25 Eylül 2012 Salı

MUZLU MİLKSHAKE

Muhterem'le Afiyetle
Sonbahar mevsimindeyiz ama bugünlerde havalar tekrar ısındı.
Havalar ısınmışken soğuk bir içecek olan milkshake tarifi verelim.
Bu tarifin resimlerini geçen yaz çekmiştim ama yayınlamakta geç kaldım, havalar soğuyunca da yayınını erteledim.
İçinde dondurma olduğu için serin serin içilebilecek tam bir yaz içeceği.
Muzun kendine has aroması ve tadı, dondurma ile birleşince harika oluyor.
Diğer milkshake tariflerimi görmek için, bakınız;

Kakaolu Milkshake

Şeftalili Milkshake

Çilekli Milkshake

"Afiyetle Kalın"



MUZLU MİLKSHAKE;
Malzemeler; (1 kişilik)    
1 su bardağı soğuk süt,
1 adet muz,
2 top vanilyalı dondurma,
4 adet buz.
Süslemek için;
Buz küpleri ve muz dilimleri, nane yaprakları.
MUZLU MİLKSHAKE TARİFİ;
Muzun kabuklarını soyup doğrayın, blenderde püre haline getirin.
Diğer bütün malzemeleri (buz küpleri dahil) blender ile çırpın.
Hazırladığınız karışımı soğutulmuş büyük boy bardağa boşaltın.
Buz küpleri ve nane yaprakları ile soğuk olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

7 yorum:

  1. ellerine sağğlık ablacımm..:)
    harika bir sunumm..
    sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim.Külah bardağa bayıldım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık. çok güzel görünüyor. Hemen mi içmek lazım acaba? Mesela buzdolabında 1 gün falan beklemez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rahime,
      Taze meyve ile (çilek-muz-şeftali) yapılan milkshakeler hemen tüketilmeli ama kahveli veya kakaolu milkshakeler daha dayanıklı olduğu için buzdolabında 1 gün bekleyebiliyor.

      Sil
  4. sunuma bayıldım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok hoş bir sunum, ve milkshake diyince aklıma ilk gelen çeşidi.
    Muz ne kadar yakışıyor gerçekten de dondurma ve süte. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Hem doğal hem lezzetli. Sunumu yine çok güzel. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...