ile kavurduğum pazı ile servis yaptım.
Balık tariflerine pazı çok yakışıyor.
Daha önce pazı ile "pazı yaprağında tekir buğulama" hazırlamıştım.
"Afiyetle Kalın"




KAVRULMUŞ PAZI EŞLİĞİNDE LEVREK;
Malzemesi;
2-3 adet levrek,
1 su bardağı mısır unu,
Tuz, kızartmak için; sıvı yağ.
Pazı için; 1 demet pazı,
1 orta boy soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
Tuz-karabiber ve sıvı yağ.

pazı tarifleri
KAVRULMUŞ PAZI EŞLİĞİNDE LEVREK TARİFİ;
Pazının yapraklarını temizleyip, iyice yıkayın.
Yapraklarını ayrı, saplarını ayrı doğrayın.
Tencerede kaynayan suyun içine önce sert olan saplarını atıp, haşlayın.
Yaprakları da ekleyip 2-3 dakika daha haşlayıp, süzün.
Tencerede sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun.
Üzerine kabuklarını soyup, küçük doğradığınız domatesleri ve kırmızı biberi ekleyin.
Haşlanmış olan pazının suyunu iyice sıkıp, tencereye ilave edin.
Tuzunu karabiberini ekleyip, biraz kavurun.
Levrekleri balıkçıda temizletip, fileto çıkarır gibi ikiye ayırtın.
İyice yıkayıp, süzün.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip, ısıtın.
Levrekleri mısır ununa bulayın ve ısınmış olan sıvı yağda arkalı önlü pişirin.
Pişen levrekleri kavurduğunuz pazı eşliğinde servis edin.
"Afiyet Olsun"

10 yorum:

  1. Balık olsun yanında ne olursa olsun diyenlerdenim ama bu pazının yanında balık olmasada olur:))ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canım günaydın yine tabağı alıp kaçasım geldi harika bir sunum elleri
    ne sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pazıyı tek geçerim.
    Her şeyin özellikle balığın yanına çok yakışır
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. gün balık yeme günüdür dimi ablacım:)
    kulağına kar kaçtı çünkü:))
    ellerine sağlık ablacım:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Yok artık bu gün kesin balık yemem lazım! Nereye baksam balık mevzusu, radyo, tv şimdide siz. Sanırım kış ondan:)) Zaten sizin resimler okadar sıcak oluyorki, cidden oturup yiyesim geliyor.
    Keşke sizinle tanışabilsem:)
    Bir zamanlar zamanda haberiniz çıkmıştı o zaman sizin resminizi görmüştüm, hiç unutmuyorum. Ben sizi tanıyorum yani, bu akşam balığa gelebilirim yani:))

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir tabak olmuş, insan hangisinden başlayacağına karar veremez. Pazı sanki daha ağır basıyo. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Levreği çok severiz biz de. Ellerine sağlık Muhterem.

    YanıtlaSil
  9. bu aralar nedense canim fena balik istiyor,seninkini gorunce istaha geldim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Adsız15:27

    Baliik her zaman iyidir

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...