29 Nisan 2014 Salı

PİZZA MAKARNA

pizza pasta
Pizza malzemeleri ile hazırlanmış ve pizza gibi pişmiş bir yiyeceğe kim "hayır" diyebilir ki :)
Pizza hamuru hazırlamaya vaktiniz yoksa, ya da hamurla uğraşmak zor geliyorsa birde makarna tabanlı pizzayı deneyin.
Öğlen yemeği veya akşam yemeği için harika bir tarif.
Tadı çok güzel ama hamurla yapılan pizza gibi elinize alıp yiyemiyorsunuz.
Üst malzemesini damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
Ben sucuk yerine sosis, siyah zeytin yerine de yeşil zeytini tercih ettim.
Mantar, domates gibi farklı farklı malzemeler kullanabilirsiniz.
Servis yaparken ketçap ve mayonez kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


Muhterem'le afiyetle
PİZZA MAKARNA;
Malzemeler;
1 paket kelebek makarna,
2 su bardağı dilimlenmiş sosis,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı dilimlenmiş kırmızı biberli yeşil zeytin,
2 su bardağı kaşar peynir rendesi,
Tuz, sıvı yağ.

pizza pasta
PİZZA MAKARNA TARİFİ;
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Üzerine bir kaç kaşık sıvı yağ gezdirin.
Yuvarlak fırın kabına haşlanmış makarnayı yerleştirin.

pasta pizza
Üstüne yerleştireciğiniz malzemeleri karıştırın.
Makarnanın üzerine yerleştirin.
İsterseniz bu aşamada domatesli bir sos hazırlayıp, üzerine dökebilirsiniz.

pasta pizza
Malzemelerin üzerini kaşar peynir rendesi ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında üzerinde kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Dağılmadan dilimleyebilmek için 10 dakika bekletip, sıcak olarak servis yapın.

pizza pasta
"Afiyet Olsun"

27 Nisan 2014 Pazar

MISIRLI MÜCVER

Bugünlerde yemek blogumla fazla ilgilenemiyorum ama nedeni bahar rehaveti değil.
Bahar aylarında benim diğer bloglarımda yazmam ve yetiştirmem gereken yazılar olduğu için ağırlığı onlara verip, onları güncelliyorum.
Muhterem'le Geziye bu günlerde çiçek açtı, çünkü İstanbul'da bahar demek lale zamanı demek.
Bende elimden geldiğince lalelerin olduğu parklara gidip, bol bol resim çekiyorum ve resimlerini gezi sayfamda paylaşıyorum.
Muhterem'le Sergiye'de ise elimde kalan son sergi resimlerini Mayıs sonuna kadar yayınlamam gerekiyor çünkü Mayıs ayının sonundan itibaren kursların yeni sergileri kapılarını açmış olacak.
Elimde ki sergi resimleri her gün yayın yaparsam Mayıs'ın sonuna kadar ancak bitecek.
Geçen yılın sergi resimlerini bitirmeliyim ki yenilerine yer açılsın.
Muhterem'le Afiyetle ise ilk göz ağrım, onu da hafta da bir kaç gün güncelleyerek gündemde tutmaya çalışıyorum. 
Vel hasıl çok işim var, çooook :)
"Afiyetle Kalın"

MISIRLI MÜCVER;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri,
2 su bardağı un,
2 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
3-4 dal dereotu, (isteğe bağlı)
Tuz,
Pişirmek için;
Sıvı yağ.

MISIRLI MÜCVER TARİFİ;
Yumurtaları çırpın, süt, su, un, tuz, doğranmış dereotu ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyip, iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı koyu boza kıvamında, akışkan olmalı.
Hazırladığınız hamura mısır tanelerini de ekleyin, karıştırın.
Yapışmaz yüzeyli tavanın dibine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Tavanın iyice ısınmasından sonra 2 yemek kaşığı mısırlı hamurdan dökün, kaşıkla yayarak her tarafının eşit olmasını sağlayın.
Tavanız büyükse 2-3 adet birden pişirebilirsiniz.
Bir yüzü pişen mücverin diğer yüzünü çevirin ve her çevirdiğinizde tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin.
Hamurunuz bitene kadar bu şekilde pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

22 Nisan 2014 Salı

HAVUÇLU MUFFİN

carrot cupcakes
6 bölüm süren fuar yazılarından sonra sonunda yemek tariflerine geri dönebildim.
Havuçlu muffin tarifini havuç tezgahlardan kalkmadan vereyim.
Havuç, keklere özellikle tarçın ve ceviz ikilisiyle çok yakışan bir kök sebze.
Ben daha çok kek kalıbında havuçlu kek yaparım ama bu muffin kaplarında hem servisi kolay hemde görünümü çok şık oluyor.
Havuçlu muffinin üzerini süslerken krem şanti kullandım, havucunda krem şantinin üzerinde olmasını ve bu muffinin havuçlu olduğunu göstermesini istedim.
Fakat havucun sunumu muffinin üzerinde sırıtmamalıydı.
Bende havucu sebze soyucu ile incecik uzun şeritler halinde kestim, yumuşaması için üzerine sıcak su döktüm.
Yumuşayınca şeritleri yuvarlayarak rulo yaptım.
Bembeyaz krem şantinin üzerine yerleştirdim, kenarlarına nane yaprağı da yerleştirince havuçtan turuncu güller ortaya çıkmış oldu.
"Afiyetle Kalın"

carrot cupcakes
HAVUÇLU MUFFİN;
Malzemeler;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 büyük (ajda) çay bardağı yoğurt,
1 su bardağı havuç rendesi,
2,5 veya 3 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 portakalın veya limonun kabuklarının rendesi,
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi,
2 çay kaşığı tarçın.
Üzeri için;
1 poşet krem şanti,
1 su bardağı soğuk süt,
1 adet büyük boy havuç,
Nane yaprakları.

carrot cupcakes
HAVUÇLU MUFFİN TARİFİ;
Yumurtaları toz şeker ile birlikte çırpın.
Portakal veya limon kabuğu rendesini, yağı, yoğurdu, havuç rendesini, cevizi, tarçını ekleyip karıştırın.
Not;
Havuçları mutlaka rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kek kapsullerini sağlam durması için ya karamel kapları gibi kaplara yada muffin tepsisine yerleştirin.
Ben kendi başına durabilen kek kapsülü kullandığım için kalıba yada tepsiye gerek kalmadı.
Kapsullerin yarısına kadar kek hamuru yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece)  fırında pişirin.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın, sıkma torbasına doldurup, soğuyan top keklerin üzerine sıkın.

carrot cupcakes
Havuçtan güller yapmak için;
Havucu sebze soyucu ile incecik uzun şeritler halinde kesin.
Yumuşaması için üzerine sıcak su dökün.
Havuç şeritleri yumuşayınca yuvarlayarak rulo yapın.
Krem şantinin üzerine hazırladığınız havuçtan gülleri yerleştirin, güllerin kenarlarına nane yaprağı yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

21 Nisan 2014 Pazartesi

IBATECH 2014-EKMEK VE TEKNOLOJİLERİ

Ibatech 2014-Ekmek
10-13 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul'da Yeşilköy CNR Fuar merkezinde düzenlenen Ibatech fuarına ait resimlerin sonuna geldik.
Resmi adı ile 7.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata Teknolojileri Fuarına ait resimleri 6 bölüm halinde yayınladım.
Bugünkü bölümde Ekmek ve teknolojileri başlığı altında topladığım, unlu mamullerin hazırlanması sırasında kullanılan katkı maddeleri (un-maya, v.s) ve ekipmanlarına ait firmaları ve resimlerini görebilirsiniz.

Ibatech 2014-Ekmek
Resimde gördüğünüz taş değirmende un öğüten ve yufka pişiren yaşlı çift maketi  fuarın en çok ilgi gören ve resim çektirilen yerlerinin başında yer aldı.

Ibatech 2014-Ekmek


Ibatech 2014-Ekmek
İnteraktif uygulamalar pek çok yerde vardı, burada ekmek ustası izleyenlerin önünde hem ürününü tanıttı, hemde ekmek hazırladı.


Fuarda ekmek fırınları için yepyeni ürünler sergileniyordu.

maya firması

bread

Ibatech 2014-Ekmek

bread









Ekmek ve pastacılığın, unlu mamüllerin olmazsa olmazı un ve maya firmaları da fuarda yerini almıştı.


Bu standda devasa büyüklükte ekmek hazırlama, şekillendirme ve pişirme makinesi vardı.
Mahalle fırınlarından daha çok ekmek fabrikalarının talep edebileceği büyüklükte bir üründü.


kandil simidi yapma makinesi
Bu makine kandil simidi yapıyor.

6 bölüm süren Ibatech 2014 fuarına ait resimler burada sona erdi.

"Afiyetle Kalın"

IBATECH 2014-MAKİNE VE TEKNOLOJİK EKİPMANLAR

Ibatech 2014
Ibatech fuarı için kısaca pasta fuarı diyorum ama bu fuar tam olarak pasta-ekmek-çikolata ve teknolojileri fuarı.
Bugünkü bölümde göreceğiniz resimler bu teknolojik ürünlere, devasa büyüklükte ki mikser ve makinelere ait resimler olacak.





Baklava yufkası makinesi
Bu makine baklava yufkası açma makinesi, incecik yufkaları açıyor, sonrasında da rulo halinde sarıyor.
Hangi şekli vereceğiniz ise tamamen size kalmış.
Aşağıda ki resimlerde makinenin çalışma aşamalarını görebilirsiniz.

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi

Baklava yufkası makinesi















Bir sonra ki bölümümüz ekmek ile ilgili standlardan çektiğim resimlerden oluşacak.

"Afiyetle Kalın"