19 Nisan 2017 Çarşamba

SULTANİ BEZELYE KAVURMASI

Muhteremle afiyetle
Bahar demek pek çok kişi için, çilek ve erik demek ama benim için sadece sultani bezelye demek 😁
Kendisi özlemle beklediğim tek sebzedir😍
Sultani bezelye, yaprak bezelye veya kabuklu bezelye olarak da bilinir.
3 haftadır tezgahlarda ama ne yazık ki 1-2 hafta içinde tamamen tezgahlardan kalkacak.
İlk hafta aldığınız sultani bezelye ile son hafta aldığınız sultani bezelye arasında çok fark var.
Ne yazık ki sonra ki haftalara doğru bezelyenin kabukları iyice kartlaşıyor ve tat vermiyor.
İlk haftalarda aldıklarınız ise hem çok narin, hemde daha körpe oluyor.
Bu tarifte size körpe sultani bezelye gerekiyor.
Sultani bezelyeleri temizliyorsunuz, diriliği gitsin diye hafif haşlıyorsunuz.
Zeytinyağında sarımsak, soğan ve kırmızı biber ile kavuruyorsunuz.
Domates sulandırdığı için bu tarifte kullanılmıyor.
Hem hafif, hemde (bana göre) çok lezzetli bir tarif😃
Bu tarif, bu sezonun ilk sultani bezelye tarifi, yayınlanmayı bekleyen bir tarifim daha var.
Bugünde malzemelerini temin ederek 2 tarif daha hazırlamayı düşünüyorum.
Sizi bugünlerde yaprak bezelyeli tariflerle bunaltırsam kusuruma bakmayın😊
"Afiyetle Kalın"



sultani bezelye
Daha önce yayınladığım Sultani Bezelye tariflerim 👉BURADA

snow peas
SULTANİ BEZELYE KAVURMASI;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe Sultani bezelye,
1 adet küçük boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
4-5 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
Tuz.

sultani bezelye nasıl pişirilir?
SULTANİ BEZELYE KAVURMASI TARİFİ;
Sultani bezelyenin baş kısımlarını kenarlarında ki kılçıklarını da alarak koparın.
Kaynayan tuzlu suda diriliği gidecek kadar hafif haşlayın.
Diriliği giden bezelyeyi süzün, rengini koruması için hemen soğuk suya bırakın, tekrar iyice süzün.
Soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi zeytinyağında 5 dakika kavurun.
İyice süzülen bezelyeleri içine ilave edin.
Hiç su eklemeden arada bir karıştırak 15 dakika kadar kavurun.
Not;
Çok karıştırmak bezelyeleri zedeleyebilir.
Pişmesine yakın tuzunu ekleyin.
İsterseniz soğuk, isterseniz ılık olarak servis yapın.
Soğuk servis yaptığınız zaman üzerine ayrıca zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

snow peas recipe
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...