13 Haziran 2014 Cuma

KAĞIT BARDAKTA KEK

Bardakta Kek
Kağıt bardakta poğaça yaptığım zaman "bu yöntemi mutlaka kek içinde denemeliyim" demiştim.
Kağıt bardakta kekte çok güzel oluyor, test ettim onayladım : )
Kağıt bardak fırında rahatlıkla kullanılabilen, yanmayan bir ürün.
Bu tarifi hazırlayıp misafirliğe gittiğiniz yere, kermeslere, okulda düzenlenen doğum günlerine ya da iş arkadaşlarınıza götürebilirsiniz.
Her kek kendi bardağı içinde olduğu için, yiyecek olan kişi seçip alıncaya kadar hiç kimsenin eli değmeyecektir.
Ben görsellik için büyük kağıt bardak kullandım ama siz daha küçük boyda kağıt bardak kullanarak sayısını arttırabilirsiniz.
Ben 8 adet büyük boy (200 ml) kağıt bardak kullandım.
"Afiyetle Kalın"

KAĞIT BARDAKTA KAKAOLU KEK;
Malzemeler;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket vanilya,
2 paket kabartma tozu,
2,5-3 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi.
Ayrıca;
Kağıt Bardak.

KAĞIT BARDAKTA KAKAOLU KEK TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Not;
Un için ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamuruna kakao ekleyip, iyice karıştırın.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Ceviz içini ekleyip karıştırın.
Kağıt bardakları fırın tepsisine dizin.
Kaşıkla bardakların yarısına kadar kek hamuru yerleştirin.
Önceden ısıtılmış ama kızgın olmayan düşük ısıda ki fırında kapağını hiç açmadan ağır ağır pişirin.
Not;
Kek pişerken hızı ve harareti sevmez, bu yüzden asla yüksek ısı da kek pişirmeyin.
Pişmesine yakın kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. hmm nefis görünüyor bir de böyle denek lazım harika fikir

    YanıtlaSil
  2. aaa nasıl da güzel kabarmışlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Adsız21:25

    Kağıttan çıkmış halini fotoğraflamamışsınız ben o jalini merak ettim çünkü poğaçada alt kısım kızarmamıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Açıkçası pişmiş halini bardaktan çıkarıp, resmini çekmek aklıma gelmedi.
      Fakat bu tarifi çok sevdiğimiz için tekrar yaptığımda mutlaka bardaktan çıkmış halinin resmini de çekerim.
      Hatta bu şekilde pişen keklerle farklı bir tarif uygulamayı düşünüyorum, o zaman ne kadar güzel piştiğini görebilirsiniz.
      Poğaçada alt kısmı kızarmamıştı demişsiniz, ben kendi poğaçamın kızarmasından memnunum.
      Eğer sizin poğaçanız kızarmadıysa belki fırın ısısı yüksek gelmiş olabilir.

      Sil
  4. Adsız15:24

    Neden bazi seyleri sirf goruntu olarak koydugunuzu dusunuyorum acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu tarifin neresi görüntü olsun diye eklenmiş olabilir acaba?
      Bu klasik bir kek tarifinin farklı sunumu ile ilgili bir tarif.
      "Görüntü olsun, yapılmasın" dediğimiz şeyin içinde sanırım alakasız şeyler olurdu mesela "siyah zeytinli yaş pasta" gibi bir şey.
      Siyah zeytinin yaş pastada ne işi var? ama olsun görüntüsü çok güzel !!!
      "Çilekli makarna" gibi bir şey,
      çileğin makarna da ne işi var? ama olsun görüntüsü çok güzel !!!!
      Benim tarifimde hiç bir abeslik yok, siz yeniliklere açık değilseniz ben ne yapabilirim!!!!

      Sil
  5. Tam benlik bişey bu :)
    Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Adsız10:52

    Ellerinize sağlık.

    kağıt bardakları yağlıyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Hayır bardakları yağlamanız gerekmiyor.

      Sil
  7. sevgi10:45

    Tarifinizi yaptım ama 1,5 bardak un kullandım keklerim yumuşacık oldu..kabartma tozunu 2 paket kullanmaya gerek kalmadı..sert,sıkı olmayan hamur daha çok mabarır...tek parça olmayan böyle kap keklerde un miktarı azaltılmalı..ne kadar az un o kadar puf puf,yumuşak kekler...bir de kap keklerde fırın ısısı normaldekinden az olmalı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık Sevgi Hanım, eminim güzel olmuştur.
      Keklerinize az un kullanarak yumuşacık olduğunu yazmışsınız.
      Merak etmeyin benim keklerim de yumuşacık oldu.
      Benim verdiğim miktar büyük boy ve adet olarak çok sayıda bardağa yetmesi için o kadar fazla.
      Unu azaltınca kabartma tozunu da azaltmanız akıllıca olmuş.
      Fırın ısısını zaten çok olmasın diye uyarmıştım.
      Ben keklerimi tepsi, kap, kalıp fark etmez hepsini düşük ısıda pişiririm.
      Tariflerimde bunu mutlaka belirtirim.

      Sil
  8. sevgi13:46

    Sizin malzemelerle ayni malzemeyi kullanarak unu az kullandım.yeterli geliyor......
    Bol malzemeyle tek kapta kek yapavaksanız ve unu az kullanıp yumuşak olmasını istiyorsanız o zaman ısıyı kap kekten daha yüksek tutmalısınız aksi halde kek çöker yok eğer unu fazlaysa o zaman ısı az da olsa çökmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz için teşekkür ederim, ellerinize sağlık.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...