29 Mayıs 2013 Çarşamba

YOĞURTLU ENGİNAR

Enginar çok faydalı olduğu halde ne yazık ki herkesin sevdiği bir sebze değil.
Kereviz de aynı şekilde fazla sevilmez, benim kızım da kerevizi ve enginarı sevmezdi.
Fakat sonradan anladık ki bu sebzelerin sıcak halini sevmiyor, özellikle kerevizin sıcakken olan kokusuna tahammül edemiyor, soğuk ve yoğurtlu olarak yiyor.
Bu bahar enginar hazırlarken bunu göz önüne alarak soğuk ve yoğurtlu hazırladım, kızım seve seve yedi.
Genellikle bu şekilde yoğurtlu ve salçalı soslu hazırlanan yemeklere mantı yakıştırması yaptığımız için bu tarife de kendi aramızda enginar mantısı dedik : )
Bir de enginar cacığı hazırlıyorum onu daha da çok sevdi : )
Enginar cacığının tarifi BURADA
Eğer sizde enginarı sevmiyorsanız, ona yoğurtlu ve soğuk olarak bir şans daha verin.
Diğer enginar tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"

YOĞURTLU ENGİNAR;
Malzemeler;
5 adet körpe enginar çanağı,
Yarım limon,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı kuru nane.

YOĞURTLU ENGİNAR TARİFİ;
Enginarları limonla ovun.
Tencerenin içinde 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limonla birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan enginarları küp küp doğrayıp, servis tabağına alın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Sosunu hazırlamak için, zeytinyağını el tavasında ısıtın, içine salçayı ilave edip kavurun.
Sosu yoğurdun üzerine dökün.
Naneyi isterseniz sosun içinde pişirin, isterseniz kuru olarak servis tabağında sosun üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

27 Mayıs 2013 Pazartesi

BEZELİ ÇİLEK

 
Çilek tezgahlardan kalkmadan çilekli tariflere devam.
Bu tarifi Narince blogunda Necla'da görünce çok hoşuma gitti.
Necla tarifinde beze-krema-çilek üçlüsünü kullanmış.
Ben krema değil de yoğurt-pudra şekeri ve labne peynir kullandım.
Beze kızımın en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir, bu sağlıklı tatlıyı da çok severek yedi.
Beze tarife görüntü olarak çok yakıştı, labneli-pudra şekerli yoğurdun tadı da çok güzel oluyor.
Diğer çilek tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

BEZELİ ÇİLEK;
Malzemeler; (2 kişilik)
8 adet beze,
1 kase küçük boy çilek,
2 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı labne peynir.

TARİFİ;
Çilekleri temizleyip, yıkayın ve iyice süzülmesi için süzgece alın.
Yoğurt, pudra şekeri ve labne peyniri çırpın.
Kase veya kuplara sırayla beze-çilek ve yoğurtlu karşımdan yerleştirin.
En üste 2 adet beze ve 2 adet çilek yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

24 Mayıs 2013 Cuma

KAHVALTI MASASI-30

Geçen hafta Feshane'de Kastamonu günleri vardı.
Bir Kastamonu'lu olarak Cumartesi günü festivale gittim, yöresel ürünlerinden aldım.
Kahvaltılık ürünlerden özellikle marmelatlarından aldım.
Birde Kastamonu dışında,  İstanbul'da kolay kolay bulunmayan Kastamonu pastırmasından aldım.
Ertesi gün pazar kahvaltısında aldığım ürünlerle misafirlerime kahvaltı hazırladım.
Marmelat ve reçel çeşitlerinin bol olması sebebiyle, bir de Kastamonu çekme helvası varken ayrıca tatlı yapmadım.

Festivalde çektiğim resimleri gezi sayfamda yayınlıyorum, görmek isterseniz bakınız;

6.Feshane Kastamonu Günleri

6.Feshane Kastamonu Günleri (2) (İlçe tanıtım stantları)

6.Feshane Kastamonu Günleri (3) (Yöresel ürünler ve yiyecekler)

6.Feshane Kastamonu Günleri (4) (dışarıda ki yiyecek tezgahlarından, bahçe bölümünden çektiğim resimler)

6.Feshane Kastamonu Günleri-Video

KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 






Domates-salatalık en güzel zamanında olduğu için masada ki yerini aldı.

 Reçellerim;                 

3-Alıç Marmelatı 
   Alıç marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada

4-Kızılcık Marmelatı
   Kızılcık marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada

Aldığım marmelatlardan biraz bahsetmek istiyorum.
Festivalde ki bazı stantlar da çok güzel kahvaltılık ürünler ve marmelatlar vardı, bende tadını bildiğim, kızılcık bulunca yaptığım kızılcık marmelatından aldım.
Son anda tezgahta Alıç marmelatını (sarı kasede olan) görünce önce tadına baktım, sonra ondan da aldım.
Açıkçası daha önce Alıç marmelatını ne duydum, ne de yedim ama tadına bayıldım.
Bir daha önüme çıkarsa hiç tereddüt etmeden tekrar alırım.
Alıç için şunlar yazıyordu;
*Kalbin düzenli çalışmasını sağlar.
*Damarları açar.
*Yağları eritir.
*Damar tıkanıklığını önler.
*Kalp krizine karşı korur.

 Kastamonu'nun en sevilen ürünlerinden çekme helva.

"Afiyetle Kalın"

21 Mayıs 2013 Salı

PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI

Peynirli biber kızartmasını son dönemde sık sık internette görüyorum.
Kahvaltı için değişik bir tarif olduğu için Pazar günü gelen misafirlerime pişirdim.
Kahvaltının resimleri burada
Gördüğüm çoğu tarifte çarliston biberle  yapılıyordu ve yağda kızartılıyordu.
Ben, kabukları daha ince olduğu için köy biberi kullandım.
Bol yağda kızartmak yerine, biberlerin üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp, fırında pişirdim.
Beklediğimde daha güzel oldu, kırmızı biberler közlenmiş gibi olduğu için kabuğu zorlanmadan çıktı.
Kahvaltı için farklı tarifler arıyorsanız, bu tarifi de bir deneyin derim.
Diğer kırmızı biber tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI;
Malzemeler;
10 adet yeşil köy biberi,
5 adet kırmızı biber,
İç malzemesi için;
2 su bardağı lor peynir,
6-7 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı çörek otu,
1 tatlı kağı kırmızı pul biber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı.

TARİFİ;
Biberleri yıkayıp, tohumlarını çıkarın.
İç malzemesini karıştırarak biberlerin içine doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Biberleri dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Üzeri hemen yanmasın diye önce folyo kapatın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirmeye başlayın.
Son 10 dakika üzerinde ki folyoyu kaldırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"

17 Mayıs 2013 Cuma

HODAN-ISPIT'LI BULGUR PİLAVI

Hodanla bulgur pilavı yaptığımı çorba tarifi verirken yazmıştım, pazarlar da halen bulunurken tarifini vereyim.
Bu sezon hodan aldığım zaman daha önce hiç yapmadığım çorbasını ve bulgur pilavını yaptım.
Çorbasını da, pilavını da çok beğendik, hemen belirteyim hodan bulgura çok yakışıyor.
Bu otun Kastamonu'da bilinen adı Hodan ve Ispıt ama diğer yörelere göre değişebilen pek çok ismi var, mesela kaldirik-ıspıt-zılbıt-zırbıt-hılışka-balık otu gibi.
Bence hodanın en önemli özelliği jöleliymiş gibi kaygan bir yapısının olması, kaygan yapısını piştikten sonra yerken hissedebiliyorsunuz.
Bu arada;
Feshane'de Kastamonu Günleri başladı.
19 Mayıs akşamına kadar devam edecek olan festival İstanbul Kas-Der tarafından organize ediliyor.
Tüm Kastamonu'lular ve Kastamonu'yu sevenler davetlidir.
Festivalde Kastamonu'ya ait ürünleri de bulabilirsiniz.
Mesela Kastamonu'nun meşhur pastırması, etli ekmeği, kuyu kebabı ve daha pek çok yöresel yiyeceğini, tekstil ürünlerini, çeyiz ürünlerini festivalde bulabilirsiniz. 


"Afiyetle Kalın"

HODAN-ISPIT'LI BULGUR PİLAVI;
Malzemeler;
300 gram hodan, (pişmiş haliyle 2 su bardağı haşlanmış hodan)
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet küçük boy kuru soğan,
2 adet orta boy domates,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, kırmızı pul biber.

HODAN-ISPITLI BULGUR PİLAVI TARİFİ;
Hodanları küçük küçük doğrayıp, iyice yıkayın, kaynayan suda haşlayın, süzdükten sonra suyunu iyice sıkın.
Sıvı yağı ve tereyağı pilav tenceresine dökün, içine küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin.
Soğanlar biraz pişince, haşlanmış hodanı tencereye ilave edip biraz kavurun.
Domatesleri rendeleyip, tencereye ilave edin, domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bulguru ayıklayıp yıkayın ve iyice süzün, tencereye ilave edip, biraz kavurun.
Tuzunu ve istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber gibi) ilave edin.
Tencereye 3 su bardağu su ilave edin, kapağını kapatarak kısık ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

16 Mayıs 2013 Perşembe

REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Bugün, yapılan hayırların, iyilik ve ibadetlerin her birine yüz sevap yazılan üç ayların başlangıcı olan Recep ayının Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesi olan bu ilk Cuma gecesi Regaib Kandili'dir.

Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
Küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad, rızgı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ SMOOTHİE

Muhterem'le Afiyetle
Smoothie, milkshake'e benzeyen, içinde meyve püresi-yoğurt veya dondurma-süt veya meyve suyu bulunan soğuk bir içecektir.
Wikipedia açıklaması ise; Smuzi (smoothie), taze meyve ya da meyve suyundan yapılmış, tatlı ve dondurulmuş bir karışımdır.
Milk shake ve ice slush'a benzeyen aynı türden içecek.
Çilek mevsimi gelirde çilekli içeceklere yer verilmez mi?
Bu sağlıklı içeceği çocuklarınıza gönül rahatlığı ile içirebilirsiniz.
Diğer çilekli tariflerimi görmek için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"

14 Mayıs 2013 Salı

BEZELYELİ-KAŞARLI ENGİNAR

Enginar mevsimi geldi, neredeyse geçecek ama ben bu sezon henüz enginar tarifi vermedim.
Bu sezonun ilk ama son olmayan enginar tarifim hepimizin sıklıkla yaptığı bezelyeli enginar.
Bezelye ile enginar genellikle zeytinyağlı olarak yapılır, bende o şekilde sık sık yaparım.
Bu tarifte ise bezelyeyi etli olarak enginarla birlikte pişirdikten sonra, ocaktan inmesine yakın üzerlerine birer dilim kaşar peynir yerleştirdim.
Bu yemeği fırında yapabilirsiniz, ben karnıyarık tenceresi diye bilinen geniş tabanlı tencerede ocakta pişirdim.
En sonunda tencerenin sıcaklığı kaşarın erimesine yeterli oluyor.
Bir gün önceden kalmış bezelye yemeğinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Enginarla hazırlanan diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"


ETLİ, BEZELYELİ, KAŞARLI ENGİNAR;
Malzemeler; (5 kişilik)
5 adet enginar,
İç harcı için;
1 su bardağı iç bezelye,
100 gram sotelik et,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 adet küçük boy patates,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, zeyitnyağı.
Üzerine;
5 dilim kaşar peynir.
TARİFİ;
Sotelik küçük doğranmış eti tencereye alın, suyunu salıp çektikten sora 1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Salçayı ilave edip, biraz kavurun.
Bezelyeyi ve enginarı bütün olarak tencereye ekleyin.
Not;
Bezelyeyi konserve kullanırsanız en son ekleyin.
Tuz ve 1,5 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Enginarın pişmesine yakın küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin.
Bütün sebzeler piştikten sonra tencerenin içinde enginarların içine iç malzemesini yerleştirin.
Hepsinin üzerine birer dilim kaşar peynir yerleştirip, ocağı kapatın.
Tencerenin ve sebzelerin sıcaklığı ile kaşarlar eriyecektir.
Sıcak sıcak salçalı sosu ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"


9 Mayıs 2013 Perşembe

KAHVALTI MASASI-29

Yeni bir kahvaltı masası resimleri ile birlikteyiz.
Son günlerde yayınladığım bütün tarifler bu masa için hazırladığım tariflerden oluşuyordu.
Masanın resmini yayınlayınca tariflere hemen ve kolayca ulaşılabilsin diye önce tarifleri verdim.
Menüyü belirlerken daha önce yapmadığım tariflere yer verdim ama bazısını 1 gün önceden deneme yaparak, olup olmadığına baktım.
Reçelleri 2 gün öncesinde pişirdim.
Muhammarayı 1 gün önce hazırladım.
Tatlı ve kurabiyeyi, kızartmayı gece pişirdim.
İç malzemesi çok uğraştırdığı için böreğin içini de gece hazırladım.
Sabahta taze olması gereken böreği hazırladım, salamlı milföy güllerini hazırlayıp, pişirdim.
Annemde nefis etli yaprak sarma getirdi.
Yaprak sarma sonradan geldiği için masanın genel resimlerin de görünmüyor.




Masanın son hali, tatlılar küçük masaya geçmiş, yaprak sarma masadaki yerini almış : )

KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
 


Domates Soslu Patlıcan-Biber Kızartması



Tatlılar;

 



Reçellerim;



Sağolsun misafirlerim bana Tupperware'in hamur yoğurma kabını hediye ettiler, çok teşekkür ederim.
Sık sık kullanacağımdan emin olabilirsiniz : )
"Afiyetle Kalın"

7 Mayıs 2013 Salı

TELLİ BABA TATLISI

 
Telli baba tatlısının tarifini yıllar önce gazeteden Ayşe Tüter'in köşesinden kesmiş, tarif defterime "mutlaka yapacağım" diyerek yapıştırmıştım.
Fakat geçtiğimiz haftaya kadar bu tatlıyı denemek kısmet olmadı.
Geçen hafta ki kahvaltı misafirlerime değişik tarifler hazırlamak istediğim için tatlı olarak bunu seçtim.
Kahvaltı resimleri burada

telli baba tatlısı nasıl yapılır
NOTLAR;
En başta belirtmek isterim ki bu tatlının ismini çok seviyorum, ismi tatlıyı çok güzel yansıtıyor.
Bu tatlı kolay kolay içine şerbetini çekmiyor, bazı bloglarda şerbetin içine daha kolay ulaşması için altından bıçakla veya kürdanla delmeyi bile önermişler.
Şerbetini bol yaptım, şerbetini iyice çekmesi için bol şerbetin içinde sürekli alt-üst ederek çevirdim.
Kolay kolay şerbetini çekmediğini bildiğim için, tatlıyla şerbet ılıkken şerbet döktüm.
Bir de benim uyguladığım tarifte sirke miktarı 1 kahve fincanıydı, sanırım çok geldiği için hamurda o ekşimsi sirke tadı hissediliyordu.
Bence 2 yemek kaşığı sirke yeterli olur.
Unutmadan belirtmek isterim ki, bu tatlı bekledikçe güzelleşen tatlılardan, ertesi güne kalan tatlıların tadı daha güzel oldu, şerbeti iyice çekmiş oldu.
Birde malzeme listesinde "250 gram kadayıf" yazıyor ama bu miktar kadayıf bu tatlı için çok fazla geliyor.
Ben artan kadayıf ziyan olmasın diye 1 hafta boyunca ara ara kadayıflı tatlılar yaparak kadayıfı değerlendirmek zorunda kaldım.
"Afiyetle Kalın"
 
TELLİ BABA TATLISI;
Malzemeler;
Hamur malzemeleri;
125 gram tereyağ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 Türk kahvesi fincanı sirke (bence bu miktar çok geliyor, 2 yemek kaşığı yeterli)
1 paket kabartma tozu,
1 adet yumurta,
Un.
İç Malzemesi için;
100 gram kadayıf,
2 çorba kaşığı toz şeker,
1 su bardağı ceviz içi,
Üzerine;
20-25 adet kavrulmuş fındık.
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
Yarım limonun suyu.

TARİFİ;
Şerbet malzemelerini 15 dakika kaynatın, limon suyunu ilave edip, 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti soğuması için bir kenara alın.
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını derin bir kaba alın.
Üzerine un hariç diğer hamur malzemelerini ekleyerek karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirin.
Kadayıfı tiftikleyerek didin, içine toz şeker ve ceviz içi karıştırıp, iç malzemesini hazırlayın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, açın.
Açtığınız hamura, kadayıflı iç malzemesinden bir tutam yerleştirerek hamuru kapatın.
Yuvarlayarak güzel bir şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız tatlıları yerleştirin.
Tam ortasına parmağınızla bastırarak bir çukur oluşturun ve içine kavrulmuş fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Pişen tatlıların ilk sıcaklığı geçip, ılındıktan sonra ılık halde ki şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti daha iyi çekmesi için altından bıçakla veya kürdanla delikler açabilirsiniz.
Sık sık tatlıları alt üst çevirerek şerbeti çekmesini sağlayın.
Mümkünse şerbetin içinde en az 12 saat dinlendirin.
"Afiyet Olsun"

6 Mayıs 2013 Pazartesi

KARADUT REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Bugünlerde tezgahları yeni yeni meyveler süslüyor.
Karadut da bu meyvelerin arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta kahvaltıya gelecek olan misafirlerim için reçellerimi 2 gün öcesinden pişirdim.
Önce havuç reçeli, peşinden de karadut reçeli pişirdim.
Kahvaltının resimlerini burada görebilirsiniz.
Sulu meyvelerle reçel yaptığım zaman genellikle su eklemem, 1 gece şekerde beklettiğim meyvenin saldığı su yeterli olur.
Dut reçeli yaparken de aynı yöntemi izledim fakat dut 1 gece şekerin içinde beklediği halde hiç suyunu salmadı.
Bende su ekleyerek pişirdim, piştiği zaman en başta rengine bayıldım.
Tadı da umduğumdan çok daha güzeldi.
"Afiyetle Kalın"

3 Mayıs 2013 Cuma

5 RENKLİ BÖREK

 

Değişik börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre.
Fakat baştan söyleyeyim, iç malzemelerini ayrı ayrı pişirip hazırlamak biraz zaman alıyor.
Bu böreği genellikle 3 renkli olarak görüyordum, sonra 5 renklisini görünce daha hoşuma gitti ve geçen hafta kahvaltıya gelen misafirlerime bu börekten hazırladım.
Kahvaltı resimleri burada
İç malzemesi tamamen size bağlı, ben ıspanak-kıyma-havuç-patates ve beyaz peynir kullandım.
Turuncu veya kırmızı rengi elde etmek için salçalı patates püresi, kıyma yerine tavuk göğsü kullanabilirsiniz.
Bazı tariflerde rulo olarak bütün değil, dilim dilim kesilerek pişiriliyor.
Bu şekilde pişirdiğinizde daha yumuşak, dilim dilim pişirdiğinizde ise daha çıtır bir börek oluyor.
Daha önce tarifini verdiğim Sebzeli Börek bu tarife benziyor ama iç malzemesi (tavuk göğsü hariç) çiğ olarak kullanıldığı için çok daha kolay hazırlanıyor.
"Afiyetle Kalın"

5 RENKLİ BÖREK;
Malzemeler;
6 adet yufka,
İç sosu için;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
İç malzemeleri;
Yarım kilo ıspanak,
4 adet havuç,
300 gram kıyma,
Kıymayı kavurmak için, 1 adet kuru soğan,
300 gram beyaz peynir,
5 adet haşlamalık patates,
Hepsini ayrı ayrı pişirmek için zeytinyağı,
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta.

TARİFİ;
İlk önce böreğin iç malzemelerini hazırlayalım.
Patatesleri haşlayıp, sıcakken püre yapın.
İçine sıvıyağ, tuz, istediğiniz baharatlar (karabiber-kırmızı pul biber) ekleyerek patates püresini hazırlayın.
Ispanağı doğrayıp, yıkayın, zeytinyağında sote yaparak hafi pişirin.
Soğanı küçük küçük doğğrayıp, zeytinyağında pişirin.
İçine kıymayı ve tuzunu-karabiberini  ilave ederek kavurun.
Havuçların dış kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
Zeytinyağında diriliği gidecek kadar pişirin, tuzunu eklemeyi unutmayın.
Beyaz peyniri çatalla ezerek hazır edin.
1. yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Kenar kısmına hazırladığınız patates püresini yerleştirin, sıkıca sararak rulo yapın, kenarda bekletin.
Not;
Bu börekte malzeme her zaman yufkanın kenarına yerleştirilmelidir, malzemeyi yufkanın her tarafına yaymayın.
2.yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Kavrulmuş kıymayı yufkanın kenarına yerleştirerek sıkıca rulo yapın, bir kenara alın.
3. yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Kavrulmuş havucu yufkanın kenarına yerleştirerek sıkıca rulo yapın, bir kenara alın.
4. yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Kavrulmuş ıspanağı yufkanın kenarına yerleştirerek sıkıca rulo yapın, bir kenara alın.
5. yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri yufkanın kenarına yerleştirerek sıkıca rulo yapın, bir kenara alın.
6. yufkayı bütün olarak  serin üzerine sütlü sıvıyağ sürün.
Hazırladığınız yufka rulolarını yufkanın tam ortasına 2 altta, biri ortada, 2 tanesi de en üstte olmak üzere yerleştirin.
Not; 
Yufkaları bu şekilde yerleştirip, sabit tutabilmek için birisine ihtiyacınız olabilir.
İçinde 5 adet ayrı ayrı iç malzesi ile hazırladığınız rulolar bulunan yufkaları sıkıca sararak büyük bir rulo yapın.

Kenalarında ki güçsüz olan bölümleri keserek çıkarın.
Ruloyu ortadan ikiye keserek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Kenarından kestiğiniz parçaları da tepsinin bir tarafına yerleştirebilirsiniz.
Not;
Bazı tariflerde rulo bütün olarak değil, dilim dilim kesilerek pişiriliyor.
Bu şekilde pişirdiğinizde daha yumuşak, dilim dilim pişirdiğinizde ise daha çıtır bir böreğiniz olur.
Üzerine çırptığınız yumurtayı sürerek, önceden ısıtılımış orta hararetteki fırında pişirin.

Fırından çıktıktan sonra dağılmadan rahat rahat kesebilmek için mutlaka 15-20 dakika dinlendirin.
Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bol bol lale ve çiçek resimleri görmek için,  bakınız;  
Muhterem'le Geziye-Uluslararası Barış Parkı (3)