5 Nisan 2018 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ-10

Muhterem'le Afiyetle
Yine bir akşam yemeği masası ile karşınızdayım.
Bu masayı geçtiğimiz hafta hazırladım.
Toplamda 16 kişiydik, bu masa dışında diğer odaya da masa kurdum.
Menüyü oluştururken kış sebzelerine veda, bahar ve yaz sebzelerine merhaba dedim.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek yaptım.
Böreği son elveda ıspanaklı yaptım.
Yoğurtlu salata da yeni çıkmaya başlayan semizotu kullandım.
Nohutlu semizotu salatasını geçtiğimiz yaz sonu öğrenmiş ve o dönem sık sık yapmıştım.
Ana yemek olarak patlıcanla hazırlanan "Afyon usulü patlıcan böreği" yaptım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile yemeği tamamladım.
Tatlı olarak kalabalık misafirde bereketli ve pratik olması sebebiyle can kurtaran bir tarif olan pileli, irmikli baklava yaptım.
Tariflere resimlerin altında ki tarifin ismi yazan linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.





akşam yemeği resimleri

 AKŞAM YEMEĞİ MÖNÜSÜ;
Yemeklerin ismine tıklayarak tariflere ulaşabilirsiniz.

akşam yemeği için börek önerisi

akşam yemeği için yoğurtlu salata önerisi

akşam yemeği için salata önerisi
Turplu, pancarlı, havuçlu kıvırcık salata

akşam yemeği için çorba önerisi

akşam yemeği için ana yemek önerisi

etli pilav


akşam yemeği için tatlı önerisi

dinner
"Afiyetle Kalın"

2 yorum:

  1. Adsız13:52

    Merhaba, Elinize sağlık. Çorba kaselerinizi nereden aldınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Teşekkür ederim.
      Çorba kasesini 5 yıl önce Güral Porselenin Bakırköy şubesinden almıştım.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...