29 Mart 2014 Cumartesi

ISPANAKLI, KREM PEYNİRLİ KREP

 
Pazar kahvaltısı için değişik bir krep yapmaya ne dersiniz ?
Ispanakların zamanı geçmeden şöyle şık bir ıspanaklı-krem peynirli krep hazırlamak ister misiniz?
Bu tarifte, kreplerin hamurunda ıspanak kullanıp, piştikten sonra üzerine bembeyaz bir krem peynir sürünce harika bir görüntü elde ediyorsunuz.
Krepleri isterseniz ince dilimler halinde şişe dizebilir veya daha kalın dilimler halinde kesip, o şekilde servis yapabilirsiniz.
Ben her iki şeklinde resmini çektim, istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
İnce dilimler yaptığınız zaman şiş yerine kürdan batırıp, servis yapabilirsiniz.
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim burada 
"Afiyetle Kalın" 

ISPANAKLI, KREM PEYNİRLİ KREP;
Malzemeler;
Krep için;
15-20 adet ıspanak yaprağı,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Tuz,
Krepleri pişirmek için;
Sıvı yağ,
İçi İçin;
250 gram krem peynir.  

ISPANAKLI, KREM PEYNİRLİ KREP TARİFİ;
Ispanak yapraklarını yıkayıp, iyice süzün.
Mutfak robotunun içine ıspanak yapraklarını parçalayarak yerleştirin.
Robotun bıçaklarının kolay çalışması için 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu ıspanakların üzerine dökün.
Eğer mutfak robotunuzun haznesi küçükse bu işlemi 2 seferde yapın.
Robotu çalıştırdığınızda su ve sütün etkisi ile ıspanaklar tamamen parçalanacak ve süt ve suyu yeşile boyayacaktır.
Büyük bir kasenin içinde blenderden geçirdiğiniz ıspanakları, yumurtayı, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa tekrar su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Krepler kalın olursa rulo yapıp, sarmanız çok zor olur.
Tavayı sağa sola oynatarak hamurun tavanın yüzeyine eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Krepin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.

Pişirdiğiniz kreplerden birinin üzerine krem peynir sürün.
Üzerine ikinci krebi yerleştirerek tekrar krem peynir sürün.
Aralarına krem peynir sürülmüş 2 adet krebi sararak rulo yapın.
3 parmak eninde keserek servis tabağına yerleştirin.

Şişte yapmak için;
Kreplerden birinin üzerine krem peynir sürün, krebi rulo yapın.
Rulo yaptığınız krebi 1 parmak genişliğinde kesin.
Dilimlediğiniz krepleri çöp şişe teker teker geçirin.
Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayın.
İsterseniz dilimlenmiş krepleri kürdana geçirin, bu şekilde daha bereketli olur.

 "Afiyet Olsun"


5 yorum:

  1. Çok severim ve hep yaparım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ah muhterem abla yanarım yanarım şu servis tabaklarından bizim burdaki iki büyük züccaciyede kalmadığına yanarım..10 gündür peşindeyim:)) krepler nefis görünüyor ellerine sağlık canımm sevgiler,hayırlı günler

    YanıtlaSil
  3. Bende hep havuc rendeliyorum,ispanak koymak hic aklima gelmedi,yazmadan gecemedim,.lakin bugün elim klavyeye bir türlü gitmiyor:((Tesekkürler nefis krepler cin!

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor ablacım..
    ellerine sağlık.. ıspanağın girdiği herşey daha bir nefis leziz oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. Krepler nefissss ötesi görünüyor nefisssss:)
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...