24 Haziran 2012 Pazar

BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ

Tavuk göğsü pek çok kişinin yavan bulduğu tat almadığı bir bölüm.
Bense ızgara ya da haşlanmış fark etmez, tavuk göğsünü çok severim.
Bu şekilde pişirmek ise yavan bulanlar için iyi bir fikir oluyor.
Baharatla marine edip, ızgarada ya da tavada yağsız olarak pişirin.
İsterseniz pilav eşliğinde, salatanın üzerinde veya noodle gibi makarnanın üzerinde servis yapabilirsiniz.
Bakınız;

Tavuklu Salata


Tavuklu Noodle

"Afiyetle Kalın"

BAHARATLI TAVUK DİLİMLERİ;
Malzemeler;
2 adet kemiksiz tavuk göğsü,
Tavuk göğsünü marine etmek için;
Zeytinyağ, kuru nane, kekik, kırmızı pul biber, 2 diş sarımsak. 

TARİFİ;
Tavuk göğsünü yıkayıp, süzün.
İnce dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir kasenin içinde tavukları, rendelenmiş sarımsak, kuru nane, kekik, kırmızı biber, 3-4 kaşık zeytinyağı ve tuz ilave ederek 15-20 dakika bekletin.
İnce dilimler halinde doğrayıp, marine ettiğiniz tavukları ızgarada yada teflon tavada pişirin.
"Afiyet Olsun"
 

5 yorum:

  1. ellerine sağlık.
    iyi fikir gerçekten tavuk gögsü yağsız olunca pek yenmek istenmiyor.böyle daha lezzetli olur. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet banada yavan gelir ama yinde tavuğun her yerini severim:) bu halide harika görünüyor canım..nefiss..:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tavuğa kekik yakışıyor,bir de baharatla renklendirdik mi tadına doyulmaz iyi geceler:))

    YanıtlaSil
  4. ayneenn bende tavukk göğsüneee bayılırımmm...sadece haşlayıp bile yiyebilirim..ama böyle de nefiss görünüyor..ellerine sağlıkk ablamm..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tavuğun her kısmını çok seviyorum:)
    Göğüs kısmını genelde paneyle hazırlıyorum ilk fırsatta bu tarifle denicem inşAllah.
    Ellerine sağlık ablacım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...