İşte bugün o gün :)
Aslında bu kadar sık aralıklarla aynı türde tarif vermem ama çilek mevsimi geçmeden iki tarifi de vermek istedim.
Bugün çilekli, jelli cheesecake tarifini vereyim, şimdilik cheesecake tariflerine ara vereyim.
Tariften bahsedecek olursam, önceki çilekli cheesecake sunumunda çileği püre halinde hazırlayıp, üzerine döktüm.
Bugünkü tarifte ise çilekleri ortadan kesip, çizkekin üzerine yerleştirdim ve üzerine çilekli jöle dökerek çilekleri sabitledim.
Unutmadan belirteyim, jel olarak mutlaka bitkisel jel kullanıyorum.
"Afiyetle Kalın"
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim👉BURADA
ÇİLEKLİ CHEESECAKE;
Malzemeler; (18 cm'lik kelepçeli kalıp için)
Tabanı için;
1 buçuk paket yulaflı bisküvi,
50 gr tereyağı,
Dolgusu için;
250 gram labne peyniri,
1 küçük paket (200 gramlık) krema,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
2 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
Yarım kilodan biraz fazla çilek,
1 paket çilek aromalı bitkisel jel,2,5 su bardağı kaynar su.
ÇİLEKLİ CHEESECAKE TARİFİ;
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin, tereyağla karıştırdığınız bisküvileri kelepçeli kek
kalıbının tabanına bastırarak yayın.
Dolgu malzemesi hazırlanıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın.
Unu ekleyin.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının
üzerine aktarın.
Kelepçeli kalıbı alüminyum folyonun üzerine yerleştirip, altını ve kenarlarını folyo ile kaplayın.
Fırın tepsisine yerleştirip, yanlarına küçük kaselerde su yerleştirin.
165 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Not;
Pişme esnasında fırının kapağını açmayın.
Pişmiş mi diye kalıbı sağa sola sallamayın.
Cheesecake piştikten sonra fırından çıkarmadan yarım saat fırının içinde soğumasını bekleyin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabında bekletin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra soğuması için buzdolabında bekletin.
Çilekleri yıkayıp iyice süzün.
Ortadan ikiye bölerek kesin, kesik kısmı altta kalacak şekilde çizkekin üzerine dizin.
Sürekli karıştırarak hem jölenin kıvamını bulmasını, hemde biraz soğumasını sağlayın.
Ilık halde ki jöleyi çileklerin üzerine dökün.
Not;
Çilekleri pişirmemesi için jölenin sıcak olmaması gerekiyor, sürekli karıştırarak ılık bir hale getirmelisiniz.
Eğer karıştırmadan uzun süre çırpma kabında kalırsa da bulunduğu kabın şeklini alarak donabilir.
Jöleyi çileklerin üzerine döktükten sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin.
Islattığınız bir bıçağı kalıpla cheseecake arasından geçirerek yapışıklıkları açın, kalıptan çıkarın.
Servis tabağına yerleştirin, dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bugun cok guzel pisti olduk :) Cheesecake bir harika gorunuyor. Ellerinize Saglik :) Sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sizi izlemeye aldım. Sevgiler....
YanıtlaSil