10 Mart 2014 Pazartesi

TARÇINLI MİNİK ÇÖREKLER

Tarçınlı Minik Çörekler
Tarçın tatlı hamur işlerine çok yakışıyor, hele bu hamur mayalı pofidik bir hamursa lezzeti ikiye katlanıyor.
Bugün tarifini vereceğim tarçınlı minik çörekleri yıllar önce "Elma Şekeri" blogunda görüp, yapmaya başlamıştım.
Bence bu tarifin asıl özelliği tarçınlı olmasından daha çok ilginç şeklinin olması, kızım bu çörekleri görünce "uzaylılara benziyor" demişti.
Bende diğer tarçınlı tariflerle karışmasın diye tarif defterime eklerken "uzaylı çörekler" diye not yazmışım : )
Bu arada;
Elma şekeri çok güzel ve orjinal tarifleri olan bir blogdu, artık güncellenmemesine üzülüyorum.
"Afiyetle Kalın"

Tarçınlı Minik Çörekler
TARÇINLI MİNİK ÇÖREKLER;
Malzemeler;
3 su bardağından biraz fazla un,
Yarım çay bardağı toz şeker,
1 paket instant maya (10 gramlık)
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
İçi İçin;
100 gram yumuşak tereyağ,
Yarım su bardağı toz şeker,
Tarçın,
Üzerine;
1 yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı süt,
Piştikten sonra üzerine serpmek için, pudra şekeri.

 Little Cinnamon Buns
TARÇINLI MİNİK ÇÖREK TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurtayı, sıvıyağı, bir çay kaşığı tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 30 dakika bekletin. 

Hamur hacminin iki katına çıkınca mayalanmış demektir.

Little Cinnamon Buns
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
Yuvarlayıp düzelttiğiniz hamuru dikdörtgen şeklinde açın.
İçine oda ısısında yumuşamış tereyağının yarısını sürün, toz şekerin yarısını ve bol bol tarçın serpin.

Little Cinnamon Buns
Hamuru geniş olan tarafından başlayarak sarıp, rulo yapın.

Little Cinnamon Buns
Ruloyu verev şeklinde bir sağdan bir soldan üçgen olacak şekilde, resimde ki gibi kesin.


Sapı yuvarlak olan tahta bir kaşık veya ince bir oklava ile kestiğiniz hamurların ortasına bastırın.

Şeklin ortaya çıkması için biraz bastırmanız gerekiyor.

Little Cinnamon Buns
Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kalan diğer hamuru, iç malzemelerin diğer yarısı ile aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin.
Mayalı hamur olduğu için tepside de 15 dakika mayalandırın.
1 yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın, çöreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin.
Piştikten sonra isterseniz üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Little Cinnamon Buns
 "Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık hem görsel olarak,hem lezzet olarak nefis bir çörek öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Nefis olmuşlar. Tariif aldığınız yeri ayrıca belirtmeniz çok güzel. Yeni gördüğümüz zaman tarifi malesef nerden aldıklarını yapmayanlarla karşılaşıyoruz. Bu tarifi bende denemek İstiyordum sizde gördüğüme çok sevindim. Ellerinize sağlık.Tatlıda, tuzluda yapsam mutlaka bende elma şekerini anarım..Önce tuzlusunu yapmayı düşünüyorum:) Siz bana hiç uğramıyorsunuz başka bloğlarda görüyorum yorumlarınızı :) Bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursevin,
      Tarifi aldığım yeri ben şahsen mutlaka belirtirim, aslında olması gerekende bu ama ne yazık ki bırak tarifi aldığını belirtmeyi yazıyı bile kopyalayıp yapıştırıyorlar, yine bir link vermek "şuradan alınmıştır" diye belirtmek yok.
      Elme şekeri blogunu bende çok seviyordum, artık yayın yapmamasına çok üzülüyorum.
      Yorum konusunda çok haklısın ama bende face ve instagram da beğeni yapıp, yorum yazmayanların arasına girdim galiba : )
      Neyse ki geçen hafta arkadaşların başlattığı "#yorumlar bloga" etkinliği sayesinde yeniden bloglara yorum yapmaya başladık.
      Mutlaka bloguna uğrayıp, yorum bırakmaya başlayacağım.

      Sil
  4. Aa mutlaka denemeliyim cok begendim senin bu uzayli coreklerini ;) eline saglik canim kuzuna ve hepinize afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
  5. geçenlerde fotoğrafları karıştırırken benim gözüm de bu tarife takılmıştı, tekrar yapsam da yeni fotoğraf çeksem diye :)

    ben çok seviyorum bu çöreği hem mis gibi tarçın kokulu hem orjinal :)

    ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Adsız09:55

    süper görünüyor mutlaka denemeli:) yumurta sarısı sürülmese de olur mu yoksa böyle mi daha uygun. Sevgiler. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Orjinal tarifte yumurta sarısı süt ile seyreltilip öyle sürülüyor.
      Renk açısından yumurta sürmek çörekleri daha albenili yapıyor ama yumurta sevmiyorsanız kullanmayın, piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

      Sil
  7. senin elinden ayrı güzel olmuş ablam...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık ablacım..
    çöreklerin nefis görünüyor..
    afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten şekli uzaylıya benziyor :) tarçınlı tatlılar müthiş. Ellerinize sağlık
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Ablacığım bu nasıl müthiş birşey yaaa bayıldım bayıldımmm...

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Müthiş olmuş görseline bayıldım …
    Ellerinize sağlık afietler olsun en kısa zamanda deniycem ve müsadenizle blogumda paylaşıcam …
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...