28 Mayıs 2014 Çarşamba

KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR

enginar
Enginar iyice kılçıklanmadan bu sezonun ilk enginar tarifini vereyim.
Her sene pek çok enginar tarifi veriyorum ama bu yıl şimdiye kadar hiç vermemişim :(
Geçen hafta pazardan her zaman ki gibi çanak şeklinde enginar alayım dedim.
Normalde burada enginar hep çanak şeklinde soyulmuş olarak satılır, bu sefer bir baktım saplarını üzerinde bırakmışlar.
Sapları kartlaşmıştı ama yine de görünüm olarak yemeğe çok yakıştığı için kesmedim.
Birde enginar halen 2-2,5 lira arasında bir fiyatla satılıyor.
Sanırım bu konuda Ege bölgesi çok şanslı, en körpe enginarlara en uygun fiyata sahip oluyorlar.
"Afiyetle Kalın"




enginar tarifi
Diğer enginar tariflerim burada

Köfteli tariflerim de burada 

artichoke recipes
KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR;
Malzemeler;
5 adet enginar,
2 su bardağı arpacık soğan,
3 adet domates,
1 adet kırmızı biber,
Zeytinyağı, tuz.
Köftesi için;
150 gram kıyma,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon.

KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI ENGİNAR TARİFİ;
Köfte malzemelerini yoğurup, misket büyüklüğünde yuvarlayın.
Arpacık soğanların kabuklarını soyup, yıkayın.
Dibi geniş karnıyarık tenceresine zeytinyağ dökün.
Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri, tohumlarını çıkardığınız halka halka doğradığınız kırmızı biberleri tencereye ekleyip kavurmaya başlayın.
İçine önce köfteleri, köfteler biraz piştikten sonra arpacık soğanları ve aralarına enginarları ekleyin.
Not;
İsterseniz köfteleri ayrıca yağda kızartıp, yemeğe ekleyebilirsiniz.
Tuzunu ve 2 su bardağı suyunu ilave edip kapağını kapatın, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not;
İsterseniz bu yemeği fırın kabına hazırlayıp, üzerini alüminyum folyo ile örterek fırında pişirebilirsiniz.

artichoke recipe
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

5 yorum:

  1. Enginarı sevemedim gitti..Ellerine saglık muhterem abla...
    Blogumda çekiliş var bekliyorum
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. bende geçen hafta köfteli enginar yaptım ama böyle sunum aklma gelmedi ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
  3. Her zamanki gibi . muhteşem Muhterem. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. bu tabak yerinde yoksa ben aldım canım eline sağlık enfes

    YanıtlaSil
  5. Adsız00:08

    Enginar mevsiminde her zaman İzmir'e gitmeyi tercih ederim. Çok taze ve uygun fiyata enginarı İzmir'de bulmak çok kolay. İstanbul bu konuda gerçekten çok şanssız :( Çok güzel ve farklı bir enginar tarifi olmuş. Ne kadar pahalı da olsa bence herkes alıp enginarı tüketmeli. Senin tarifinde güzel bir alternatif. Ellerine sağlık Muhterem Abla.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...