17 Kasım 2016 Perşembe

KESTANE ÇORBASI

Chestnut soup
Kış aylarının vazgeçilmez yemişidir kestane, özellikle soğuk kış günlerinin en sevilen sokak yiyecekleri arasındadır.
Kestane ile pek çok tarif yapabilirsiniz yada sadece fırında pişirip, afiyetle yiyebilirsiniz.
Ben geçtiğimiz hafta kestane ile pek çok tarif hazırlayıp, resimlerini çektim.
Önümüzde ki günlerde burada bol bol kestaneli tarif görebilirsiniz 😃
Hatta daha önce verdiğim kestaneli tarifleri de bir araya toplayacağım kestaneli tarifler dosyası hazırlayacağım 😊
"Afiyetle Kalın"

kestaneli çorba
KESTANE ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış kestane,
1 adet orta boy soğan,
1 adet orta boy patates,
3 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz.

Chestnut soup
KESTANE ÇORBASI TARİFİ;
Kestaneleri yıkayın, üzerini bıçakla çizin.
Yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün, kabuklarını soyun.
Tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin.
Üzerine küçük doğradığınız soğanları ekleyip hafif kavurun.
Patatesin kabuğunu soyun, yıkayın, rendeleyin, tencereye ekleyin.
Bir kaç dakika da patatesi kavurun.
Hazırladığınız kestaneleri de tencereye ekleyip, bir kaç dakika karıştırın.
Üzerine 3 su bardağı su koyun.
Kaynadıktan 5 dakika sonra un ve sütü birlikte çırparak tencereye ekleyin.
Tuzunu, istediğiniz baharatları ekleyip 10 dakika daha kısık ocakta kaynatın.
Çubuk blender ile çırpıp pürüzsüz hale getirin.
Sıcak olarak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...