11 Şubat 2015 Çarşamba

KARDAN ADAM CUPCAKE

snowman cupcake
Bugünlerde İstanbul kar yağışlı, yurdumuzun önemli bir kısmı da kar altında, hatta bugün İstanbul'da okullar tatil edildi.
Son yıllarda İstanbul'a yeteri kadar kar yağmadığı için, kar yağdığında büyük bir özlemle resimler çekip, kar yağışını seyrediyoruz :)
Fakat işin bir de trafik boyutu var, ne yazık ki yağışlı havalarda bile çileden çıkan trafik kar yağışında iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor :( 

snowman
Neyse biz konumuza dönelim :)
Bugün karlı havaya uygun "Kardan Adam Cupcake" tarifi vermek istiyorum.
Bu tarifin keklerini pişirdikten sonra bugün evde olan çocuklarınızla birlikte üzerini süsleyebilirsiniz.
En güzel kısmı süsleme kısmı, çocukların çok severek yardım edeceğine eminim.
Bu tarifle ilgili bir kaç önerim olacak;
Kardan adam cupcake, tek kişilik cupcake kalıplarında hazırlanıyor, süslendikten sonra kardan adam kafasını oluşturuyor.
Kek bölümünü pişirdikten sonra süslerken isterseniz üstte ki resim gibi 1 cupcake ile kafasını, 2 cupcake ile de gövdesini oluşturup, bütün bir kardan adam yapabilirsiniz.
Sebze soyucu ile havuçtan sıyırdığınız şerit ile atkısını, yuvarlak bir bisküvi ile şapkasını, çikolatalı çubuk kraker veya  kare bisküvi ile kollarını, damla çikolata ile gözlerini ve düğmelerini hazırlayabilirsiniz.

Sunum için, kar yağıyor etkisi oluşturmak için puantiyeli servis tabağı veya puantiyeli cupcake kalıbı kullanabilirsiniz.

Birde son yıllarda cupcake ve muffin kalıplarını saran şekilli kesilmiş kağıtlar var, sunum için onlardan kullanabilirsiniz.
Bu kağıtların ismi "kek sarmalayıcısı" veya "cupcake dantelleri" olarak geçiyor,  pasta malzemeleri satan dükkanlarda ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.
Benim bu tarif için kullandığım kardan adamlı kek sarmalayıcısını geçen yıl Besan Mutfak 1 kutu malzeme ile birlikte hediye olarak göndermişti.
"Afiyetle Kalın"

snowman cupcake
KARDAN ADAM CUPCAKE;
Malzemeler; (13-14 adet için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
3 veya 3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
1 paket vanilya,
1 portakalın veya limonun kabuklarının rendesi,
Üzeri için;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt,
2 su bardağı hindistan cevizi,
Damla çikolata,
Burnunu yapmak için portakal kabuğu,
Ayrıca;
Kağıt pasta kapsülü

cupcake dantelleri
KARDAN ADAM CUPCAKE TARİFİ;
Yumurtaları toz şeker ile birlikte çırpın.
Yağı, yoğurdu ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kek kapsullerini sağlam durması için ya karamel kapları gibi kaplara yada muffin tepsisine yerleştirin.
Ben kendi başına durabilen kek kapsülü kullandığım için kalıba yada tepsiye gerek kalmadı. 
Kapları fırın tepsisine dizin.
Kapsullerin yarısına kadar kek hamuru doldurun.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece)  fırında pişirin.
Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın, sıkma torbasına doldurup, soğuyan cupcakelerin üzerini krem şanti ile sıvayın.
Üzerine bol bol hindistan cevizi serpin.
Damla çikolata ile gözlerini ve ağzını yapın.
Portakal kabuğundan küçük bir üçgen keserek burnunu hazırlayıp, yerleştirin.

nasıl yapılır
"Afiyet Olsun"

8 yorum:

  1. Cupcakeler harika olmuş bizim buralara kar yağmıyor sadece nette kardan adam görüyoruz. Sizin kardan adamlarda çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok şeker olmuşlar sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Adsız22:40

    Dikkat ettim kek tariflerinizde un miktarı bence hep fazla oluyor diğer malzemeler (yumurta ve sıvı malzemeler dahil) aynı olarak ben 2,5 bardaktan fazla un kullanmıyorum hele ki cupkeklerdeki un miktarı normalden de az olmalı
    Kullanılan unun protein,gluten miktarı da mutlaka etkilidir ama bence farklı unlar deneyerek ve çok daha az kullanarak çok daha yumuşak kekler yapabilirsiniz.Arkadaşça bir öneri inanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öncelikle kusura bakmayın 1 haftadır ağır grip geçiriyorum blogumla ilgilenemediğim için sorunuzu az önce gördüm, bu yüzden cevabım gecikti.
      Haklısınız daha az un kullanılarak kek yapılabilir ama sanırım ben alışkanlıklarımdan vazgeçemiyorum.
      Çıkan sonuç beni üzmediği için aynı miktar un eklemeye devam ediyorum.
      Fakat son dönemde tart kek pişiriyorum, onun içinde ki un miktarı az olduğu halde gayet güzel sonuç ortaya çıkıyor, bizzat deneyip görmüş oldum.
      Öneriniz için teşekkür ederim, bundan sonra ki keklerimde un miktarını biraz daha azaltmaya çalışacağım.

      Sil
  4. Tam kış konseptine uymuş,bayıldım.Özellikle doğum günlerine çok yakışır,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Dilek, evet doğum günlerine de çok yakışacak bir tarif.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...