24 Aralık 2014 Çarşamba

PANCARLI, BULGUR ÇANAKLARI

garnitürlü
Pancarın en çok rengini severim.
İçine girdiği her şeyi çok tatlı bir pembeye yada kırmızıya dönüştürebilecek kadar güçlü bir rengi var.
Makarnayı veya pilavınızı pancarla pişirirseniz doğal yollardan pembe makarnanız ve pilavınız olur.
Bu tarifte kısırlık ince bulguru pancar püresi ile karıştırıp, bu rengi elde ettim.
Hazırladığım bulgurlu karışımı önce çanak şeklinde hazırlayıp, içine garnitür yerleştirip üzerine mayonez sıktım.
Daha sonra minik silikon kek kalıbı ile şekilli olarak hazırlayıp, ortasına sarımsaklı yoğurt yerleştirdim. 
Her iki seçenek de göze ve damağa hitap ediyor, karar sizin :)
Diğer kırmızı pancar tariflerim burada

yoğurtlu

Pancarlı, bulgur çanaklarının küçük kek kalıbı ile şekillendirilmiş, yoğurtla sunum yapılmış şekli.
"Afiyetle Kalın"

PANCARLI, BULGUR ÇANAKLARI;
Malzemeler;
1 adet orta boy kırmızı pancar,
1 adet orta boy haşlanmış patates,
1 su bardağı ince bulgur,
Tuz, zeytinyağı,
Garnitür için;
1 küçük çay bardağı bezelye konservesi,
1 küçük çay bardağı  haşlanmış mısır konservesi,
1 küçük çay bardağı haşlanmış, küp küp doğranmış havuç,
1 küçük çay bardağı kırmızı biber turşusu,
3 adet küp küp doğranmış kornişon turşu,
Zeytinyağı,
Üzeri için;
Mayonez veya sarımsaklı yoğurt.
Maydanoz yaprakları.

side dish
PANCARLI, BULGUR ÇANAKLARI TARİFİ;
Pancarı ve patatesi yıkayın, kabuklarını soyup haşlayın.
Not;
Patates pancardan daha önce haşlanacaktır, haşlandığı zaman patatesi tencereden çıkarın.
Haşlanan pancar ve patatesi iyice ezerek püre yapın.
Pancarın haşlama suyu sıcakken, bulgurun üzerini çok az geçecek kadar (tahminen 1 su bardağından 1 parmak az) ekleyin.
Not;
1 su bardağı bulgur, 1 su bardağından biraz daha az kaynar su ile yumuşar.
Sıcak pancar suyu ile ıslattığınız bulgurun üzerini  kapakla kapatın.
Bulgur yumuşadığı zaman püre yapılmış haşlanmış pancar ve patatesi ekleyin.
Tuz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız karışımı yarım saat dinlendirin.
Dinlenen pancarlı bulgur karışımından mandalina büyüklüğünde bir parça alıp, elinizle yuvarlayarak ortasını açın ve çanak şekline getirin.
Hazırladığınız çanakları servis tabağına dizin.
Garnitür malzemelerini karıştırıp çanakların içini doldurun.
Üzerine mayonez sıkarak, maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Diğer şeklide hazırlamak için;
Yine mandalina büyüklüğünde karışımı yağlanmış küçük kek kalıbına yerleştirerek bastırın.
Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Hepsi bittikten sonra servise yakın ortasında ki boşluğa sarımsaklı yoğurt veya mayonezli yoğurt yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık bayıldım fikrine kesinlikle misafirler için çok şık b,r sunum

    YanıtlaSil
  2. Çok şirin pembiş çanaklar olmuşlar :) Pancarın rengini ben de çok seviyorum. Güzel bir fikir olmuş şık sunumlar için.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık, tarif oldukça lezzetli görünüyor. denemeyi düşünüyorum bende notlarımı aldım :)

    YanıtlaSil
  4. sevgili muhteremciğim
    zarif yorumuna çok teşekkkür ederim..

    bu güzelim renklere bakıp da doymak ne mümkün..
    dilerim geçmişte yaptığım bu güzellikleri yine deneme zamanım olur

    çok sevgiler :))

    YanıtlaSil
  5. Yeni yılın sağlık, neşe, huzur, bolluk, bereket getirmesi dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel bir görüntü bu böyle :) Pancarı hiç sevmem ama bu görüntüden sonra insanın nasıl yiyesi gelmez :)
    Bu arada ben de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. Muhterem ablacım sunumlarına bayılıyorum. Yaptığın lezzetlerde çok güzel oluyor bir çok tarifini denedim. Bunlarda çok şık olmuş sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...