25 Mart 2013 Pazartesi

MUZ KIZARTMASI

Muz kızartması, muzu farklı bir tarifle yemek isteyenler için biçilmiş bir kaftan.
Bu tarifi Lezzet dergisinde görüp, denedim.
Muzu krep hamuru gibi bir malzemeye bulayıp, kızartıyorsunuz.
İsterseniz dondurma-bal-çikolata sosu ile servis yapıyorsunuz.
Ben bal yada çikolata sosu kullanmadım, onun yerine hamuruna 2 yemek kaşığı şeker ilave edip, hamurunu tatlandırdım, yanında çikolata kaplı Kastamonu çekme helvası ile servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"

MUZ KIZARTMASI;
Malzemeler;
4 adet muz,
Hamur malzemeleri;
1 su bardağı un,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı su,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vaniya,
Muzları bulamak için;
2 yemek kaşığı nişasta,
Kızarmak için;
Sıvı yağ.
TARİFİ;
Hamur malzemelerini karıştırın.
Muzları 2 yada 3 parça halinde kesin.
Kestiğiniz parçaları nişastaya bulayın.
Daha sonra hamur malzemesine bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Not: Artan hamuru krep gibi tavada pişirip, servis yapabilirsiniz.
Pişen muzları servis tabağına yerleştirin.
Yanında dondurma-bal veya çikolatalı sos ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Eyüp Sultan Mezarlığında çektiğim resimlerle, Salat-ü Selam eşliğinde izleyeceğiniz bir video hazırladım.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Eyüp Sultan Video

13 yorum:

  1. Tercihim sarelle ile yemek olurdu :)
    Ellerine sağlık canımm..

    YanıtlaSil
  2. denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. İstanbul hasretim depreşti yine:)

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık...Ahhh İstanbul nasıl özledim 6 Nisan'da kısmetse havasını soluyacağım sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç bir tarif ellerinize sağlık...
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Değişik bir tarif olmuş denemek lazım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bende geçen sene denemiştim ..yaptığım bulamaç muzu güzel tutmadı..ama yinede bal yakışmıştı üzerine.bende dondurma ile yemiştim:)) çekme helvada güzelmiş:)))

    YanıtlaSil
  8. harika bişey bu ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mmmm canim saglik mis.

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuşlar çok değişik ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Yıllar önce annemgilin evde olmadığı bir günde mutfağa dalıp denemiştim muz kızartmasını :) Nasıl yapmıştım tarifini bile hatırlamıyorum ama bana o günleri hatırlattınız :)

    YanıtlaSil
  12. Nişastam kalmamış ne kullanabilirim onun yerine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Açıkçası nişasta yerine ne kullanılabilir diye daha önce düşünmemiştim ama varsa en yakın seçenek pirinç unu gibi görünüyor.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...