24 Temmuz 2013 Çarşamba

ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI

kuru bamya çorbası
Yaz aylarında çorba çok tercih edimese de Ramazan ayında çorbasız olmuyor.
Bamya yaz sebzesi olsa da ben bugün kuru bamya çorbası tarifi vereceğim.
Kuru bamyanın en güzel tarafı, külahını kesmek için uğraşmıyorsunuz ve yaz-kış her zaman baharatçılarda bulunuyor.
Yalnız önemli bir ayrıntıyı vermeden geçmeyeyim, kuru bamyanın kilosu 90-95 Lirayı buluyor.
Fakat çorba yaparken sadece 1 ip bamya işinizi görüyor, o da 3,5-4 lira gibi bir fiyata geliyor.
Bu sıcak yaz günlerinde limon ekşiliği eşliğinde bu çorbaya hayır diyemiyeceksiniz.
"Afiyetle Kalın"

Diğer bamya tariflerim burada

bamya çorbası nasıl yapılır
ETLİ KURU BAMYA ÇORBASI;
Malzemeler;
1 bağ kuru bamya,
150 gram kuşbaşı et,
1 adet kuru soğan,
2 adet domates,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım limon,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Bamyaları haşlamak için;
1 adet limon

limonlu bamya çorbası
TARİFİ;
Bamyanın dışında ki kurumuş sapları ve tüylerinin dökülmesi için kevgirin içinde hafifçe bastırarak döndürün.
Elinizle ovalayarak da bu işlemi yapabilirsiniz.

1 litre suyun içine 1 adet limonu sıkın kaynatın, bamyaları ipiyle birlikte içine atarak haşlayın.
Haşlanan bamyaları sudan çıkarın, ipini keserek ipten teker teker çıkarın.
Eti başka bir tencerede pişirmeye başlayın.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin, eğer halen sertse tekrar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler yumuşadığı zaman içine küçük doğradığınız soğanları ve zeytinyağını ekleyin.
Domateslerin kabuklarını soyarak doğrayın tencereye ekleyin, beraber soteleyerek pişirmeye başlayın.
Salçayı, haşlanan bamyaları, limon suyunu ve tuzunu ilave edin.
2-3 su bardağı suyunu ilave ederek, kısık ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

 "Afiyet Olsun"

11 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis bir çorba olmuş...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Çorbayı zaten çok severim en sevdiğim çorba da budur. Zaten kuru bamyadan güzel oluyor. Çok da güzel anlatmışsınız ve çok emek vermişsiniz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. cok ama cok severim arkadasim .esimin meleketinde davetlerde baklavadan sonra ikram edilir
    resmi görünce öyle canim istediki
    sifa olsun ellerine saglik hayirli ramazanlar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Konyanın meşhur bamya çorbası çok severim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bamyayı çok severim ama hiç kurusunu denememiştim.Pek de leziz görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. ağzımın suyu aktı oruçum bozulacak şimdi harika çorba yaa eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben bunu taze bamyadan yapıyorum..Kuru bamyadan da çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Bamya ve çorba en sevdiğim şeylerdir. Bamya çorbası da son zamanlarda keşfettiğim ve sık yaptığım bir yemek. Sizinki de süper gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. iyi bir site teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Adsız21:38

    muhterem hanım ben konyalıyım size tavsiyem kuru bamyayı sürtmeden önce tavada bir kaç dakika çevirmeniz o zamzan sürtme işlemi sırasında tüylerinin daha kolay döküldüğünü görürsünüz ayrıca sürtme işlemini iki bezin arasında yaparsanız daha kolay olur güzel bir bamya yemeği için iyice sürtmek şarttır ayrıca bamya bizde çorba değil biraz sulu bir yemek kıvamında tüketilir kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz için çok teşekkür ederim, kuru bamya benim çok kullandığım bir ürün değil, öneriniz çok işime yarayacak:)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...