29 Aralık 2012 Cumartesi

KESTANELİ PUDİNG

2012 yılını tatlı bir tarifle bitirmek istedim, yeni yılın ilk tarifinde de yine "tatlı başlasın tatlı devam etsin" diyerek tatlı tarifi yayınlamayı düşünüyorum.
Bu tarifi uygularken fırında pişmiş kestanelerim vardı, onları kullandım fakat biraz yumuşaması için 1 çay bardağı şeker ilave ettiğim su da biraz haşladım.
Eğer tarifi uygularken haşlanmış kestane kullanacaksanız, işiniz daha kolay olacaktır.
Kestane ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


KESTANELİ PUDİNG;
Malzemeler; (3 kişilik)
1,5  su bardağı haşlanmış kestane,
3,5 su bardağı süt,
1 paket kakaolu puding,
Üzerini süslemek  için;
3 adet bütün halde haşlanmış veya közlenmiş kestane,
Hindistan cevizi.

TARİFİ;
Kestanelerin kabuğunu bıçakla çizerek suda haşlayın.
Kabuklarını soyun, 3 tanesini servis için ayırın.
Diğer kestaneleri mutfak robotunda ya da elinizde ufalayın.
Pudingi üzerinde ki tarife göre pişirin.
İçine ufaladığınız kestaneleri ekleyip, karıştırın.
Servis kaselerine paylaştırın.
Biraz soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve birer adet kestane yerleştirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Sultanahmet Camii'nden sonra İstanbul'un ikinci 6 minareli camisini görmek ister misiniz?



6 yorum:

  1. Her zaman olduğu gibi mutteşem bir lezzet,ellerine sağlık muhteremciğim.
    Sağlıklı huzurlu ailen sevdiklerin ile birlikte
    mutlu yıllar dilerim canım...

    YanıtlaSil
  2. MUHALLEBİ ENFES GÖZÜKÜYOR
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    BU CAMİYİDE GÖRMEMİŞTİM TEŞEKKÜRLER
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  3. Canım çokkk teşekkür ederim acemi kurbişlerimi beğendiğin için.Biliyorsun tam bir kestane aşığıyım ellerine sağlık nefis olmuş.Sağlık,huzur,mutluluk dolu güzel bir yıl dilerim öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım, çok leziz görünüyor..:)

    "SEFERTASI" TAŞINDI..http://1tarif1lezzet.blogspot.com/ BEKLERİZ:))

    YanıtlaSil
  5. Kestaneli ne de güzel olmuştur. Çok severim ben kestaneli yiyecekleri. Şekerine hele bayılırım. Çikolatayla da çok yakışıyor. Ellerinize sağlık. 2013 size de çok daha güzel günler getirsin. Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. canimcim nasilsin uzun zamandir kimsenin bloguna
    ugramiyorum, yeni yilin kutlu olsun ( kutluyorsan
    :)) insallah iyisindir ? tarifin çok guzel ozlemistim sizleri
    eline saglik ve afiyet olsun , tabiki bende sizleri
    seve seve seni bloguma
    bekliyorum
    bisous bisous
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...