5 Mart 2015 Perşembe

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

 içli köfte
İçli köfteyi sevmeyen var mıdır acaba?
Çok lezzetli olan gerçek içli köfteye şekil vermek tam bir ustalık ve uzun zaman istiyor.
Bugün tarifini vereceğim tepside içli köfte ise sizi hiç uğraştırmadan çabucak hazırlanıyor.
Elbette gerçek içli köftenin yerini tutmaz ama en azından canınız içli köfte istediğinizde kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Çay misafirlerinize salata niyetine hazırlayabilirsiniz.
Geçenlerde çay misafirlerime hazırladım, menüsünde "tepside içli köfte" olan çay masalarım;

Çay Masası-25

Çay Masası-26

Bu arada unutmadan belirteyim, bu ölçüler büyük dikdörtgen borcama tam geliyor.
Ben dikdörtgen borcamdan biraz daha küçük bir tepside yaptım, bulgur kısmı biraz kalın oldu.
Not; Tarifi Pınar Sedef Ünal'dan aldım.
"Afiyetle Kalın"
 
muhteremle afiyetle

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE;
Malzemeler:
3 su bardağı köftelik ince bulgur,
1 su bardağı irmik,
4 adet haşlanmış iri patates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 tatlı kaşığı tuz,
İç Malzemesi:
500 gr kıyma,
4 adet iri soğan,
1 demet maydanoz,
1 çay bardağı kıyılmış ceviz,
4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arzuya göre karabiber, kırmızı pul biber, kimyon,
1 tatlı kaşığı tuz,
Üzeri için:
25-30 gr tereyağ.

turşu suyu

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ;
Derin bir kapta köftelik ince bulgur ve irmiği yaklaşık 4 su bardağı sıcak su ile ıslatın.
Bulgur ve irmik şişerken bir yandan soğanları küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin veya havanda ezin.
Kıymayı ocakta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine küçük küçük doğradığınız soğanları, sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurmaya devam edin.
Soğanlar pişince salçayı, baharatları ve tuzu ilave edip 1 - 2 dakika daha kavurun.
En son ince ince doğradığınız maydanozu ve cevizleri ilave edip malzemeleri karıştırıp ocağı kapatın.
Şişen bulgurun üzerine patatesi rendeleyin.
Salçayı ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Köfte hamuru macun kıvamında olacaktır.
Macun kıvamındaki hamurun yarısını fırın kabına yayın.
Elinizi ıslatarak hamuru daha kolay düzleyebilirsiniz.
Düzlediğiniz hamurun üzerine hazırladığınız bütün iç malzemeyi eşit şekilde yayın.
Geri kalan hamurla iç malzemesinin üzerini kaplayın.
Tepside ki içli köfteyi bıçakla istediğiniz büyüklükte dilimleyin.




Her dilimin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında, altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika 200 derece de pişirin.


"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. Ooo çok pratik bir tarif içli köfteye göre. Ben de içli köfteyi çok severim ama pek becerebildiğim söylenemez.
    Böyle kolay ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık, güzel fikirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim hem pratik, hemde lezzetli.
      Bende normal içli köfte yapmayı bilmiyorum ama bu tarif bir nebze olsun o tadı veriyor.
      Hiç uğraştırmadan hazırlanıyor mutlaka denemelisin.

      Sil
  2. Kalın olsa da bazen yapıyorum içli köfteyi.. Hatta annem hiç uğraşma tepsi de daha güzel oluyor demişti. Sizin tarifle eminim güzel olmuştur. Afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şeniz Hanım :)
      Annenize katılıyorum tepside de güzel oluyor, vakit yoksa tepside yapmak çok pratik.

      Sil
  3. Yemek ayrı, tabak ayrı güzel.Hangisine baksam bilemedim:)) Harika görünüyor.Ellerinize sağlık. Takibimdesiniz.Bende beklerim inşaallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      En kısa zamanda ziyaret edeceğim.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...