29 Şubat 2016 Pazartesi

BROKOLİ KROKET

brokoli köftesi
Şubat ayını brokoli kroket tarifi ile noktalayalım.
Şubat bitecek ama brokoli tarifleri bitmeyecek :)
Bugünkü brokoli tarifini, tariflerine çok güvendiğim, resimlerine hayran olduğum Neo Mutfak-Esra Hanım'dan aldım.
Kendisi bu tarifi blogunda değil instagram hesabında paylaşmıştı.
Değişik brokoli tarifleri aradığım için hemen denedim, sonuç muhteşem oldu.
Özellikle kızartmadan fırında pişiriliyor olması bizim için artı bir özellik oldu. 
Hiç dağılmadan şeklini muhafaza etmesi de beni ayrıca memnun etti.
Brokoli ile hazırladığım tarifler 👉 BURADA
"Afiyetle Kalın"
Broccoli Croquet
BROKOLİ KROKET;
Malzemeler; (15 Adet)
400 gram brokoli (1 küçük demet)
1 adet büyük boy yumurta,
1 adet orta boy kuru soğan,
2-3 yemek kaşığı galeta unu,
Yarım su bardağı kaşar peynir rendesi,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Yarım çay kaşığı kimyon,
8-9 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber,
Sunum için;
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt.

kroket tarifi
BROKOLİ KROKET TARİFİ;
Brokolinin kalın sap kısımlarını keserek çıkarın.
Çiçek bölümlerini soğuk su ile yıkayın.
Kaynayan tuzlu suyun içine atıp, 30'a kadar bekleyin hemen içinden alıp soğuk su dolu kaba aktarın.
2-3 dakika soğuk su da tuttuktan sonra süzün.
Mutfak robotunda bulgur gibi minik parçalara ayrılıncaya kadar 1-2 dakika parçalayın.
Yaklaşık 2 su bardağı brokoli elde edeceksiniz.
Hazırladığınız brokolinin üzerine, rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıktığınız kuru soğanı, galete ununu, kaşar peynir rendesini, kimyonu, tuzu, kırmızı pul biberi, karabiberi, ince ince doğradığınız maydanozu ekleyip yoğurun.

Brokoli Kroket nasıl yapılır resimli anlatım
Hazırladığınız malzemeyi silindir şeklinde yuvarlayarak kroket haline getirin.
Not;
Bu işlemi yaparken ellerinizi yağlarsanız daha rahat şekil verebilirsiniz.
Bu malzeme ile 15 adet kroket çıkıyor.
Hazırladığınız kroketleri yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizin.
200 derece de ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
Ilık veya sıcak olarak, yanında sarımsaklı yoğurt veya domates sos ile servis yapın.

Broccoli Croquet
 "Afiyet Olsun"


23 Şubat 2016 Salı

PORTAKAL PELTELİ KURABİYE

portakallı kurabiye
Kış sebzelerine biraz ara verelim mi?
Elimde 3 brokoli tarifi ve brokoli yemekleri dosyası var ama sürekli brokoli tarifi vererek sizi sıkmak istemiyorum.
Bugün  kıyır kıyır yapısı ve mis gibi portakal kokusu ile bir kurabiye tarifi vereyim, konuyu tatlıya bağlayalım :)
Brokoli tariflerini de zamanı geçmeden ara ara yayınlarım :)
Portakallı kurabiyeden bahsedecek olursam;
Gerçekten kıyır kıyır bir yapısı var, portakal hem içinde hem peltesinde yer alıyor.
Bu tarifi daha önce limonlu ve çikolatalı hazırlamıştım.
Unutmadan hatırlatayım;
Bu kurabiyenin ortasında ev yapımı portakallı pelte var.
Kurabiyeyi yaptığınız gün kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz oluyor ama bir gün bekleyince pelte kurabiyenin ortasında çökmeye sebep oluyor.
Kurabiyeyi 1 gün önce pişirip, pelteyi servis yapacağınız gün hazırlayıp kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.
Daha önce limonlu yaptığım zaman da aynı sorun olmuştu, çikolatalı olan kurabiyede bu sorun oluşmuyor.
"Afiyetle Kalın" 

portakallı kurabiye
PORTAKAL PELTELİ KURABİYE;
Malzemeler; (ceviz büyüklüğünde yuvarlarsanız 31 adet çıkıyor)
100 gram tereyağ veya margarin,
2 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ,
2 Türk kahvesi fincanı buğday nişastası,
2 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri,
1 çay kaşığı karbonat,
1 adet portakalın rendelenmiş kabukları,
3 veya 3,5 su bardağı un.
Portakal Peltesi İçin;
2 çay bardağı portakal suyu,
1 çay bardağı su,
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı  nişasta.

türk kahvesi
PORTAKAL PELTELİ KURABİYE TARİFİ;
Oda ısısında ki tereyağ veya margarini yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvıyağı, nişastayı, pudra şekerini, karbonatı, limon kabuklarını ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek hamura yedirin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kurabiyelerin ortasına baş parmağınızla bastırarak pelteyi yerleştireceğiniz boşluğu oluşturun.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 25 dakika pişirin.
Not;
Kurabiyeniz piştiğinde beyaz, fırından çıktığında yumuşak olacaktır, hiç ellemeden fırın tepsisinde soğutun.
Portakal peltesini hazırlamak için;
Portakal suyunu, suyu, rendelenmiş portakal kabuklarını, şekeri ve nişastayı iyice karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pelteniz piştiği zaman karıştıra karıştıra soğutun.
Akıcılığını kaybetmeden kurabiyelerin üzerine birer kaşık yerleştirin.
Daha sonra servis tabağına alın.  

turkish coffee
"Afiyet Olsun"

17 Şubat 2016 Çarşamba

PIRASA MANTOLU FIRIN MAKARNA

servis önerisi
Muhterem'le Afiyetle gururla sunar :)
Bu tarif nacizane kendi tarifim.
Pırasayı kavurarak makarnaya sos olarak ekleriz yada içine ekleyerek beşamelli olarak fırında pişiririz ama bu şekilde dışını kaplayarak yapıldığını hiç görmedim.
Bu yüzden tarifin ismini oluştururken "pırasalı fırın makarna" yerine son yılların moda tabiri ile "pırasa mantolu fırın makarna" olmasına karar verdim.
Bu tarifte pırasa şerit şerit kalıba yerleştirilip içine beşamel sosla karıştırılmış fırın makarna dizilerek hazırlanıyor.
Fırın makarnayı düzgün bir şekilde şerit şerit yerleştirirseniz kestiğiniz zaman daha şık bir görüntüsü olur.
Bir de fırın makarnayı dağılmadan kesmenin en önemli kuralı olan en az 1 saatlik dinlendirme kısmını unutmamak lazım.
Dinlenmeden pişer pişmez kesilen fırın makarna sıcak beşamelin ve peynirin etkisi ile mutlaka dağılır.
Ben içine beyaz peynir ekledim, isterseniz kavrulmuş kıyma ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

sunum
Fırın makarna tarifleri arşivimin sayısına bakınca, fırın makarnayı çok sevdiğimiz belli oluyor değil mi : )
Açıkçası aşağıda ki listeyi hazırlarken "bende bu kadar çok fırın makarna tarifi varmıymış" diye çok şaşırdım.
Anlaşılan bende her sebzeyi fırın makarna olarak uygulama kapasitesi var :)
Daha önce yayınladığım fırın makarna tariflerim;

 

leek pasta oven
PIRASA MANTOLU FIRIN MAKARNA;
Malzemeler;
4 adet kalın pırasa,
Yarım paket fırın makarna,
1 su bardağı ufalanmış sert beyaz peynir,
Beşamel sos için; 
1,5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Kalıbı yağlamak için;
1 yemek kaşığı tereyağı,
Ayrıca;
Baton fırın kalıbı.

pırasa
PIRASA MANTOLU FIRIN MAKARNA TARİFİ;
Fırın makarnayı tuzlu su da haşlayın, süzün.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice karıştırın.
Hazırladığınız beşamel sosun içine haşladığınız fırın makarnayı ve beyaz peyniri veya kavrulmuş kıymayı ilave edin, iyice karıştırın.

leek
Pırasanın yeşil kısmını kullanmayacağız, sadece üst kısmında ki beyaz kısmı kullanacağız.
Pırasanın tepesinde ki kök kısmını kesin, şerit şeklinde olması için sadece bir tarafından  yukarıdan aşağıya kesin.Kestiğiniz pırasaları kaynayan tuzlu suyun içinde sertliği gidinceye kadar pişirin.
Pişince yumuşayarak yaprak yaprak ayrılacaktır.
Pişince süzgece dökün, üzerinden soğuk su geçirin.

nasıl yapılır?
Baton kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın.
Şerit halinde ki pırasaları kalıbın içine dizmeye başlayın.

leek
Pırasa şeritlerini yerleştirirken bir kısmının dışarı sarkmasına dikkat edin.
Kalıbın her tarafını pırasa şeritleri ile kaplayın.

Hazırladığınız beşamel soslu, peynirli makarnayı kalıbın içine düz bir şekilde şerit şerit dizin.
Eğer bu şekilde dizerseniz kesince görüntüsü çok güzel olur.

Makarnaların üzerine kenara sarkan pırasaları kapatın.

leek pasta

Hazırladığınız makarnayı  önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında pırasalar kızarıncaya kadar pişirin.
Çok önemli not;
Pişen makarnayı dağılmadan servis yapabilmeniz için kalıbının içinde en az 1 saat dinledirin.

leek pasta oven
Dinlenen makarnayı baton kalıba uygun bir servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
Üzerini isteğinize bağlı olarak domates, maydanoz veya her hangi bir yeşillikle süsleyebilirisiniz.

servis önerisi
Makarnanızı keskin bir bıçakla dilimleyerek servis yapın.
Dinlendiği için sorun çıkmadan, dağılmadan dilimlenecektir.
"Afiyet Olsun"

16 Şubat 2016 Salı

BROKOLİ EZMESİ

Brokoli Ezme
Cumartesi günü uzun zamandır hazırlamak istediğim "brokoli ile yapılan tarifler" dosyası hazırladım.
Kivi marmelatının tarifini yeni yayınladığım için dosyayı yayınlamayı hafta başına bıraktım.
Pazar günü sokağımızın sonunda kurulan pazara gittim, bir baktım çok güzel brokoli gelmiş hemde çok hesaplı :)
Hemen 1 kilo brokoli aldım.
Niyetim hafta içinde azar azar yoğurtlu olarak salatasını hazırlamaktı.
Fakat pazartesi günü havanın günlük güneşlik olması insanda "bu havada ne güzel yemek resmi çekilir" hissi verdiği için kendimi bir anda brokoli ile hazırlanan tarifleri yaparken buldum :)
Günün sonunda 4 tane brokolili, 2 tanesi farklı 6 tarif ortaya çıkmıştı. 
Bu kadar çok yemeği ne yaptın? diye soracak olursanız, hepsinden az az yaptığım için sorun olmadı.
Birisi buzlukta beklemesi gereken eritme çikolatalı bir tarif olduğu için, 2 tanesi de buzluğa girdi.
Tariflerin pişirilmesi, sunumu, resim çekimi derken bütün günümü aldı.
Ama ben bloguma ve dosyaya yeni tarifleri oluşturmanın mutluluğu ile vaktin nasıl geçtiğini anlamadım bile :)
"Afiyetle Kalın"

brokoli ezmesi nasıl yapılır?
Brokoli ezmesinden bahsedecek olursam;
Bence brokolinin dal dal haşlanıp, üzerine yoğurt dökülerek hazırlanan yoğurtlu salatasından çok daha lezzetli bir tarif.
Yoğurtla bile pek lezzetli olmayan sapları ezildiği ve brokolinin çiçek kısmıyla karıştığı için daha lezzetli oluyor.
Haşladığınız brokoliyi isterseniz mutfak robotunda çekin, isterseniz çatalla ezin.
Ben sunum için küçük kaseler kullandım fakat daha büyük bir servis tabağında sunabilir ve üzerine soğuk zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Bu şekilde hazırladıktan sonra patates pastası salatalarında yeşil kısım için kullanabilirsiniz.

broccoli salad
BROKOLİ EZMESİ;
Malzemeler;
300 gram (1 küçük boy) brokoli,
2 su bardağı süzme yoğurt,
3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı labne peyniri veya mayonez,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber.

broccoli butter
BROKOLİ EZMESİ TARİFİ;
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Eğer temiz olmadığını düşünüyorsanız bir kase su ve sirke karışımının içinde 15-20 dakika bekletip, yıkayıp süzün.
Kaynar tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra süzün, hemen soğuk suyun içine dökün, tekrar iyice süzün.
İsterseniz çatalla, isterseniz mutfak robotu ile parçalayın.
İçine havanda dövdüğünüz sarımsakları, yoğurdu, labne peynirini veya mayonezi, tuzunu ve 3-4 kaşık zeytinyağını ilave edin.
İyice karıştırın, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Üzerine ayrıca zeytinyağı dökebilirsiniz.
Kırmızı pul biber serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"


13 Şubat 2016 Cumartesi

KİVİ MARMELATI

kivi marmelatı
Kivili tarifler serimiz devam ediyor :)
Bu ay "kivili milkshake" ile kivili tariflere başladım.
Bugün kivi ile yapılacak en iyi işlerden birisi olan marmelat tarifi vereceğim.
Son olarak önümüzde ki günlerde de "kivili tart kek" ve "kivi ile yapılan tarifler dosyası" hazırlayarak kivi sezonunu kapatmayı planlıyorum.
Diyeceksiniz ki bu kadar çok kivi nerden çıktı :)
Daha önce bahsetmiştim, eşimin yeğenleri Kastamonu-Abana'da kivi yetiştiriciliği yapıyorlar.
Sağolsunlar her sonbaharda bize de bol bol kivi gönderiyorlar.
Bu kivilerin geldiği bahçeyi görmek isterseniz, bakınız; Abana'da Kivi Bahçesi 
Bende bu kivileri farklı tariflerle değerlendiriyorum.
Ama mutlaka bu kivilerin birazı ile ya reçel yada marmelat hazırlıyorum.
Geçen yıl reçel yapmıştım, bu yıl marmelat yaptım.
Bu arada merak ettiğinizi biliyorum, hemen söyleyeyim marmelatın rengi ne yazık ki orjinal rengi değil, çok az gıda boyası var :(
Kivinin ham hali ile reçel veya marmelat yaparsanız rengi güzel oluyor ama olgunlaşmış, yumuşamaya başlamış kivilerden marmelat yaparsanız asla güzel bir renk ortaya çıkmıyor.
Benim kiviler elimde ki son kivi grubuydu ve iyice olgunlaşmışlardı, rengi güzel olmayınca çok az gıda boyası kullandım.
"Afiyetle Kalın"

kiwifruit
KİVİ MARMELATI;
Malzemeler;
10 adet büyük boy kivi, küçük boysa 12-13 adet kivi,
6 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı su,
1 paket vanilya,
4-5 damla limonun suyu,
İsteğe bağlı;
Çay kaşığının ucu ile yeşil gıda boyası.

kiwi fruit jam
KİVİ MARMELATI TARİFİ;
Kivilerin kabuğunu soyun ve blenderinizi zorlamaması için küçük küçük doğrayın.
Üzerine toz şekeri, 1 su bardağı suyu ve vanilyayı ilave edin.
Orta hararetteki ocakta arada karıştırarak kıvamı gelinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Marmelatı indirmeye yakın içine limon suyu sıkın ve bir-iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Çubuk blender veya mutfak robotu ile marmelat pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Hazırladığınız marmelatı temiz ve kuru kavanozlara yerleştirip, sıcakken kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin.
Bu şekilde kavanozun ağzı vakumlanacak siz kullanmak isteyene kadar sağlam bir şekilde kalacaktır.
Kavanoz soğuyuncaya kadar kavanozu baş aşağı tutun.
Soğuduktan sonra serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. 

kiwi fruit jam
"Afiyet Olsun"

11 Şubat 2016 Perşembe

KIYMALI, BULGURLU BROKOLİ YEMEĞİ

broccoli dish
Brokoli ile yemek yaparken, genellikle yoğurtlu salata olarak kullanmayı daha çok tercih ediyorum ama son dönemde sıcak olarak tüketilebilecek şekilde hazırlanan tariflere öncelik vermeye başladım.
Mesela beşamel sos ile fırında pişirdim, bugünkü tarifte göreceğiniz gibi kıyma ve bulgur ile pişirdim, çorbasını ve fırın makarnasını zaten yapıyordum.
Sözün kısası brokoli sıcak olarak da yenilebilecek bir sebze fakat bu herkesin damak tadına göre değişebilir.

Kıyma ve bulgur ile pişirdiğim zaman tadından hiç şüphem yoktu, tam beklediğim gibi nefis oldu.
"Afiyetle Kalın"

broccoli dish
KIYMALI, BULGURLU BROKOLİ YEMEĞİ;
Malzemeler;
Yarım kilo brokoli,
150 gram kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 adet küçük boy havuç,
1 yemek kaşığı salça,
1 çay bardağı pilavlık bulgur,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.

broccoli dish
KIYMALI, BULGURLU BROKOLİ YEMEĞİ TARİFİ;
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Eğer temiz olmadığını düşünüyorsanız bir kase su ve sirke karışımının içinde 15-20 dakika bekletip, yıkayıp süzün.
Tencereye tahminen yarım çay bardağı zeytinyağı dökün.
Soğanı küçük küçük doğrayıp pişirmeye başlayın.
Soğan biraz pişince kıymayı ekleyin, kıymayla birlikte kavurun.
Kavrulan kıymanın içine salçayı ilave edin, bir kaç dakika kavurun.
Brokolileri tencereye ekleyin.
Havucun dışını kazıyın, dilimleyin, tencereye ekleyin.
Bulguru, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzunu ve 1 buçuk su bardağı suyu ilave edin.
Kısık ocakta ağır ağır pişirin.
Not;
Brokoli çok hassas olduğu için pişmeye başlayınca çok fazla karıştırmayın.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


9 Şubat 2016 Salı

PIRASALI, PATATESLİ BÖREK

pırasalı börek
Kış bitmeden kışlık sebze meyve tariflerimi bitirmem lazım :)
Pazarda yazlık sebzeleri görünce çok üzülüyorum, çok şükür öyle güzel bir ülkede yaşıyoruz ki her mevsimin kendine ait çeşit çeşit sebze ve meyvesi var.
Her mevsim farklı sebze-meyve yemek varken 12 ay boyunca patlıcan, biber, domates yemesek de olur.
Ne yazık ki bazı evlerde yemek seçenler olduğu için evin hanımı her sebzeyi eve alamıyor.
Çok şükür bizim evde sebze seçilmez, be sebeple yazlık ürünlere kış aylarında ara verebiliyorum.
Kışlık sebzeler içinde en az rağbet göreni sanırım kereviz ve pırasadır.
Bizde ise pırasa çok sevilir, ben zeytinyağlısını, eşim yumurtalısını çok sever.
Börek ve gözlemelere de çok yakışır.
Bugünkü tarifimiz de böreğin iç malzemesi olarak pırasa kullandım ama içine tadını biraz daha lezzetlendirmesi ve böreğe hacim vermesi için haşlanmış patateste ekledim.
"Afiyetle Kalın"

pırasalı
PIRASALI, PATATESLİ BÖREK;
Malzemeler;
3 adet yufka,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı su,
İç Malzemesi;
Yarım kilo pırasa,
3 adet orta boy haşlanmış patates,
2 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz, zeytinyağ, 
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ. 

pırasalı börek nasıl yapılır?
PIRASALI, PATATESLİ BÖREK TARİFİ;
Pırasayı yıkayıp, ince ince doğrayın.
Tencereye biraz zeytinyağı dökün, pırasayı ilave edin kavurmaya başlayın.
Haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezin.
Tencerede kavrulan pırasalara ekleyin.
Tuz, kırmızı pul biber ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek bir kaç dakika daha kavurun ve ocağı kapatın.
Yufkayı tezgaha serin, su ve sıvı yağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.
Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatın.
Tekrar yağlı su sürün.
Yufkanın uzun kenarlarından iki parmak içeriye katlayın.
Kenar kısmına boydan boya iç malzemesi yerleştirin ve rulo sarın.
1 parmak uzunluğunda kesin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine yumurta-yoğurt-yağ karışımından sürün.
Daha çıtır olmasını isterseniz üzerine sadece çok az sulandırılmış yağ sürebilirsiniz.
Orta hararette ki fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"


5 Şubat 2016 Cuma

ÇAY DAVETİ-29

çay daveti tarifleri
Bugün dumanı üstünde bir çay daveti menüsü resimleri yayınlamak istiyorum.
Her zaman anında paylaşım yapmak mümkün olmuyor.
Dün çaya misafirlerim vardı.
Kalabalık olduğumuz için masa kurmadım, hazırladıklarımı servis tabağında servis yaptım.
Resmi çekerken ürünler çok sıkışık durmasın diye geniş servis tabağı kullandım.
Menüden bahsedecek olursam, kışın böreklerimi genellikle ıspanaklı hazırlarım, dün de ıspanaklı börek hazırladım.
Poğaça olarak uzun zamandır yapmadığım 3-2-1 poğaça hazırladım.
2 çeşit salata hazırladım, birisi tavuklu şehriye salatası, diğeri de patates yatağında havuç tarator.
Kurabiye yerine irmikli bonbon hazırladım.
Tatlı olarak çok pratik bir tatlı olan irmikli, pileli baklava hazırladım.
Tabakta servis yaptığım için yiyeceklerin tatları birbirine karışmasın diye pasta kapsülleri kullandım.

çay saati tarifleri
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;







"Afiyetle Kalın"

2 Şubat 2016 Salı

KİVİLİ MİLKSHAKE

kivi
Yayınlanlanmayı bekleyen çok tarifim var ama ne yazık ki onları yayına hazırlayacak, tarifleri yazacak vaktim yok.
Son günlerde bilgisayarın başına geçmeye bile vakit bulamıyorum.
İnşallah önümüzde ki günlerde daha düzenli yazmaya başlayabilirim.
Yavaş yavaş bahar geliyor, yayınlanmayı bekleyen tariflerimin arasında kış sebzeleri ve meyveleri ile hazırlanan tarifler var.
Ben her sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi ve tarifinin verilmesinden yanayım.
Bu yüzden bu aralar bol bol kışlık sebze-meyve ile hazırlanan tarifler yayınlarsam şaşırmayın :)
Kivi de kış meyvelerinin arasında yer alıyor.
Kivi ülkemizde son yıllarda popüler olmuş bir meyve, kolaylıkla pazarda, manavda, markette bulabilirsiniz.
Geçtiğimiz günlerde kivi ile 3 tarif hazırladım, birisi bu milkshake, birisi tart kek, birisi de kivi marmelatı.
İnşallah hepsinin tarifini vereceğim, hatta kivi ile hazırlayabileceğiniz tarifler dosyası hazırlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

KİVİLİ MİLKSHAKE;
Malzemeler; (1 Kişilik)
1 su bardağı soğuk süt,
1 adet Kivi
1 top vanilyalı dondurma,
1 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 adet buz.
Sunum için;
Buz küpleri.

milkshake tarifi
KİVİLİ MİLKSHAKE TARİFİ;
Kiviyi yıkayıp, kabuklarını soyun, dilimleyerek blenderin içine doldurun.
Diğer bütün malzemeleri (buz küpleri dahil) blendere ilave edin.
Malzemeyi blenderde akıcı hale getirin.
Hazırladığınız karışımı soğutulmuş büyük boy bardağa boşaltın.
Üzerini buz küpleri ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Not;
İçeceğinizi hazırladıktan sonra bekletmeden tüketin, bekledikçe tadı değişebiliyor.

"Afiyet Olsun"