31 Mayıs 2012 Perşembe

ÇİLEKLİ, SAVOYER BİSKÜVİLİ TATLI

Çilekli tariflere son hızla devam ediyorum.
Bu tarifte çileği sadece süsleme amaçlı kullandım.
İsterseniz çilek püresi hazırlayıp, ara katlara sürebilir ya da üzerini püre ile kaplayabilirsiniz.
Muhallebi sıcak olarak eklendiği için bisküvi yumuşuyor, ayrıca bisküviyi sütle  ıslatmıyorum.
Bu tatlıyı akşamdan yada servisten 5-6 saat önce hazırlamanızı öneririm.
Bekledikçe bisküvileri daha da yumuşuyor ve lezzetli oluyor.
Savoyer (kedi dili) bisküvi artık her yerde bulunan bir ürün.
Bu tarz pratik tatlılarda çok kolaylık sağlıyor.
Savyer bisküvi ile hazırladığım diğer tarifleri görmek için, bakınız;

Kolay Ekler

Savoyer Bisküvili Tatlı

"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ, SAVOYER BİSKÜVİLİ TATLI;
Malzemeler;
1 paket savoyer (kedi dili) bisküvi,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin,
2 poşet krem şanti.
Üzeri için;
1 paket çikolatalı sos,
2 su bardağı süt.
Yarım kilo çilek,
1 çay bardağı hindistan cevizi.

TARİFİ;
Muhallebi malzemelerini krem şanti hariç karıştırarak pişirin.
Krem şantiyi toz olarak muhallebiye ekleyip, mikser ile çırpın.
Kedi dili bisküvi ile tepsinin alt katını 1 sıra kaplayın.
Not; Muhallebi sıcak olduğu için bisküvi yumuşuyor, ayrıca sütle ıslatmanıza gerek yok.
Üzerine sıcak halde ki muhallebinin yarısını yayın.
Tekrar bisküvi dizip, üzerine kalan muhallebiyi yerleştirin.
Çikolatalı sosu süt ile pişirin, muhallebinin üzerine dökün.
Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve iyice süzün.
Tatlının üzerine önce hindistan cevizi serpin.
Üzerine de ikiye böldüğünüz çilekleri dizin.
"Afiyet Olsun"

30 Mayıs 2012 Çarşamba

TAVUKLU NOODLE

Noodle'ı sevdiğim için değişik tariflerini yapmayı da seviyorum.
Daha çok sebzeli olarak hazırladığım Noodle'ı, tavuklu da yapmaya başladım.
Ben daha çok kuru noodle yapıyorum, birde acı soslu sulu tarifleri var ama acı ile aramız iyi olmadığı için yapacağımı zannetmiyorum. 
Eğer noodle bulamazsanız aynı tarifi çubuk makarna ile hazırlayabilirsiniz.
Daha önce yayınladığım Noodle tarifleri;

Noodle

Tavuklu Noodle'ın menüsünde yer aldığı anneler günü çay davetimi görmek için, tıklayın.
"Afiyetle Kalın"

TAVUKLU NOODLE;
Malzemeler;
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
1 Paket Noodle veya 1 paket çubuk makarna,
1 kutu bebek mısır konservesi,
200 gram Soya Filizi,
1 adet Kırmızı Biber,
1 adet beyaz kuru soğan,
Tuz, zeytinyağ.
Tavuk göğsünü marine etmek için;
Zeytinyağ, kuru nane, kekik, kırmızı pul biber, 2 diş sarımsak. 
 
TARİFİ;
Tavuk göğsünü yıkayıp, süzün.
İnce dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir kasenin içinde tavukları, rendelenmiş sarımsak, kuru nane, kekik, kırmızı biber, 3-4 kaşık zeytinyağı ve tuz ilave ederek bekletin.
Bebek mısırları uzunlamasına dörde bölün.
Beyaz kuru soğanı kabuklarını soyup, kibrit kalınlığında ince ince doğrayın.
Kırmızı biberi de kibrit kalınlığında doğrayın.
Tavaya zeytinyağ dökün, içine önce kırmızı biberleri ekleyip, diriliği gidinceye kadar soteleyin.
Daha sonra aynı boyutlarda doğradığınız beyaz kuru soğanı, bebek mısırı ve soya filizini ekleyin.
Tuz, kırmızı pul biber ve istediğiniz diğer baharatları ekleyin.
Sebzelerin diriliği gidinceye kadar arada sırada karıştırarak pişirin.
Noodle'ı kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayıp, süzün.
Sote edip pişirdiğiniz sebzelerin içine ekleyin ve karıştırın.
Sebzeli Noodle'ı derin servis tabağına yerleştirin.
İnce dilimler halinde doğrayıp, marine ettiğiniz tavukları ızgarada yada teflon tavada pişirin.
Servis tabağında ki sebzeli noodle'ın üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
 

29 Mayıs 2012 Salı

ÇİLEKLİ MİLFÖY

Çilekli milföy tarifini Sofra dergisinin Mayıs sayısının kapağında gördüm.
Muhteşem görünüyorlardı, hemen denedim.
Fakat dergide ki tarifte çilekler kremaya batırılıp, milföye yerleştiriliyordu.
Bir de sunum için ayrıca bir krema pişirilmişti.
Ben bu kadar ayrıntıya girmedim, milföyleri küçük kareler halinde kestim.
İçine küçük kesilmiş çilek, toz şeker ve tarçın  ekledim, bohça gibi kapatıp, pişirdim.
Piştikten sonra bol bol pudra şekeri serptim,  tadı bu hali ile de çok güzel olmuştu.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız; Çilek Tarifleri
"Afiyetle Kalın"

ÇİLEKLİ MİLFÖY;
Malzemeler;
6 yaprak milföy,
1 kase çilek,
Toz şeker, tarçın,
Üzerine sürmek için; 
Yumurta sarısı,
Üzerine serpmek için;
Pudra şekeri.
TARİFİ;
Çileklerin yapraklarını çıkarıp, yıkayın ve iyice süzülmesini sağlayın.
Milföylerin biraz çözülmesini bekleyin.
Kare milföyü + şeklinde keserek dört küçük parçaya ayırın.
Not; İsterseniz, "bu kadar küçük olmasın" derseniz milföyü bütün olarak kullanabilirsiniz.
İçine milföyün boyutlarına uygun çilek yerleştirin.
Çileğin üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tarçın serpin.
Milföyün uçlarını bohça gibi birleştirerek kapatın.
Diğer milföyleride bu şekilde hazırlayın, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararette ki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıktığı zaman üzerine pudra şekeri serpip, servis edin.
"Afiyet Olsun"

28 Mayıs 2012 Pazartesi

YÜREK ŞİŞ

Cumartesi akşamı abime mangal yemeğe davetliydik.
Abimin evinin çok güzel bir terası var, havalar ısınmaya başlayınca mangal sezonu açılıyor.
Bu sezonun ilk aile mangalı için Cumartesi günü bir araya geldik.
Mangalda öncelik tavuk ürünlerinindir, spesiyal olarak kasap köftesi yada şiş köftede olur.
Cumartesi günü ise abim sürpriz yaparak yürek şişi menüye eklemiş.
Buna en çok eşim ve eniştem sevindi : )
Ben her zaman ki gibi tavuk ürünlerini tercih ettim.
Havalar sıcak olduğu zaman yemeği terasta yiyoruz ama o gün hava serin olduğu için terası kullanamadık. 
Akşam yemeğimizi yedikten sonra tatlı ve çay zamanı kızkardeşim, kızım, yeğenlerim ile birlikte Eurovizyon Şarkı yarışmasını seyrettik.
Özellikle Can Bonomo'ya büyük bir destek vererek seyrettik : )
Oylama sürecini evde seyrettim, tek tek bize puan veren ülkeleri not ettim, yarışmanın sonunda "Sessiz Kalamam" blogum için tazesiyle gece vakti bir yazı hazırladım.
Bakınız; Eurovision'un Galibi İsveç Oldu!
Kısaca çok güzel bir akşamdı, bu güzel akşam ve nefis yemekler için abime ve yengeme teşekkür ediyor, ellerinize sağlık diyorum.
"Afiyetle Kalın"

Yürek şişin yanına bulgur pilavı yapabilirsiniz, tarifleri görmek için, bakınız;
Şehriyeli Bulgur Pilavı

Domatesli bulgur pilavı

Müceddere (yeşil mercimekli bulgur pilavı)

YÜREK ŞİŞ;
Malzemeler;
2-3 adet kuzu yüreği,
Biraz iç yağ,
1 yemek kaşığı Kırmızı biber salçası,
Kırmızı Pul Biber,
Karabiber, tuz.
TARİFİ;
Kuzu yüreklerini biraz suyun içinde bekleterek içinde ki kanın süzülmesini sağlayın.
Yürekleri ve iç yağı aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
İçine istediğiniz baharatları eklediğiniz salçalı bir sos hazırlayın.
Yürekleri bu sosun içinde harmanlayın, biraz bekletin.
Şişlere 3 yürek-1 iç yağ olmak üzere dizin.
Varsa mangalda yoksa teflon tavada pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


Tarifin sonunda abimin terasında ki bitkilerin resimlerini paylaşmak istiyorum. 
Fırça Çalısı göz alıcı rengi ve ismini hak eden şekli ile epey ilgi görüyor.
Ben daha önce tamamen açtığını görmemiştim, harika bir görüntüsü var.
Görüntüsü ile terasa bambaşka bir hava vermiş, dayanamayıp çiçeklerin önünde bol bol resim çektirdim : )







Yine görüntüsü, üstüne bir de muhteşem kokusu ile Hanımeli çiçeği terasın en değerli bitkilerinden birisi.
Bugünler de Hanımeli çiçeği en güzel, en çiçekli  zamanlarını yaşıyor.




Farklı çiçekler olurda gül olmaz mı hiç, bir kaç çeşit rengi ile güllerde terasta yerini almış.

25 Mayıs 2012 Cuma

ÇİLEK TARİFLERİ

Strawberry
Bugüne kadar sebze dosyaları hazırladım ama bazı meyvelerin de dosya hazırlayacak kadar bol tarifi olabiliyor.
İlk meyve dosyamız, mis gibi kokusu, göz alıcı rengi, nefis tadı ile; Çilek
ÇİLEĞİN FAYDALARI:
*Çilekler C vitamini içeren besin zincirinde ilk sıralarda yer alıyor.
*Antioksidan ve bitki özleri yüksektir.
*Kırmızılığı koyulaşan çileklerin antioksidan özelliğin daha fazla olduğu sanılıyor.
*Hücrelere zarar veren, kanser türlerine neden olan serbest radikallere karşı koruyucudur.
*C vitamininin yanı sıra, mükemmel bir folik asit, manganez, potasyum, roflavin, B5 ile B6 vitamini,   magnezyum, omega-3 yağ asiti, bakır ve K vitamini kaynağıdır.
*Vücudu kuvvetlendirir. Hasta olmayı önler.
*İdrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır.
*Böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.
*Mide ve bağırsak tembelliğini giderir.
*Sinirleri kuvvetlendirir.
*Yüksek tansiyonu düşürür.
*Bağırsak kurtlarını döker.
*Safra ifrazatını arttırır ve safra taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
*Karaciğer kifayetsizliğini ve şişliğini giderir.
*Ateşi düşürür. Diş dibi taşlarını eritir.
*Cilde tazelik ve güzellik verir.
*Damar sertliği, mafsal iltihabı, romatizma ve nıkriste de faydalıdır.
*Şeker hastaları da yiyebilir.
*Midesi zayıf olanlar suyunu içmelidir.
ZARARLARI:
*Kumda yetiştiği için fazla yenmesi böbrekte kum oluşumuna sebep olabilir.
*Alerjik reaksiyon verme riski vardır.






milkshake
strudel




  

strawberry