12 Ocak 2013 Cumartesi

ARMUT MARMELATI

 Muhterem'le Afiyetle
Armut marmelatını yazın köyden gelirken getirdiğimiz sert deveci armutları ile hazırladım.
Evde çok olan meyveleri değerlendirmenin en iyi yollarından birisi reçel veya marmelat yapmaktır.
Tazeyken beklemeye dayanmayan meyveler reçel olarak saklandıklarında uzun süre dayanıyor.
Üstelik kahvaltı masalarına hem lezzet, hemde renk katıyorlar.
Armut marmelatının menüsünde yer aldığı kahvaltı masalarını görmek için, bakınız;

Kahvaltı Masası 25-Bayram Kahvaltısı

Kahvaltı Masası-27

"Afiyetle Kalın"



ARMUT MARMELATI;
Malzemeler;
2 kilo armut,
4 su bardağı toz şeker,
1 adet çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limonun suyu.

TARİFİ;
Armutları yıkayın, kabuklarını soyun, rendeleyin.
Rendelenmiş armutları tencereye boşaltın.

 
Üzerine toz şekeri, vanilyayı, çubuk tarçını  ilave edip, pişirmeye başlayın.
Kendi suyunu salıp, çekinceye kadar, marmelat kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Arada sırada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce 5-6 damla limon suyu ilave edin.

Pişen reçelinizi kavanoza boşalttıktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek bir kenarda soğumaya bırakın.
Not;
Eskiden reçellerimi ılındıktan sonra kavanoza boşaltır, soğuduktan sonra kapağını kapatırdım.
Şimdi pişer pişmez sıcakken kavanoza boşaltıp, kapağını kapatıyorum.
Ters çevirerek bir tepsiye diziyorum, soğuduktan sonra yerine kaldırıyorum.
Sıcakken kapağını kapatıp, ters çevirmek kavanozda vakum etkisi yapıyor, daha dayanıklı oluyor.

 "Afiyet Olsun"

7 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar ablacığım.
    Bizde aynı şeyi yaparız.
    Bu sene MaşaAllah dedemlerin köydeki evin bahçesindeki kayısı ve erik ağaçlarının dalları resmen kırıldı. O kadar boldu ki, kurut kurut bitmiyor, bir kısmını da senin gibi marmelat yaparak değerlendirdik.
    Armut marmelatını hiç tatmamıştım ama yeni lezzetler denemeyi seven biri olarak merak ettim.
    Ellerine yüreğine sağlık.
    Sevgi ve muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
  2. ilk duyuyorum demekki her şeyin reçeli ve marmelatı oluyormuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. kahvaltï için aldïm.
    nefis ellerine salïk.

    YanıtlaSil
  4. canım nefis bir marmelat, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım reçel marmelat kahvaltıda olmazsa olmazlarımızdan .Çok güzel görünüyor,afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık nefis görünüyor
    bende yapıyorum armut marmelatını severek tüketiliyor

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...