10 Mart 2012 Cumartesi

VANİLYALI SICAK MUZ

Bu tarifte muz, tavada eritilip hafif karamelize olmuş tereyağ ve şekerle pişiriliyor.
Vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapılıyor.
Lezzeti yerinde, yenmediği için evde kararan muzları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Tarif Lezzet Dergisinin Şubat 2010 sayısında yayınlanmış.
Bir de hamura bulananarak yapılan muz kızartması var, bir ara onu da denemek istiyorum.
"Afiyetle Kalın"

VANİLYALI SICAK MUZ;
Malzemeler;
4 adet muz,
50 gram tereyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Servis için;
Vanilyalı dondurma veya kaymak,
Toz Antep fıstığı.
TARİFİ;
Muzların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin.
Tereyağını tavada eritip, vanilya ve şekeri ilave edin.
Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekleyin.
Tamamen eriyince muzları ekleyip, önlü arkalı 4-5 dakika pişirin.
Pişen muzları servis tabağın aktarıp, üzerine vanilyalı dondurma veya kaymak ilave edin.
Toz Antep fıstığı serperek, bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. bende geçen gün tv de görmüştüm

    merak etiyor da değilim hani tadını :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. enfes olsa gerek ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ablacım..
    ellerine sağlıkk..
    tatlı krizlerine pratik bir kurtarıcı aslında..
    denenmeli..
    :)
    baki muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım
    mmm harika
    :))

    YanıtlaSil
  5. ohhh afiyet olsun cok güzel olmus :-))

    YanıtlaSil
  6. Canım gece gece sunum aklımı başımdan aldı ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yıllar önce güney amrikalı bir yazarın kitabını okurken muz ile bu tarz tatların yapıldığını görmüştüm ve açıkçası bana çok ilginç bir yandan da garip gelmişti.Ama zamanla insan değişiyor damak tadı belki gelişiyor belki de toparlanıyor diyelim ben de sever oldum bu tarz değişik tatları.eskiden de severdim ama şimdiki gibi değil daha tututcu imişim bugün baktığımda,bu sebeple sevdim bu tarifi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. selam, ellerine sağlık. bende yaparım arada muzlar kararıp, ziyan olmasın diye. çocuklar severek yiyorlar. sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. nefiis oluş ellerine sağlık :) iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Muhterem Ablacım, yine harika bir lezzet paylaşmışsın bizlerle. Fotoğraflar da harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. gazel evde muz bırakmıyor valla:) ama bende bu tip tarifleri çok merak ediyorum ve denemk isitorum....nefis görünüyor...:))ellerine sağlık muhteremim:)))

    YanıtlaSil
  13. En fazla muzu ballayıp krepe sarmışlığım var. Çok frapan olmuş bu tarif. Sabah sabah olsa da yesem dedim:))

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...