14 Şubat 2017 Salı

ÇİKOLATA KAPLI KESTANELİ BONBON

Muhteremle afiyetle
Kestane kış akşamlarının en güzel yemişlerinden birisidir.
Kestaneyi haşlayabilir veya fırında kebap yapabilirsiniz.
Veya bir kaç malzeme ekleyerek nefis bonbonlar hazırlayabilirsiniz.
Daha önce 👉 BURADA kestaneli bonbon tarifi vermiştim.
Bugünkü kestaneli bonbonumuz ile biraz daha süslü ve lezzetli 😊
Bonbonları hazırladıktan sonra bisküvilerin üzerine diziyorsunuz ve üzerine eritilmiş çikolata döküyorsunuz.
Erimiş çikolatanın etkisi ile bisküvi ve bonbon birbirine yapışıyor.
Tek lokmalık nefis bir tatlınız oluyor.
Bu çikolatalı bonbonlar kahvenin yanına da çok yakışıyor😏
"Afiyetle Kalın"

kestaneli bonbon

Çikolata kaplı kestaneli bonbon
ÇİKOLATA KAPLI KESTANELİ BONBON;
Malzemeler;
Bonbon için;
1 su bardağı haşlanmış püre yapılmış kestane,
1 paket pötibör bisküvi,
2 yemek kaşığı labne peyniri,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi,
1 çay kaşığı tarçın,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
Ayrıca;
2 paket kakaolu kremalı bisküvi,
2 paket (80 gramlık) çikolata,
3 yemek kaşığı sıvı yağ.

Çikolata kaplı kestaneli bonbon tarifi
ÇİKOLATA KAPLI KESTANELİ BONBON TARİFİ;
Malzemelerin iyice karışması için mutfak robotu kullanabilirsiniz.
Kestanelerin kabuğunu çizin, suda haşlayın, kabuklarını soyup çatalla iyice ezin.
Püre halinde ki kestanelerin içine bisküvileri iyice ufalayarak ekleyin.
Tarçın, ceviz içi, labne peyniri, pudra şekerini, portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Bütün malzemeyi robot kullanmayacaksanız elinizle yoğurun, hamur haline getirin.
Elinizi hafifçe ıslatarak hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlayarak top haline getirin.
Kakaolu kremalı bisküvileri ikiye ayırın.
Kremalı kısmı yukarıya gelecek şekilde bisküvileri servis tabağına dizin.
Üzerine hazırladığınız kestaneli bonbonları yerleştirin.
Çikolatayı parçalara ayırın, benmari usulü eritin.
Benmari usulü:
Su dolu derin bir kabı ocakta kaynatmaya başlayın.
Ocakta ki kabın içine başka bir kap daha yerleştirin, o kabın içine çikolataları kırarak ekleyin.
Altta ki kap kaynadıkça üstte ki kaptaki çikolata eriyecektir.
Daha kolay çalışabilmek ve çikolatanın akıcılığını arttırmak için içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
İyice eriyip akışkan haline gelen çikolatayı bonbonların üzerine birer kaşık dökün.
Çikolatanın daha çabuk donması için yarım saat buzdolabında dinlendirin.

nefis bonbon tarifi
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Super bir tarif olmuş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özgencim,
      Tadına bakan herkesten çok güzel ve olumlu geri dönüşler aldım :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...