9 Temmuz 2014 Çarşamba

YULAFLI TAVUK BAGET

Bugün size pratik bir tavuk tarifi vereceğim.
Bu tarifi ince dilimler halinde ki tavuk göğsü veya tavuk kanatları veya tavuk baget ile hazırlayabilirsiniz.
Ben baget kullandım, fırın poşetine yerleştirip, fırında pişirdim.
Fırın poşetinde güzel pişti ama çıtır değil, daha yumuşak oldu.
İsterseniz yulaflı karışıma buladıktan sonra yağda kızartıp, daha çıtır tavuk parçaları elde edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

nasıl yapılır
YULAFLI TAVUK BAGET;
Malzemeler;
6 adet tavuk baget,
1 su bardağı yulaf ezmesi,
1 yemek kaşığıdomates salçası,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kekik,
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz, zeytinyağı.
Ayrıca;
2 adet fırın poşeti.

YULAFLI TAVUK BAGET TARİFİ;
Tavuk bagetleri temizleyin, yıkayıp kurulayın.
Yulaf ezmesi, salça, zeytinyağı, tuz ve baharatları da ilave edip, pane karışımını hazırlayın.
Tavuk bagetleri pane harcına bulayıp, fırın poşetine üçer üçer dizin.
Hazırladığınız poşetleri fırın tepsisine yerleştirin.
Buharın çıkabilmesi için üzerlerine kürdanla 2-3 delik açın.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...