16 Temmuz 2014 Çarşamba

MEVLEVİ TATLISI

Muhterem'le Afiyetle
Mevlevi tatlısı yada diğer adı ile Mevlevi lokumu hurma ve tahin ile yapılan hafif ve sağlıklı bir tatlı.
Ramazan ayında her yerde bol bol hurma satılıyor, iftarda masada mutlaka hurma bulunuyor.
Bu tarifi bugünlerde kolay bulunan hurma ile yapabilirsiniz, evde fazla bulunan hurmaları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Ben kış aylarında yaptığım zaman içine portakal kabuğu da rendeliyorum, nefis bir aroma veriyor.
Mevlevi tatlısının tarifini bu sayfadan aldım.
"Afiyetle Kalın"

Mevlevi Tatlısı tarifi
MEVLEVİ TATLISI;
Malzemeler;
Yarım kilo hurma,
1 küçük çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 küçük çay bardağı ceviz içi,
2 yemek kaşığı tahin,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
Tarçın, toz karanfil, 
Üzeri için;
Hindistan cevizi,
Badem.

Mevlevi Tatlısı nasıl yapılır?
MEVLEVİ TATLISI TARİFİ;
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
Mutfak robotuna çekirdekleri çıkarılmış hurmaları, ceviz içini, tahini, pudra şekerini koyun.
Üzerine toz karanfil ve tarçın serpin.
Mutfak robotunu çalıştırıp hepsini iyice karıştırın.
Hamur haline gelen hurmalı karışımı cevizden büyük parçalar halinde koparıp yuvarlayın.
Hindistan cevizine bulayın, bütün halde ki bademleri üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin.
"Afiyet Olsun" 

1 yorum:

  1. ellerine sağlık,enerji bombası olmuş yiyen mutlaka mevleviler gibi döner :)))
    g +

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...