29 Mart 2012 Perşembe

GALETA UNLU TATLI

Muhterem'le Afiyetle
Galeta unu ile yapılan tatlıların methini duymuştum, geçen hafta misafirlerime yapmaya karar verdiğimde Gülay'ın sayfasında ki (http://gulaymutfakta.blogspot.com/2011/01/galete-unlu-tatl.html)  tarif hoşuma gitti ve denedim.
Hani deyim yerindeyse "yok böyle bir lezzet" sünger gibi yapısı, şerbetin etkisi ile yumuşaması, üzerinde ki muhallebinin tadı çok güzeldi 😋
Bu tarifin içinde hiç un yok, onun yerine galeta unu, hindistan cevizi ve ceviz içi var.
Vakit darlığından buzdolabında fazla bekletemedim ama yine de sonuçtan çok memnun kaldım.
Unutmadan belirteyim bu tatlı ayrıca Kıbrıs Tatlısı olarak da biliniyor.
Bu tatlının mönüsünde yer aldığı, çay masasına ait resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


Galeta unlu tatlı nasıl yapılır?
GALETA UNLU TATLI;
Malzemeler; (Kare Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı galeta unu,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 portakalın rendelenmiş kabukları.
Keki Islatmak İçin;
3 çay bardağı ılık süt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Muhallebisi İçin;
3,5 su bardağı süt,
1 çay bardağı mısır nişastası,
2 çay bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 poşet krem şanti,
Krem şantiyi çırpmak için;
1 su bardağı soğuk süt.
Üzerini süslemek için;
Hindistan cevizi,
Çekilmiş ceviz içi,
Badem.

Kıbrıs tatlısı tarifi
GALETA UNLU TATLI (KIBRIS TATLISI) TARİFİ;
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.
Sıvı yağı, galeta ununu, hindistan cevizini, ceviz içini ekleyip, karıştırın.
Vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Kare Borcamı yağlayın, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün.
Orta hararetteki fırında (160 derecede 20-25 dakika) pişirin.
Tatlı biraz ılındıktan sonra, ılık süt ve şekeri karıştırıp, üzerine dökün.
Muhallebiyi pişirmek için, vanilya ve krem şanti hariç bütün malzemeyi karıştırın.
Ocakta sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi ılındığı zaman soğuk sütle çırptığınız krem şanti ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Şerbetini döktüğünüz kekin üzerine muhallebiyi yayın.
Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
Üzerini hindistan cevizi, ince çekilmiş ceviz içi ve bademle süsleyip, servis yapın.
 "Afiyet Olsun"

meydan merter alış veriş merkezi
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Meydan Merter Alışveriş Merkezi

12 yorum:

  1. Canim tatli nefis görünüyor ellerine saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem olmuş. Görüntüye bayıldım. Çok da ilginç geldi. En kısa zamanda deneyeceğim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. bende çok seviyorum bu tatlıyı harika oluyor ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çok leziz olduğu kesin sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bu tatlıyı bir kez yaptım ve bayıldık!Hergün olsa yeriz ama çok kalorili o yüzden bu tatlı ile ilgili yasak koyduk kendimize:))Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. bende denemek istiyorum bu tatlıyı..çok lezzetli görünüyor..sevgiler..ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  7. canım,
    denenip beğenmene çok sevindim.. ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim.sunum harika olmuş..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Farklı ve güzel görünen bir tarif. Ellerine sağlık Muhterem Abla.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    Bu tatlının çok güzel olduğunu duydum fakat daha denemek nasip olmadı,sizin tariflerinizi her zaman güvenerek yapıyorum ve yanılmıyorum,bu tatlıyı da inşallah en kısa sürede deneyeceğim,Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık geçen gün ben de yaptım bu tatlıyı gerçekten nefis oluyor hepimiz bayıldık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Adsız18:26

    Harika bi lezzet , tatlimi yaptm su an karsimda duruyo tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, eminim çok güzel olmuştur, ellerinize sağlık.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...