15 Haziran 2017 Perşembe

RAMAZAN ŞERBETİ

Muhterem'le Afiyetle
Ramazan ayı geldi geliyor derken, neredeyse bitmek üzere😔
Ramazan'a özel etkinlikler, iftarlar, mukabeleler, teravihler derken zaman su gibi akıp geçti.
Ramazan demek oruç demek, iftar demek.
Her zamankinden daha özenli masalar demek.
Mönüyü oluştururken bütün gün aç ve susuz kalan bünyelere ihtiyacı olanları vermek lazım.
Son yıllarda Ramazan yaz aylarına geldiği için vücüdumuzun en önemli ihtiyacı su ve içecek oluyor. 
Bütün gün susuz kalan bünyeyi hazır içeceklerle, asitli içeceklerle yormak istemediğimiz için imdadımıza Türk mutfağının en güzel içeceklerinden olan şerbet çeşitleri aklımıza geliyor.
Son yıllarda iftarlarımda ev yapımı Limonata, Reyhan Şerbeti, Erik Kompostosu, Vişne Kompostosu gibi içeceklere yer veriyorum.
Bu yıl bir değişiklik yapıp içecek olarak Ramazan şerbeti yapmaya başladım.
Bu şerbet için erik, vişne gibi meyveler, karanfil, tarçın, zencefil gibi baharatlar gerekiyor.
Bugünlerde kırmızı erikler tezgahlarda görünmeye başladığı için kolaylıkla buldum.
Vişne henüz çıkmadığı için yazdan buzluğa kaldırdığım vişneleri kullandım.
Buz gibi soğuk, meyve ve baharat aromalı nefis bir içecek oldu.
"Afiyetle Kalın"


iftar için soğuk içecek
Ramazan şerbetinin menüsünde yer aldığı iftar masası 👉BURADA 

Vişne ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

RAMAZAN ŞERBETİ;
Malzemeler;
6-7 adet büyük boy kırmızı erik,
1 su bardağı vişne, (ben dondurulmuş kullandım)
1 su bardağı toz şeker,
1 adet çubuk tarçın,
2 adet karanfil,
Fındık büyüklüğünde kuru zencefil veya yarım çay kaşığı toz zencefil,
4 litre su.

Ramazan Şerbeti tarifi
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ;
Erikleri yıkayın, üzerine bıçakla bir çizik atın.
Eğer bu şerbeti vişne mevsiminde yaparsanız, taze vişne kullanırsanız vişnelerin saplarını koparın ve yıkayın.
Derin bir tencereye 4 litre su koyun.
İçine erikleri, vişneleri, tarçını, karanfili, zencefili ve toz şekeri ilave edin.
Tencereyi ocağın üzerine koyup, kaynatmaya başlayın.
Kaynadıktan sonra, yarım saat daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Sıcaklığı oda ısısına geldikten sonra buzdolabında iyice soğutun.
Süzgeçten geçirerek sürahiye aktarın.
Mutlaka soğuk olarak servis yapın.

Ramazan Şerbeti tarifi
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...