24 Nisan 2013 Çarşamba

HAVUÇ REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Havuç reçelini bütün kış yapmak istedim ama bir türlü fırsat olmadı.
Dün kahvaltıya misafirlerim vardı, geleceklerini daha önceden öğrendiğim için reçellerimi de kendim pişirdim.
Kahvaltı için klasik reçeller yerine değişik ve renkli reçeller yapmak istedim.
Havuç reçeli dışında bir de karadut reçeli pişirdim, tarifi burada
Kahvaltıya ait resimleri buradan görebilirsiniz.
Havuç reçelinden bahsedecek olursam;
Daha önce Lezzet dergisinde tarifini gördüğüm zaman "havucun da reçeli mi olurmuş? " diye şaşırmıştım, oluyormuş : )
İlk defa yaptığım için çok fazla yapmadım, sadece 1 kavanozluk hazırladım.  
Havucun nişastalı yapısı şekerle çok güzel uyum sağlıyor.
Tadını biz sevdik, önümüzde ki kış reçel yapacağım zaman havuç reçeli mutlaka listemde yer alacak.
"Afiyetle Kalın"

 
HAVUÇ REÇELİ;
Malzemeler;
4 adet büyük boy havuç,
4 su bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı su,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı limon tuzu.

HAVUÇ REÇELİ TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın.

Rendenin büyük tarafı ile havuçları rendeleyin.
Tencerenin içine rendelenmiş havuçları, toz şekeri ve suyu ilave edip, pişirmeye başlayın.
Ocak çok hararetli olmasın kısık ayarda pişirin.
Arada sırada tahta kaşık ile karıştırın.
15 dakika sonra vanilyayı ekleyin.
10 dakika daha piştikten sonra limon tuzunu ilave edip, 5 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın.

İlk sıcaklığı geçince kavanoza boşaltın, soğuduktan sonra kapağını kapatın.
 
 "Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
İstanbul'a bahar geldi, laleler ve çeşit çeşit çiçeğin yanında Erguvan ağaçları da çiçek açtı.


11 yorum:

  1. Sen denedin bize bilgi verdin sıra bizde eline sağlık canım yapmak lazım

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar reçeli kesin deneyeceğim. Bu arada her sene düzenlediğim Ben Buldum etkinliğine davetlisiniz. Kendinize ait bir tarifiniz varsa beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Eline saglik kuzum Mmm nefis.

    YanıtlaSil
  5. Bu lezzeti oyle merak ediyordum ki..
    Cok sag olsin canim eline saglik olsun..
    Bende havuc bitmeden yapayim..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Annem söyleyim annemde değişik reçeller yapar tadını çok merak ettim doğrusu

    YanıtlaSil
  7. Ekmeğin üzerindeki sunumuna bayıldım,çok şeker :)

    Ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  8. Adsız16:38

    merhaba muhterem hanim ben zeynep sorumu cevapladiniz icin tesekurler dun 321 pogcayi denedim gercekten superoldu harikasiniz herkese sidettle tavsiye ederim sevgilerimle belcikadan

    YanıtlaSil
  9. o kadar değişik reçeller duydum ve bir reçelsever olarak bir sürü değişiğini tattım ki; havuç reçelinin de lezzetine şüphem yok ama o ekmeğin üzerindeki havuç var ya, işte ona bittim canım, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Bende bu sene ilk defa havuç reçeli yaptım.Sizin tarifte çok güzel gözüküyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık şimdi yapıyorum k

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...