26 Kasım 2012 Pazartesi

IZGARADA MUZ

 
Izgara da muz tarifini "mangalda muz" olarak Refika'nın Mutfağı'nda görmüştüm.
Tariften farklı olarak ceviz ve bal ekledim, kalorisi bomba gibi oldu : )
Mangal yapacak ekipmanım olmadığı için teflon ızgara tavasında pişirdim.
Izgara tavanız yoksa teflon tavada yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

IZGARADA MUZ;
Malzemeler;
Kişi sayısınca muz,
Ceviz içi,
Damla çikolata,
Bal ve Tarçın.
IZGARADA MUZ TARİFİ;
Muzları yıkayıp, ızgara tavasına yerleştirin.
Tavaya bakan tarafını kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafını çevirip, boydan boya karnıyarık yaparmış gibi kesin.
İçine ceviz içi, damla çikolata yerleştirin, tarçın serpin.
Damla çikolatalar hafifçe eriyinceye kadar, muz yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişirdiğiniz muzu servis tabağına alın, üzerine bal döküp servis yapın.
"Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. sabahki reçelli tost faciamdan sonra bunu yapabilirmiyim bilmiyorum ama cesaretimi toplayıp denemek isterim açıkçası :D

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık...:) ay çok ilginçmiş tost makinasının ızgarasında olurmu acep yani direk tost makinasında ?

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok ilginç olmuş. Kalorisi yine de bir çok tatlıya göre daha uygun bence.
    Ellerinize yüreğinize sağlık Muhterem ablacım.
    Muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  4. Muzu pek sevmem ama ilginç bir tarif doğrusu.
    Muz sevenlere yapmak lazım sevgiler
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Bir yerde her restoranda yaparlardı ama neresiydi hatırlamıyorum. Çok lezzetli olduğunu biliyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok farklı bir tarif olmuş:)
    Aklımın ucundan geçmezdi denir ya aynen öyle:)
    Ellerine sağlık ablacım..
    Şifa olsun..

    YanıtlaSil
  7. ilginç bir deneyim yaşamak isteyenlere kolay gibi gözüküyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. Muhterem Abla tadı nasıl oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aslıhan,
      Biz çok beğendik, ısının etkisi ile muz muhallebi gibi oldu.
      Birde damla çikolata-ceviz-tarçın-bal işin içinde olunca iyice lezzetlendi.

      Sil
  9. Muzu zaten severiz, böyle çikolatalı, ballı olması gerçekten bomba olmuş :) süperr ...

    YanıtlaSil
  10. Adsız21:53

    Aslında ben evde son kalan Muzları elektrikli ızgarada birini kabuklu birini Kabuksuz Kızarttıktan sonra internette böyle bir şey var mi diye aramak için girdim ki pek çok tarif varmış. Kabuklu olarak yapınca Közde patlıcanin tatlısı gibi oldu. Soyup Kızarttıgım suyunu daha çok çektiği için yoğun muz tadı ortaya çıktı. Hedefim çıtır bir form elde etmekti ama ince dilimlemek gerek yada kurutmak. Her haliyle türk damak tadına çok uyan lezzetler olmadı.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...