31 Ocak 2015 Cumartesi

KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ

Breakfast Potato Puree
Hafta sonu demek en özenli kahvaltı günü demek.
Bu sebeple bugün kahvaltılar için çok iyi bir fikir olan patates püresi tarifi vereceğim.
Kahvaltıda patates kızartmasından, patates salatasından, fırında patatesten sıkıldıysanız bu tarif tam size göre :)
Bu püreyi kahvaltı için, içine şarküteri ürünleri (salam-sucuk-sosis-pastırma) ekleyerek pişirebilirsiniz.
Yine aynı tarifi içine kavrulmuş kıyma veya ıspanak ekleyerek akşam yemekleri için hazırlayabilirsiniz.
Bakınız; Püreli Ispanak Graten
Et-tavuk-köfte gibi ürünlerin yanına çok yakışacaktır.
Ben bu tarifle son 2 haftadır 2 kere kahvaltı misafiri ağırladım.
Birinde tek kişilik kaplarda servis yaptım, diğerin de aşağıda resimlerini gördüğünüz şekilde bütün olarak hazırladım.

Kahvaltılık patates püresini tek kişilik sunum yerine küçük ve derin kaplarda pişererek hazırlayabilirsiniz.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman hazırlık aşaması daha az vaktinizi alır.
Piştikten sonra yine aynı kapla masaya getirebilir, tabaklara kaşıkla servis yapabilirsiniz.
Not; 
Üstteki resimde görünen püreyi geçen pazar gelen kahvaltı misafirlerim için hazırlamıştım, kahvaltının ayrıntılı resimlerini daha sonra yayınlayacağım.

KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ;
Malzemeler;
1 kilo haşlamalık patates,
7-8 dal maydanoz,
1 su bardağı küp küp doğranmış salam veya sucuk veya sosis,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 büyük çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri.

Potato Puree
KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken kabuklarını soyup püre yapın.
Tuz, yağ, kırmızı pul biber, kuru nane, ince ince doğranmış maydanozu ekleyip, iyice karıştırın.
Patates püresinin içine küp küp doğranmış salam-sucuk veya sosis ekleyip, karıştırın.

Tek kişilik kaplara patates püresinden yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Üzerine kaşar rendesi ekleyin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki (180 derece) fırında üzerinde ki kaşar eriyip, biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.

turkish Breakfast
"Afiyet Olsun"

27 Ocak 2015 Salı

SİLİKON GÜL KALIBINDA POĞAÇA

Rose Pastry Mold
Son yıllarda silikon kalıplar hayatımıza girdi.
Pek çok kişi silikon kalıpları zararlı bulduğu için almıyor.
Ben silikon kalıplara karşı değilim, kaliteli ve güvenilir markalar olduktan sonra alıp kullanıyorum.
Bu kalıplar tariflerinize şekil vermekte çok kolaylık oluyor, kekiniz-hamurunuz kalıptan çok kolay çıkıyor.
Bu kalıplardan biriside gül şeklinde silikon kalıplar, bende bu kalıplardan aldım.
Silikon kalıpla kek yapılır diye düşünerek kek yaptım, çok kolay şekillendi ve kalıptan çıktı.
(O keklerin resimlerini henüz yayınlamadım)
Sonra bir kaç yerde bu kalıplarla poğaça yapıldığını gördüm, çok hoşuma gitti.
Hemen denedim, gül şeklinde daha önce mayalı poğaça tarifi vermiştim, o tarifte hamura siz şekil veriyorsunuz, fakat hamur mayalı olduğu için piştikçe kenarları açılabiliyordu.
Bu kalıpta bu sıkıntı yok, şekil vermek için uğraşmıyorsunuz, pişerken açıldı mı diye endişelenmiyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"

Rose Pastry Mold


GÜL KALIBINDA POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 paket instant maya (10 gramlık)
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı un,
İç malzemesi için;
100 gram beyaz peynir,
4-5 dal maydanoz.  
Ayrıca;
Gül şeklinde silikon kalıp.


GÜL KALIBINDA POĞAÇA TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletin.
Daha sonra küçük bir mandalina büyüklüğünde pezilere ayırıp, yuvarlayın.


Gül şeklinde ki silikon kalıplarınızı yağlayın.
Yağlamayı poğaçanın daha kolay çıkması için değil, daha iyi kızarması için yapıyoruz.

Silikon kalıpların içine çok ince bir tabaka yumurta sarısı sürün.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayıp açın, içine maydanozlu peynir yerleştirin.
Uçlarını elinizle birleştirip yuvarlayın.
Kalıba yerleştirirken ek yeri yukarı, pürüzsüz yüzeyi kalıbın içine gelsin.
Not;
Bu malzeme ile 25-26 adet poğaça çıkıyor.

mayalı hamur 
Hazırladığınız poğaçaları 1 saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki (175 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırında ağır ağır piştiği zaman hem içi, hem kenarları daha güzel kızarıyor.
Piştiği zaman üzerini nemli bir bez ile örtün.
Poğaçalarınız arttığı zaman mutlaka buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Sabaha pamuk gibi yenmeye hazır olacaktır.
İsterseniz derin dondurucuya kaldırabilirsiniz, servisten 2-3 saat önce dondurucudan çıkardığınızda poğaçalarınız yenmeye hazır olacaktır.

Rose Pastry Mold
"Afiyet Olsun"

22 Ocak 2015 Perşembe

KAHVALTI MASASI-45

turkish breakfast
Bu kahvaltı masasını Aralık ayının son Pazar günü hazırlamıştım.
Bir kaç gün önce patatesçi de çok güzel minik taze patatesler görüp fırında köfte veya etle pişiririm diye almıştım, kahvaltıya kısmet oldular.
Yanına salçalı çiçek sosis pişirdim.
Börek olarak kıymalı börek, salata olarak roka salatası hazırladım.
Reçel benim kahvaltı masalarımın olmazsa olmazıdır.
Gül reçelim vardı, bir gün önceden de portakal reçeli pişirdim.

kahvalti
Bu aralar Cocostar Kek kadar sık yaptığım bir tatlı daha var o da tart kek.
Tart keki hazırlayıp üzerini istediğiniz gibi süslüyorsunuz.
İlk yaptıklarımda hep muzla süsleme yaptım, önümüzde ki günlerde kivi ile, baharda çilekle süsleme yapacağım.
Geçen Pazar günü gelen misafirlerime hazırladığım zaman süslemesinde muz değil, yaprak çikolata kullandım.

kahvaltı nasıl hazırlanır
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 





 

banana tart


2-Kaymak


"Afiyetle Kalın"

19 Ocak 2015 Pazartesi

COCOSTAR KEK

kokostar kek
Bazen önünüze bir tarif çıkar, hoşunuza gittiği için yada denemek istediğiniz için yaparsınız.
Yaptığınız tarif damak tadınıza uyuyorsa, size farklı geldiyse, çok hoşunuza gittiyse sık sık yaparsınız.
Bugün tarifini verdiğim "cocostar kek" benim için son günlerde sık sık yaptığım bir tarif oldu :)
-Kahvaltıya misafir mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
-Çaya biri mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
Son günlerde bu tatlıyı yapmak için pek çok bahanem oldu :)
2 kahvaltı, bir çay misafirine bu tatlıdan yaptım.
Gelecek bir kaç misafirime daha pişirmeyi düşünüyorum.
Bu tarifin adı kek olarak geçiyor ama kekinin sütle ıslatılması, üzerinin kreması ve son olarak üst kısmında ki muhteşem çikolatası bu tarifi bence tatlı kategorisine sokuyor.

Bu arada;
Bu tarifi bu kadar sık yapınca bir kaç deneyim yaşadım, onları da paylaşayım.
Üzeri için çikolatam yokken koyu kıvamlı çikolatalı sos ve çokokrem kullandım ama asla çikolatanın yerini tutmadı.
Size tavsiyem mutlaka çikolata ve çokokrem ile yapın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Hatta bu tatlıyı akşamdan yapabilirsiniz, bekledikçe güzelleşiyor.
Not; Tarifi Füsun'nun Mutfağı'ndan  aldım.
"Afiyetle Kalın"

hindistan cevizli tatlı
COCOSTAR KEK;
Kek malzemesi;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı süt veya yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limonun suyu,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Hindistan cevizli kreması için;
3 su bardağı süt,
6 çorba kaşığı irmik,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin,
2 su bardağı hindistan cevizi,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı çokokrem,
1 tablet bitter çikolata (80 gramlık)

cocostar kek nasıl yapılır
COCOSTAR KEK TARİFİ;
Yumurtaları şekerle çırpın.
Sıvı yağ, yoğurt, kakao ilave edip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Karbonatın üzerine limonun suyunu sıkarak kabartın ve karışıma ekleyin.
Kare borcamı yağlayın, kek karşımını tepsiye dökün.
170 derecede ki fırında keki pişirin.
Piştikten sonra üzerine, 1 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırılmış 1 su bardağı sütü her tarafına dökün.
Kremasını yapmak için;
Sütü tencereye dökün, içine irmiği, şekeri ve tereyağını ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra içine hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine yayın.
Not;
Muhallebi yoğun kıvamlı olduğu için, kekin üzerine kaşık kaşık yerleştirin.
Üzerini düzleştirmek için kaşığı sık sık ıslatın.
Çikolatayı ve çokokremi benmari yöntemi ile eritin.
Muhallebinin üzerini erittiğiniz çikolata ile kaplayın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
"Afiyet Olsun"

12 Ocak 2015 Pazartesi

HİNDİ KAPAMA

turkey stew
Benim çocukluğumda hindi eti sadece yılbaşına yakın tarihlerde piyasaya çıkardı.
Üstelik hindi bütün olarak satılırdı, aldığınız zaman o hindiyi 2-3 günde zor bitirirdiniz.
Bu uzun süre böyle devam etti.
Daha sonra şirketler hindiyi keşfetti, yılbaşı dışında da bulunan bir ürün oldu.
Hindi satan şirketler bir de tavuk gibi parçalayarak satmaya başlayınca pek çok eve yeniden hindi eti girmeye başladı.
Hindi etini kalabalık olmayan ailelerde almaya başladı.
Üstelik hindinin istediğiniz yerini (kanat-göğüs-boğaz-but gibi) alabiliyorsuz.
Bugün tarifini verdiğim hindi ise piyasada "hindi kapama" olarak satılıyor.
İsterseniz bu şekilde haşlama gibi pişirebilirsiniz, isterseniz fırında daha çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

turkey
HİNDİ KAPAMA;
Malzemeler;
1 kilo ya da 1 paket hindi kapama,
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 adet küçük boy patates,
3 adet küçük boy havuç,
5 adet küçük boy soğan,
6 adet sivri biber,
2 adet kırmızı biber,
2 adet defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz.

turkey stew
HİNDİ KAPAMA TARİFİ;
Hindi etini önce iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın.
Ufak kemik parçaları varsa çıkarın.
Tencerede tereyağını eritin, hindi etini tereyağında soteleyin.
Her iki tarafı tereyağında sotelenen hindi etinin üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Suyun içine defne yaprağı ekleyip, eti pişirmeye başlayın.
Havuçların dışını kazıyın, isterseniz halka halka yada uzun çubuk halinde doğrayıp, tencereye ilave edin.
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, büyükse iri parçalar halinde doğrayın, küçükse olduğu gibi bütün halinde tencereye ilave edin.
Not;
Ocağınız hararetli değil, kısık olsun. 
Narin oldukları için soğanları, kırmızı ve sivri biberleri patateslerin pişmesine yakın ekleyin.
Etin ve sebzelerin pişmesine yakın tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.

haşlama
"Afiyet Olsun"

9 Ocak 2015 Cuma

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI

ev şeklinde pasta
Bugün eşimle 28.evlilik yıldönümümüz.
Bugünkü gibi soğuk ve karlı bir günde 9 Ocak 1987 tarihinde evlendik.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım, 25. evlilik yıldönümümüz de gümüş yıla özel "Bir yastıkta" pastası hazırladım.
Bu sene model için düşünürken kızımdan ev şeklinde pasta yapma önerisi geldi.
Önce olurdu-olmazdı derken, mantıklı geldi.
Evlilikte sonuçta bir yuva ve ev demekti, bu yüzden evlilik yıldönümü pastamız ev şeklinde oldu.
Ortaya çıkan pastadan memnunum ama mükemmel pastalar yapan pek çok ustaya karşı pasta yapıyorum diyemem.
Benimki tamamen amatör çalışmalar.
Bir de bizde şeker hamuru pek sevilmiyor, o yüzden kırk yılda bir şeker hamuru ile çalışınca kendinizi fazla geliştiremiyorsunuz.

Önce ki yıllarda hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;

Evlilik Yıldönümü Pastaları

 Wedding anniversary cake
NOTLAR;
Ev şeklinde pasta yapmak, elinizde süsleme için malzemeniz varsa çok zevkli bir iş.
Pastanın pandispanyasını dikdörtgen pişirdim, evin gövdesini ve çatısını iki parça olarak kesip, hazırladım.
Gövde için kare bir parça kestim, çatıyı da resimlerde çizdiğimiz şekilde gövdeden biraz daha uzun olarak kestim.
Pasta içini pasta kreması, muz, ceviz içi ve damla çikolatalı hazırladım.
Çatısını ve gövdesini ayrı ayrı olarak beyaz şeker hamuru ile kapladım.
Servis yapacağım tabağa gövdeyi ve çatıyı yerleştirdim.
Kenarları için beyaz şeker hamurundan küçük yuvarlaklar hazırlayıp, dizdim.
Yuvarlakların üzerine minik kırmızı-beyaz kalpler yerleştirdim.
Çatı ve gövdenin birleştiği yeri, kapıyı ve pencereleri dekoratif twister çikolata ile yaptım.
Bir parça beyaz şeker hamurunu yeşil gıda boyası karıştırarak güllerin yapraklarını ve pencerede ki çiçeklerin yaprak ve sarmaşıklarını hazırladım.
Pencere çiçekleri için şeker hamurundan papatyalar kullandım.
Kapı tokmağı için minik kırmızı bir kalp kullandım.
Evin iki tarafında güller dikilmiş etkisi vermek için kapının iki yanına minik güller yerleştirdim.
Çatı kiremitleri için şeker hamurundan yapılmış, orta büyüklükte kırmızı-beyaz kalpler kullandım.
Ballı su ile hafifçe nemlendirdiğim çatıya bir kırmızı bir beyaz kalp yerleştirerek dekoratif bir çatı hazırladım.
Not;
Bu tarz süslemeler yapmak için uzun saplı mutfak cımbızınız varsa çok rahat çalışırsınız.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI; (Ev Şeklinde Pasta)
Malzemeler;
Pandispanya için; (40 x 27 ölçülerinde dikdörtgen Borcam için)
6 Adet Yumurta,
6 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker,
6 Türk Kahvesi Fincanı Un,
2 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt,
1 Türk Kahvesi Fincanı Nişasta,
4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ,
8 Yemek Kaşığı Kaynar Su,
2 Paket Kabartma Tozu,
2 Paket Vanilya.
İç malzemesi;
1 Poşet Pasta Kreması,
1 Poşet Krem Şanti,
2,5 Su Bardağı Soğuk Süt,
3 Adet Muz,
1 Su bardağı ceviz içi,
1 adet mandalina veya portakal (pandispanyaya sıkmak için)
Şeker hamurunu açmak için az miktarda nişasta,
Süslemek için;
500 Gram beyaz şeker hamuru,
Çay kaşığının ucu ile yeşil gıda boyası,
20 adet dekoratif twister çikolata,
Şeker hamurundan güller, papatyalar, orta boy kırmızı-beyaz kalpler.

EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI TARİFİ;
Pandispanyanın Tarifi;
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte mümkünse iki kere eleyip, ekleyin.
Yumurta akları ve sarılarını birleştirerek tahta kaşık ile biraz daha çırpın.
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Benim fırınım doğalgazlı, düşük ısıda 1 saatte pişiriyor ve ben fırının ışığı ile içeriye bakarak sonuna kadar hiç fırının kapağını açmadım.
Elektirikli fırınlarda bu süre bazen yarıya düşebiliyor.
Renginden ve pişme süresinden piştiğini düşününce fırının kapağını açıp kürdan batırarak kontrol ettim.
Pişen pasdispanyayı iyice soğumadan kalıbından çıkarmayın.
Çalışacağınız tezgaha streç film serin, (ben baklava yufkalarının sarıldığı şeffaf naylonu kullandım).
Üzerine biraz nişasta serpin.
Kalıpta ki pandispanyayı streç filmin üzerine ters çevirerek aktarın.
Pandispanyanın kenar kısımlarını keserek düzleştirin.
Evin gövdesi için kare şeklinde kesin, çatısı için ayrıca çatı şeklinde bir parça kesin.
Kestiğiniz gövde ve çatıyı ortasından yatay şekilde keserek iki parçaya ayırın.
Evin gövdesini oluşturacak parçanın alt yarısını servis tabağınıza yerleştirin.
Mandalina veya portakalın suyunu sıkarak keki biraz ıslatın.
Soğuk süt ile pasta kreması ve krem şantiyi çırparak pastanın kremasını hazırlayın.
Pandispanyanın alt yarısına krem şanti sürüp, muz, iri öğütülmüş ceviz içi, damla çikolata serpiştirin.
Evin gövdesinin diğer parçasını üzerine kapatın ve krem şanti ile sıvayın.
Üzerini nişasta ile açtığınız beyaz şeker hamuru ile kaplayın.
Çatıyı oluşturacak parçayıda aynı şekilde hazırlayın, şeker hamuru ile kaplayın.
Evin gödesinin üzerine yerleştirin.
Notlar bölümünde anlattığım şekilde veya kendi zevkinize ve malzemelerinize göre süslemelerini yapın.

 Wedding anniversary cake
 "Afiyetle kalın, yuvanız hep sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun"


7 Ocak 2015 Çarşamba

KARTOPU TATLISI

Bildiğiniz bütün bonbonları, kartopu tariflerini unutun!
Bugün tarifini vereceğim kartopu tatlısının içinde hem her evde bulunan malzemeler var, hemde yediğinizde gerçekten kartopu etkisi veriyor : )
İçinde süt tozu, ya da kahve ağartıcı gibi her yerde bulunmayan malzemeler yok.
Tarifi Asyadan Esintiler blogundan Şule'den aldım.
Ben bonbonları çok severim, bonbon görünümlü tarifleri severek hazırlarım.
Bu tarifi çok severek hazırladım, tadı tam istediğim gibiydi.
Kahve yanı için minik tatlıları ve bu tarz tatlıları seviyorsanız mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"

kartopu tatlısı nasıl yapılır
KARTOPU TATLISI;
Malzemeler; 
1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı (büyük boy ajda bardak) süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.
  
raffaello
KARTOPU TATLISI TARİFİ;
Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içine alıp mikserle yüksek devirde krem şanti iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
İçine hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Not;
Rahat yuvarlayabilmek için elleriniz nemli olmalı.
Ceviz büyüklüğünde yaparsanız 20 adet bonbon çıkıyor.


snowball pops
"Afiyet Olsun"


5 Ocak 2015 Pazartesi

KAHVALTI MASASI-44

breakfast
Bu kahvaltı masasını 2 hafta önce hazırladım.
8 kişilik iki ayrı aileyi beklerken 4 kişilik tek aile geldi.
Misafirlerimin diğer yarısı cenazeleri olduğu için gelemedi :(

breakfast

 kahvaltı
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.







chesee



Türk Kahvesi ve tatlı olarak ; Cocostar Kek

"Afiyetle Kalın"

2 Ocak 2015 Cuma

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN!

tebrik kartı
HAYIRLI KANDİLLER!
Mevlid, Arapça doğum zamanı demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.

Çünkü bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.

İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.

Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.

"Afiyetle Kalın"