1 Mayıs 2017 Pazartesi

STARBUCKS KURABİYE

Muhterem'le Afiyetle
Starbucks kurabiye tarifini vermeyen bir ben kalmıştım, bende vereyim blogum bu tarifden eksik kalmasın dedim 😄
Son aylarda pek çok yerde tarifini gördüğüm bu kurabiyeyi bende yapmaya karar verdim.
Tarifin adı bazı yerlerde "Starbucks kurabiye" bazı yerlerde ise "Starbucks Ödüllü Kurabiye" olarak geçiyordu.
Tarifin çıkış noktası "Cafe Lontano" isimli blogun sahibi olan Elif Hanım, Starbuck'ın düzenlediği "Kahvenin yanında tatlı tuzlu tarifler" yarışmasına bu tarifi ile katılmış ve jürinin yayınlanmaya değer gördüğü, ödül alan tariflerden birisi olmuş.
Kendisi de tarifi blogunda 2012 yılında yayınlamış.
Tarifin yıldızını son dönemde bu kadar çok parlatan ise Instagram oldu.
Sizi tebrik ediyorum Elif Hanım, kesinlikle çok lezzetli ve başarılı bir tarif olmuş 👏👏👏 

Starbucks cookie
Tariften bahsedecek olursam;
Kurabiye seviyorsanız bu tariften kendinizi mahrum etmeyin derim.
Çok lezzetli bir kurabiye, içinde ki ceviz ve damla çikolata ile damak çatlatan bir lezzet ortaya çıkmış.
Benim vazgeçilmez kurabiyelerimin arasına girdi bile😁
Üstelik yapılışı da çok pratik.
Fazla el işçiliği yok, hamuru isterseniz buzlukta bırakıp lazım olduğu gün çıkarabilir, dilimleyip pişirebilirsiniz.
Kurabiyenin içinde ki ceviz parçalarını dağılmadan bir hamlede kesebilmek için dilimlerken mutlaka keskin bir bıçak kullanın.
Buzlukta beklemesi de kesim işini kolaylaştırıyor.
Tarifi yaparken faydalı olması açısından Elif Hanımın verdiği püf noktalarını aynen tarife ekledim.
"Afiyetle Kalın" 

Starbucks ödüllü kurabiye STARBUCKS KURABİYE;
Malzemeler;
150 gram tereyağı,
2 adet yumurta sarısı,
100 gram pudra şekeri, (1 su bardağı kadar)
2 çorba kaşığı su,
1 tatlı kaşığı vanilya,
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu,
1,5 tatlı kaşığı tarçın,
Yarım su bardağı damla çikolata,
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi,
300 gram un, (2,5-3 su bardağı)
Hamuru rulo yapmak için;
Strech Film,
Tepside pişirmek için;
Yağlı kağıt.

Starbucks Kurabiye tarifi
STARBUCKS KURABİYE TARİFİ;
1- Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ile yumurta sarılarını ve pudra şekerini birlikte çırpın.
İçine vanilya, kabartma tozu, tarçın ve suyu ekleyip karıştırın.
Azar azar unu ilave ederek kıvamlı bir hamur haline getirin.
En son damla çikolata ve cevizi ekleyerek hamura karıştın.
Not;
Damla çikolatayı hamurla yoğurursanız, çikolata eriyor ve hamurun renginin daha koyu olmasına sebep oluyormuş!
2- Tezgahın üzerine strech film serin.
Hazırladığınız hamuru üzerine yerleştirip, uzunlamasına olarak yuvarlarak rulo yapın.
Not;
Ben buzluğum müsait olduğu için tek parça olarak hazırladım, isterseniz iki ayrı rulo olarak hazırlayabilirsiniz.
Strech filme sararak ruloyu bir kaç kere tezgahta yuvarlayın.
Şeklinin bozulmaması için bir tepsiye yerleştirerek 30 dakika buzlukta bekletin.
3- Buzluktan çıkarın, strech filmi çıkarın.
4- Keskin bir bıçakla 1 parmak genişliğinde dilimler halinde kesin.
5- Kestiğiniz dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısınmış 160 derece fırında fanlı ayarda 12 dakika pişirin.
Fırından çıktığında yumuşak oluyor, kıvamını bulması için tepsinin içinde dinlenip soğumasını bekleyin.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...